Известие

Collapse
No announcement yet.

Задача за шофьори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Не извъртай темата
    Аз с теб не съм обсъждал какво е кръстовището, а от гледна точка на правилника какъв е редът на преминаване през кръстовището.
    За десния си говорим още от кръговите, какво да му коментирам?
    Казуса обаче в реалността е идиотка като нерегулираното кръгово... занимателен е само на теория.
    На практика, ако някой види подобно кръстовище е по-добре да сигнализира на КАТ да му сложат знаци.
    И има ли смисъл да обяснявам защо?
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Освен ако кръстовището не е някъде на къра, при такава ситуация трябва да се сигнализира на КАТ. На теория трябва да се спазва правилото на дясностоящия, а именно 3-2-1, но на практика първо ще мине този направо а именно 1, после ще мине 3 защото е отдясно на 2, който също е на ляв завой. Абе сложно е, в такива ситуации гледам реакциите на другите и ако ме чакат минавам. Ако не, ще викаме кат...

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
        За десния си говорим още от кръговите, какво да му коментирам?
        Казуса обаче в реалността е идиотка като нерегулираното кръгово... занимателен е само на теория.
        На практика, ако някой види подобно кръстовище е по-добре да сигнализира на КАТ да му сложат знаци.
        И има ли смисъл да обяснявам защо?
        Хахаха, тук няма казус.
        Ясно е, кой кога трябва да мине.
        На всяко квартално кръстовище ли ще слагаме знаци.

Не разбрах за кръговото само, там какво не ти е ясно?
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

Закона за движение по пътищата е един. Там в раздел XI чл. 48 ясно е написано:

"На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от местоположението и посоката им на
          движение."

Единственият който няма ППС от дясната си страна е водач номер 3! След като той премине през кръстовището, следващият, който изпълнява това условие е номер 2 и накрая остава номер 1.

По ясно от това - здраве!
          Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
            Закона за движение по пътищата е един. Там в раздел XI чл. 48 ясно е написано:

"На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства независимо от местоположението и посоката им на
            движение."

Единственият който няма ППС от дясната си страна е водач номер 3! След като той премине през кръстовището, следващият, който изпълнява това условие е номер 2 и накрая остава номер 1.

По ясно от това - здраве!
            На мен нещо не ми е ясно, щот он требе да пропусне тоз срещу него ... цитата от закона се рее в предишните листя от темата, да не го повтарям ...

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
              На мен нещо не ми е ясно, щот он требе да пропусне тоз срещу него ... цитата от закона се рее в предишните листя от темата, да не го повтарям ...
              Абе Вие книжки имате ли бре? хахахаха Гледай ква тема в автомобилен форум

Винаги дясностоящия е с предимство.

Това с левия завой е когато отсреща се движи автомобил, а той е спрял./дясностоящия е червен светофар/
              Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 19:42.
              К.М.

Comment

Абе Вие книжки имате ли бре? хахахаха Гледай ква тема в автомобилен форум

Винаги дясностоящия е с предимство.

Това с левия завой е когато отсреща се движи автомобил, а той е спрял./дясностоящия е червен светофар/
                То на схемата всички са спрели, и дума няма за светофар / което би намекнало за регулиране на кръстовището / ... предполага се, че и трите МПСта се движат, иначе първоначално зададеният въпрос е безмислен ... а и да не говорим, че дясностоящият на нерегулирано кръстовище НЕ винаги е с предимство ...

Comment

Щеше да е смешно, ако не е трагично ...
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

(Поне едно време) в закона имаше една алинейка, която беше за такива ситуации и гласеше нещо от сорта на: При ситуация като горната, водачите спират и реда на преминаване е по взаимно разбирателство.....естествено написано като хората....сега не ми се рови, обаче, а и може вече да е отпаднало от закона...
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

То на схемата всички са спрели, и дума няма за светофар / което би намекнало за регулиране на кръстовището / ... предполага се, че и трите МПСта се движат, иначе първоначално зададеният въпрос е безмислен ... а и да не говорим, че дясностоящият на нерегулирано кръстовище НЕ винаги е с предимство ...
                      Кога не е с предимство, великолепний?

---------- Post added at 17:03 ---------- Previous post was at 17:02 ----------

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                      (Поне едно време) в закона имаше една алинейка, която беше за такива ситуации и гласеше нещо от сорта на: При ситуация като горната, водачите спират и реда на преминаване е по взаимно разбирателство.....естествено написано като хората....сега не ми се рови, обаче, а и може вече да е отпаднало от закона...
                      По времето на граф Дракула
                      При ситуация с три коли всичко е ясно
                      Виж с 4 е друга тема.
                      К.М.

Comment

Когато не са на равнозначни пътища ... в заданието не се споменава това, обаче е съществено ...

Comment

---------- Post added at 17:03 ---------- Previous post was at 17:02 ----------

По времето на граф Дракула
                          Виж с 4 е друга тема.
                          Oсвен ако Граф Дракула се е навъртал 2007ма година....
                          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Виж с 4 е друга тема.
                            Следващата тема ще е за Петте кюшета без знаци

Comment

Когато не са на равнозначни пътища ... в заданието не се споменава това, обаче е съществено ...
                              Не знаеш какво означава закон, правилник, наредба и как се пише тя.
                              Ти правиш допускания, поставяш условия.
                              Второстепенният път винаги се указва със знак.

---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:24 ----------

А, възможно ли е да има някъде пет кюшета без знаци?
                              Някой ще го допусне ли?

---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:25 ----------

Така е и с кръговите, ти колко нерегулирани кръгови си виждал?
                              К.М.

Comment

Не знаеш какво означава закон, правилник, наредба и как се пише тя.
                                Ти правиш допускания, поставяш условия.
                                Второстепенният път винаги се указва със знак.

---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:24 ----------

А, възможно ли е да има някъде пет кюшета без знаци?
                                Някой ще го допусне ли?

---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:25 ----------

Така е и с кръговите, ти колко нерегулирани кръгови си виждал?
                                Невинаги се указва със знаци... допускат се сума ти простотии... аз лично не съм

П.П.Не знам как се пишат закони и наредби, просто се опитвам да ги четя и спазвам ...
                                Last edited by jorko; d.m.y г., 20:39.

Comment

Working...
                                X