Известие

Collapse
No announcement yet.

Да убиеш крадец.........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    А, не е лоша идеята, ако трябва пък ще пълним отвреме на време
    Проблема не е в пълненето, а в празненето!

---------- Post added at 23:03 ---------- Previous post was at 23:01 ----------

Вярвам че повечето хора у нас са добронамерине, а голяма част от тия, които извършват престъпления пък са поправими.
    Като цяло липсата на ред и безхарактерното ни поведение като общество имат принос към ситуацията.
    Точно липсата на ред, води до липса на възпитание. Днеска ми изскочи една кака на пътя, на пет метра от пешеходната пътека. С едната ръка водеше малко момченце, по-скоро го влачеше, а с другата държеше телефона и явно нищо друго не я интересуваше. Понеже отзад беше и бебето, ситуацията стана критична.
    Ха представи си, колко културно я напсувах и как натиснах клаксона.
    Никаква реакция.
    Както и на полицаите, на десет метра от събитието.

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Тя и Кака ви щеше да идва, но нещо се загуби по трасето.
    За мене- не така!
    Винаги мога да цъфна като леща на Велик ден.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Аз този случай не го разбирам - с убития крадец.
      Не ми стана ясно, щото медиите изопачават ,както им изнася, а и не съм се интересувал много, но :
      1.Къде е убит крадеца - в жилището на убиеца, или на друго място?
      2.Стреляно ли е предупредително?
      3.Правен ли е опит за граждански арест?
      4.При неизбежна самоотбрана ли е стреляно?
      ако да, намерено ли е оръжието на крадеца, имало ли е заплахи от негова страна, към убиеца?

Ако отговорите на въпросите ми са :
      1. друго място
      2. не
      3. не, или не е ясно
      4. не

то, аз бих го съдил по 115 вр116 НК и бих пледирал за поне 20 години.
      Всъщност, още след първия отговор, става ясно, кой член да се приложи, защото едно е да убиеш някой, за да спасиш себе си и собственото си имущество, друго е да го раздаваш каубой по площадките и входовете, както мисля в случая е станало. И с тая 5 годишна присъда, общ режим -открит тип....то все едно не е в затвора. Приравняват брутално и хладнокръвно убийство ,с нещастен случай на пътя примерно.
      Законите са ни....а бе нЕам думи

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
        Аз този случай не го разбирам - с убития крадец.
        Не ми стана ясно, щото медиите изопачават ,както им изнася, а и не съм се интересувал много, но :
        1.Къде е убит крадеца - в жилището на убиеца, или на друго място?
        2.Стреляно ли е предупредително?
        3.Правен ли е опит за граждански арест?
        4.При неизбежна самоотбрана ли е стреляно?
        ако да, намерено ли е оръжието на крадеца, имало ли е заплахи от негова страна, към убиеца?

Ако отговорите на въпросите ми са :
        1. друго място
        2. не
        3. не, или не е ясно
        4. не

то, аз бих го съдил по 115 вр116 НК и бих пледирал за поне 20 години.
        Всъщност, още след първия отговор, става ясно, кой член да се приложи, защото едно е да убиеш някой, за да спасиш себе си и собственото си имущество, друго е да го раздаваш каубой по площадките и входовете, както мисля в случая е станало. И с тая 5 годишна присъда, общ режим -открит тип....то все едно не е в затвора. Приравняват брутално и хладнокръвно убийство ,с нещастен случай на пътя примерно.
        Законите са ни....а бе нЕам думи
        Прочети новината бРе
        Развесели ме
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

Всичко е въпрос на гледна точка, но истината е само една. Все пак да покажем и друга страна на личността на Йордан Опиц.

