И какво представлява Бог в крайна сметка и има ли значение дали му говориш /молиш/ или го игнорираш.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Честит девети септември!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщениеИ какво представлява Бог в крайна сметка и има ли значение дали му говориш /молиш/ или го игнорираш.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщениеИ какво представлява Бог в крайна сметка и има ли значение дали му говориш /молиш/ или го игнорираш.
Всичко ли трябва да представлява нещо
Хайде да видм биологично нещата.
Червената химикалка е такава, защото твоят мозък функционира така, щото създава образ на химикалка с червен цвят. Светът, който те заобикаля е такъв, защото съзнанието ти го "изгражда" като такъв.
За някои организми той е двуизмерен, за някои е сив, за трети е само отблясъци.
До каква степен, считаш себе си за съвършен, че да разбереш какво е Бог?
И какъв е смисълът да се стремиш да разбереш?
Можеш да вярваш само в неща, които си опознал ли?
Та дори в науката се вярва във все още неопознати неща.
Дарвинистите в нещо напълно доказано ли вярват?
Да игнорираш Бог"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Ми да, всичко е нещо пък било то и нематериално. А щом кажи-речи цяла планета вярва в божествени работи е вероятно да има нещо или сме се цопнали насред някаква заблуда.
Искам да разбера какво е той за да разбера защо му се молят и строят храмове, защо полагат усилия за нещо много неясно. А в една безкрайна вселена няма невъзможни неща.
---------- Post added at 11:55 ---------- Previous post was at 11:54 ----------
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеEй! Ши ви скьсам партийните книжки....значи! Може ли в тема за 9-ти септрмври да си приказвате за религия?
Бог е твоята вяра в него. Ако имаш нужда от бог, трябва да вярваш. Ако не ти трябва - игнорирай го и.....кажи кое място да ти запазя в Ада.
Моят адрес ще е 9-ти крьг, 9-ти казан. Тьрся си приятни сьседи.
Ми някаде по насянка предпочитам, аз с топографията на ада не съм много запознат ама...
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
---------- Post added at 14:32 ---------- Previous post was at 14:30 ----------
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеМоят адрес ще е 9-ти крьг, 9-ти казан. Тьрся си приятни сьседи.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеМатериален подход.
Всичко ли трябва да представлява нещо
Хайде да видм биологично нещата.
Червената химикалка е такава, защото твоят мозък функционира така, щото създава образ на химикалка с червен цвят. Светът, който те заобикаля е такъв, защото съзнанието ти го "изгражда" като такъв.
За някои организми той е двуизмерен, за някои е сив, за трети е само отблясъци.
До каква степен, считаш себе си за съвършен, че да разбереш какво е Бог?
И какъв е смисълът да се стремиш да разбереш?
Можеш да вярваш само в неща, които си опознал ли?
Та дори в науката се вярва във все още неопознати неща.
Дарвинистите в нещо напълно доказано ли вярват?
Да игнорираш Бог
Съзнанието ти филтрира реалността, до колко това я деформира е доста индивидуално.
И проблема не е в това какво е Бог, а в това какво някои хора те убеждават, че е Бог.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщениеМи да, всичко е нещо пък било то и нематериално. А щом кажи-речи цяла планета вярва в божествени работи е вероятно да има нещо или сме се цопнали насред някаква заблуда.
Искам да разбера какво е той за да разбера защо му се молят и строят храмове, защо полагат усилия за нещо много неясно. А в една безкрайна вселена няма невъзможни неща.[COLOR="Silver"]По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Не бе, не бъркаш, ма не ми се отцепва по въпроса па и аз съм на принципа - добрите момчета отиват в Рая, лошите където си поискат.Може да заформим един блатен казан.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеПърво, не е доказано че Вселената е безкрайна, крайна и т.н.Второ, не се мъчи да получиш отговор на този въпрос - отдавна го задавам и не съм получил отговор.И аз се чудя ,каква щеше да е, ако Пилат Понтийски не беше разпънал Христос.
Ако нашата вселена е крайна, то отвъд нея има нещо което ще да е безкрайно.
---------- Post added at 22:06 ---------- Previous post was at 22:04 ----------
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеМай и ти ши си ми сьсед.
Христос е Божият син. Той е врьзката Му с хората, не самият Бог.
Или бьркам?
Comment
Comment