Първоначално публикувано от Stefan Caromov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да убиеш крадец.........
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеСпоред мен не разчитай много на преценките, защото както в песента "Кольо Пияндето" главния герой не преценил, че отсрещната страна е с мощен врат и ония му поцинковал кофата и го променил откъм фасадата.
Аз се чудя на тая боеготовност, която е обзела народа, скоро даваха един, който бере душа в болницата, е, и той нерез, който не би имал нищо против да пребие другия, но така се случило, че той отнесъл кола в главата... По пътя до София и в София поне на 4 пъти видях хора, които се преследват, настигат, затварят, уточняват на светофара и след което единия победоносно си тръгва с обратен завой с чувството за добре свършена работа...
То при толкова бабаити да се чудиш, че едва взехме медал в бокса на олимпиадата.Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеТочно така. И сега ти ми обясни каква е разликата, като и в двата случая човека е мъртъв. И то в схемата с битовия скандал е мъртъв от келешлък.
Comment
-
-
Моите уважение към старите хора, макар, че и аз съм старец за децата си, както и за повечето колеги тук, но те злоутопребяват с възрастта си, като смятат че тя им носи смекчаваща вината обстоятелства. Когато действията или бездействията им са свързани с цялостта на човешкия живот не би трябвало да има милост.
Колкото и брутално да звучи, струва ми се, че цялата работа се раздухва отново за пари, а ние тук се борим за справедливостAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщениеАми елементарно, при едното има УМИСЪл, при другото - НЕ . Това е разликата Едното е продумишлено, другото не. Едното се наказва по един член от НК - 10-20 другото по друг член -122 наказанието е от един ден до пет години. Тоест с две думи ,разликата е огромна.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеДобре, разбрах те. Значи ти може да се саморазправяш с голи ръце, а онзи не може със пистолет. Браво.. С такова мислене далеч ще стигнемеAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеДобре, разбрах те. Значи ти може да се саморазправяш с голи ръце, а онзи не може със пистолет. Браво.. С такова мислене далеч ще стигнеме
Ако някой те нападне с юмруци и ти го застреляш с пистолет подлежиш на наказание.
Схемата е такава: голи ръце срещу голи ръце, нож срещу нож, пистолет срещу пистолет. Тъпа е, но е такава. Разбира се, че съдът може да прецени, че не си имал изход и се е наложило да наръгаш някой нападнал те с голи ръце, но всичко е в ръцете на съда.
И двамата малко дрънкате глупости.
В тези два члена се кри истината, вие решете, кой важи в този случай.
чл. 118 урежда убийство в състояние на афект-когато деянието е извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета или с друго противозаконно действие, от което са настъпили или е било възможно да настъпят тежки последици за виновния или негови близки. Наказанието е до 10 години лишаване от свобода.
чл. 119 урежда убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежна отбрана. Наказва се лишаване от свобода до 5 години."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеИма една тънкост и съм изненадан, че не я знаеш.
Ако някой те нападне с юмруци и ти го застреляш с пистолет подлежиш на наказание.
Схемата е такава: голи ръце срещу голи ръце, нож срещу нож, пистолет срещу пистолет. Тъпа е, но е такава. Разбира се, че съдът може да прецени, че не си имал изход и се е наложило да наръгаш някой нападнал те с голи ръце, но всичко е в ръцете на съда.
чл. 118 урежда убийство в състояние на афект-когато деянието е извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета или с друго противозаконно действие, от което са настъпили или е било възможно да настъпят тежки последици за виновния или негови близки. Наказанието е до 10 години лишаване от свобода.
чл. 119 урежда убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежна отбрана. Наказва се лишаване от свобода до 5 години.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеИма една тънкост и съм изненадан, че не я знаеш.
чл. 119 урежда убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежна отбрана. Наказва се лишаване от свобода до 5 години.
Убийство при превишаване пределите на неизбежната самоотбрана пак не урежда случая, защото няма самоотбрана - от свидетелските показания става ясно, че лицето не е нападнато. Напротив - той напада и преследва бягащия човек.
Това, момци, за мен си е чисто предумишлено убийство с незаконно притежавано оръжие.няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение...Това, момци, за мен си е чисто предумишлено убийство с незаконно притежавано оръжие.Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
-
Състоянието на афект може да се тълкува и като временна невменяемост доколкто знам. А ако е така, то тогава може изобщо да ти се размина затвора.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениеИма доста сериозна разлика - убийство в състояние на афект е предумишлено убийство със смекчаващи вината обстоятелства. Тук няма такова - нито са го нападнали, нито са го обиждали.
Убийство при превишаване пределите на неизбежната самоотбрана пак не урежда случая, защото няма самоотбрана - от свидетелските показания става ясно, че лицето не е нападнато. Напротив - той напада и преследва бягащия човек.
Това, момци, за мен си е чисто предумишлено убийство с незаконно притежавано оръжие.
Ето ви още един казус:
Дърварче, тежащо точно 62 кила, слиза от балкан и се чуква с друга кола. От колата слиза бабаит, точно два пъти по-тежък от него. Напада го, но нашата хилка му бие един между очите и му вкарва синусите в мозъка.
От глупост признава, че удара е трениран в казармата и всичко изглежда предрешено, но заявява, че го е ударил така, защото след като той може да му пръсне дебелия череп, какво ли би могъл да му направи другият.
Момчето беше оправдано напълно.
Беше оправдан, само защото оният беше имал глупостта да дойде до неговата кола.
Изводът е ясен:
Псувай колкото ти душа иска, но не преминавай чертата.
Героят от нашия казус е пресякъл чертата. За това е нагъл убиец.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеПод "онзи" имах предвид Опиц. Иначе го знам това, но честно казано ако ме нападне някой с нож, а аз имам пистолет, ще го гръмна и после ще го мисля. По добре в затвора, но жив.
Състоянието на афект може да се тълкува и като временна невменяемост доколкто знам. А ако е така, то тогава може изобщо да ти се размина затвора.
Тук съдията може да тълкува.
Твърдо за мен, това не е предумишлено убийство.
Защото, ако убития бе спазил желанието на Опиц да не скача и да бяга, то той не би го застрелял."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеПрочети внимателно:
Тук съдията може да тълкува.
Твърдо за мен, това не е предумишлено убийство.
Защото, ако убития бе спазил желанието на Опиц да не скача и да бяга, то той не би го застрелял.Lexus IS200
Comment
Comment