Истинска война са започнали срещу помилването на иконописеца Йордан Опиц защитници на животни по интернет форумите. Според тях иконописецът съвсем не бил толкова хрисим и невинен, колкото се опитват да го изкарат неговите защитници във фейсбук. Надя Бялкова пише във http://forum.dog.bg: "Истината на Йордан Опиц! Това е един жесток и садистичен "човек", който години наред е избивал котките около тях (дома му), заедно с негови приятели."
          А съседка на Опиц пише в същите форуми: "Здравейте, приятели, тук всички подкрепяме една кауза. Видях, че много от вас харесват и подкрепят Йордан Опиц. Аз съм негова съседка и искам да ви кажа, че това е човекът, разстрелял стотици котки в нашата махала. Той и неговите приятели от години се забавляват, като залагат капани, а после разстрелват котките, хванали се в тях. Този човек е садист! Моля, не позволявайте заради неговите невинни и безловесни жертви по какъвто и да е начин да избегне правосъдието". Ето и част от делата му в тема в дог.бг от преди години още, но този изверг бих казала чистосърдечно продължава и през годините с това си хоби."

Съседката отпраща линк с форум, посветен на простреляното, но оживяло коте Робърт. Златка, която се подписва като me4opuh, е съседка на Опиц и е прибрала животното. Тя твърди, че знае кой го е прострелял, но не споменава конкретно името. "Знае се кой е стрелецът, продължава да го прави, мисля, че две котки вече е успял да простреля смъртоносно, пише me4opuh. Предният път Роби е бил уцелен между очите, явно е с точен мерник изродът. Имал е дупка в устата, опериран е." По коментарите на различни информационни сайтове, отразяващи присъдата на Опиц и евентуалното му помилване, също се срещат хора, поддържащи твърдението за странното му "хоби":

"Фактите са такива. Не хвърляйте толкова усилия в грешен хуманизъм, а по-добре протестирайте срещу неразкритите кражби в кооперацията и липсата на отговорност от страна на МВР, довели до този трагичен случай. Колкото до личността на Й. О. имайте предвид многократните му стрелби по кучета и котки, с които се забавлявал, когато не рисува Богородица или не търси съчувствие в медиите."/БЛИЦ
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Крайно време беше да разберете, че този човек не е цвете за мирисане.
            От самото начало на темата го споменах, още само при факта, че изографисва икони, пък има три оръжия - това са несъвместими факти за що-годе нормален човек.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Интересно що никой не отговори на въпроса, защо престъпници с по 90 висящи са на свобода, а защитилия се от такъв нарушавайки закона - веднага в затвора?
              Конкретния казус няма толкова голямо значение, колкото обобщения факт, че има "нещо гнило в Дания".
              За това и реакциите на казуса са такива, защото повечето хора поне веднъж са били жертва на престъпление за което правораздаването просто не е реагирало.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                Интересно що никой не отговори на въпроса, защо престъпници с по 90 висящи са на свобода, а защитилия се от такъв нарушавайки закона - веднага в затвора?
                Този тип е много по-опасен за обществото, защото има завоалирано чувство за справедливост, зад което се крие всъщност злоба и отмъстителност в най-уродливата им форма.
                sigpic

Comment

Това дело се е влачило по инстанциите почти 5 години, ако наркоманчето беше застреляно от някой циганин при подобни обстоятелства, присъдата щеше да е поне 10 години и делата щяха да ги изтъркалят за година две. Тъй, че това дело също е пример за скапаната ни съдебна система. Както в началото споделих мнението си, сега го повтарям- присъдата е изключително лека. 5 години в ЗО от открит тип при лек режим. Опиц просто следващите две години в делнични дни ще трябва да спи в общежитието. Отделно е въпроса, че началника на ЗО има възможността напълно да му облекчи престоя там.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Дано да се лъжа, но имам съмнения, че този психично болен човек отново ще посегне към оръжието и някой друг ще пострада.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Точно липсата на ред, води до липса на възпитание. Днеска ми изскочи една кака на пътя, на пет метра от пешеходната пътека. С едната ръка водеше малко момченце, по-скоро го влачеше, а с другата държеше телефона и явно нищо друго не я интересуваше. Понеже отзад беше и бебето, ситуацията стана критична.
                      Ха представи си, колко културно я напсувах и как натиснах клаксона.
                      Никаква реакция....
                      Както и на полицаите, на десет метра от събитието.
                      Така е

---------- Post added at 22:18 ---------- Previous post was at 22:17 ----------

Конкретния казус няма толкова голямо значение, колкото обобщения факт, че има "нещо гнило в Дания".
                      За това и реакциите на казуса са такива, защото повечето хора поне веднъж са били жертва на престъпление за което правораздаването просто не е реагирало.
                      А това е другата тема.Всъщност и братя Галеви са осъдени на 5 години, но по други обвинения разбира се.
                      Но трябва ли едно беззаконие да бъде прецедент, образно казано за друго?
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

В България няма и не може да съществува закон, защото подзаконовите актове го обезсмислят напълно.
                        Освен това винаги някой преценява нещо.
                        Оп-па!
                        Това вече си е корупция!
                        И те те така те
                        Наздраве!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          В България няма и не може да съществува закон, защото подзаконовите актове го обезсмислят напълно.
                          Освен това винаги някой преценява нещо.
                          Оп-па!
                          Това вече си е корупция!
                          И те те така те
                          Наздраве!
                          Преценява се естествено - оставени са вратички в законите за да се улесни узаконяването на преценката.
                          Много е трудно съдията и съдебните заседатели да вземат решение, дори и да се опитват да бъдат безпристрастени, защото фактите се представят от различни гледни точки, мотивите могат да бъдат всякакви, а доказателствата почти винаги могат да се оспорват.
                          sigpic

Comment

За малко по друго говорех.
                            Ще ти дам пример.
                            Не много свързан с темата , но показателен.
                            Според мен имаме проблем с противопожарната инсталация в завода. Има една ел. помпа и толкоз.
                            Задавам въпроса, какво се прави първо, като стане пожар?
                            Отговора е: спира се тока.
                            Иначе ще те одруса, като полееш някой кабел под напрежение.
                            Поглеждат ме отвисоко шефовете и презрително обявяват:
                            -Правим частично изключване.
                            - Абе, идиоти! Имаме три трансформатора един до друг и все в пожароопасния район. Като ги изключим за какво "частично изключване" говорим?!
                            Аристократично мълчание.
                            Реших да разчопля проблема, защото за мене е ясно. Малка помпа да потдържа налягане 6-6.5 бара; голяма 5.5-6 бара и спре ли тока се включва моторната помпа, която по принцип се спира ръчно. Има ги като цели модули и в цяла Европа е стандартно изпълнение.
                            Това са изискванията. Просто и ясно.
                            Напипвам една фирма в Перник, която се занимава точно с тия проблеми и хващам двамата мастити инженер-химици-пожарникари на мушка.
                            -Бихте ли ми казали, какви са изискванията за една противопожарна инсталация? Говоря за помпената централа, а не за останалото.
                            -Ами.... То трябва да се дойде на място и да се огледа.
                            - Добре де. Няма ли минимални изисквания . Какви помпи и прочие?..
                            - Ами то зависи.
                            -От какво? Не е ли помпа, джокер и моторна помпа. Нали се спира тока при пожар?!
                            -Ми то може и да се направи частично изключване.- пак ме хвърлиха в музиката.
                            -Какво частично, като винаги може да има ток по някой сигнален кабел.
                            - Ами няма правило. Трябва да дойде инспектора на място и да даде указания!
                            Ето това последното ме убеди, че честен човек не може да е въпростният инспектор. Честен човек тая система ще го изхвърли.
                            Щом като той ще определя, а не закона какво да се прави, значи системата е корупционна и няма какво да ми се правят управляващите на мотики.
                            Ето така е във всяко нещо у нас.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              Прочети новината бРе
                              Развесели ме
                              Прочетох постнатото решение преди малко. За мен, тоя заслужава една 20-ка , не пет години.

---------- Post added at 06:08 ---------- Previous post was at 06:06 ----------

Защото висящо, или не едно дело докато не приключи с осъдителна присъда, се води презумпцията за невинност. Може тия 90 дела да са от преди 3-4-5 години, въпросния наркоман да си е излежал законоустановения срок от 1 година и да няма как да бъде задържан за повече.

sigpic
                              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                                Защото висящо, или не едно дело докато не приключи с осъдителна присъда, се води презумпцията за невинност. Може тия 90 дела да са от преди 3-4-5 години, въпросния наркоман да си е излежал законоустановения срок от 1 година и да няма как да бъде задържан за повече.
                                Е да де, камъните са в градината на правораздавателната система.
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X