Известие

Collapse
No announcement yet.

За колоездачите и последствията от тях!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За колоездачите и последствията от тях!!!!

Преди 2 дена си карам бричката и стигам до едно Т-образно кръстовище с пешеходна пътека и мое предимство....
    Гледам от далече няма никой на пътеката, и не знам защо реших все пак да понамаля ( карах с около 45-50), и тъмън стигам зебрата ( за щастие вече бях с към 30км/ч) и пред мене изскача една ПАТКА с колело с кош отзад а вътре бебе !!!!!!Както и да е изскърцаха спирачките , някак си спрях.... тя прехвърча , аз я догоних и от злоба (не толкова за това че ме стресна , а заради бебенцето отзад и мозъка с големина на орех ) само изревах да слиза от колелото и да пресича пеша!!!!! А тя само крещи - Внимавай, Внимавай , Внимавай ( явно и тя се беше понасрала от страх )
    Същия ден по телевизията ( не знам как става това , ама като си помислиш за нещо (например песен) което не си се сещал отдавна или ти се случи нещо, обикновено говорят за това по телевизията или на същия ден или на следващия - някаква мистика сигурно се сещате за какво говоря) даваха че нямало закон за тях . А в същото време те не са пешеходци , все пак колелото може да се движи с 30-40 км/ч, което си е скорост , и като ти изскочи изневиделица няма какво да направиш.........
    Не знам дали моя съвет (меко казано) към ПАТКАТА беше верен или не но според мен е най логично така
    А вие какво мислите по въпроса?????
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Мен днес една ме тресна отзад е крака на тротоара, добре, не съм слабичък, иначе чупи крака.
    Не знамзащо решиха, че тротоарите и парковете са за колоездачи. Станаха доста нагли.

Най-много се дразня когато от участник в движението за секунда решават, че са пешеходци.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Преди два дена и на мен ми се случи абсолютно същото, но с разликата, че вместо ПАТКА беше ПАТОК и беше на булевард, на който обикновено автомобилите се движат над 50 км/ч.
      Мисля, че тези хора са камикадзета. Не само самите те, но и околните около тях са в опасност.
      ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщение
        Мисля, че тези хора са камикадзета. Не само самите те, но и околните около тях са в опасност.
        Oсвен камикадзета, голямата част са и кръгли идиоти, които никога няма да разберат разликата между участник в движението и пешеходец. И като видя някой да пресича на зебра, подскачайки на един крак с другия на педала, ми идва такъв да му забия, че винаги след това да слиза да бута шибания текерлек.
        Конфискация на колелото пак си е решение за такива, които се държат като пешеходци в случаите, в които са на колелото.
        Идиотите без светлоотразителни жилетки в тъмното какво да ги броим изобщо, зарди тях можем да лежим в затвора като стой та гледай, сестрата щяла да отнесе един такъв изрод при изреварване на камион, оня слабоумен пияница карал насреща...
        Last edited by Liminat; d.m.y г., 21:19.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Вчера се готвя за обратен завой и гледам една лелка се задава с колело точно пред островчето. Нещо все едно ми каза да спра и хубаво, че го направих. Оная спря точно пред мен и започна да си бута колелото, гледайки ме нагло.
          Също ми е любимо на кръстовище да ми се облягат на огледалата, въпреки, че съм половин кола в насрещното за да им оставя място. Третата любима маневра им е да секат кръстовищата по диагонал, въпреки колите зад тях прииждат от всички посоки.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            Мен днес една ме тресна отзад е крака на тротоара, добре, не съм слабичък, иначе чупи крака.
            Не знамзащо решиха, че тротоарите и парковете са за колоездачи. Станаха доста нагли.

Най-много се дразня когато от участник в движението за секунда решават, че са пешеходци.
            А на мен ми се случи следният абсурд:
            блъсна ме колоездач на .....пешеходна пътека.Е за щасдие и аз съм масивен/103 кг живо тегло/ и не ми се случи нищо,мо се замислих:
            -това не е ли ПТП
            -ако беше жена ми или някоя бременна и нещо я повреди какво се случва.
            Принципно съм толерантен и винаги давам път но тези направо са досадни
            Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
            156 1,8ТS-99 ......
            EX
            159 1,9 JTD-08

Comment

Ама като се замислиш последствията са само за шофьорите , че аз самия нямаше да си простя ако беше се случило нещо с детето , а си представете , за секунди ставаш TV звезда , всички те плюят - а защо защото един тъпанар или тъпанарка е решила че THE WORLD IS MINE и най важното че няма ЗАКОНИ !!!!!
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение

Аербеците й...не те ли предпазиха...?
                Няма да се плашите, бате Бойко прави велоалей....в Младост-3 има, гледам сега и по обновеният бул. Бъкстон има......само, че по правилник като пресичат по пешеходните пътеки...трябва да са слезнали от тях...а не като днес..... некви с байкове(незнам как им викат на тия колела)...минаха на задна гума пред мен...така се бяха превазбудили...все едно се спускат по някоя горска пътека
                п.п....щом караш кола в тая лудница наречена столица ти трябват четири очи и късмет...не ми се отваря и уста за някой шофьори....а бе 80% незнаят елементарни правила на движение....
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                  Няма да се плашите, бате Бойко прави велоалей....в Младост-3 има, гледам сега и по обновеният бул. Бъкстон има..........
                  И по патриарха беше направил по тротоарите велоалеи........криволичещи но удобни за пияни колоездачи.
                  Но взеха че се изтриха за няма и няколко месеца.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Не знам вече за кой ли път споменавам тук, но качете се малко на велосипеди и походете малка пеша, за да разберете гледните точки на другите - иначе ще си останете с това мислене, с което сте в момента.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      И по патриарха беше направил по тротоарите велоалеи........криволичещи но удобни за пияни колоездачи.
                      Но взеха че се изтриха за няма и няколко месеца.
                      Въртят гуми, като алфисти на летище Лесново та прецакаха драга........или боята е менте....казва ли ти някой)

---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:32 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Не знам вече за кой ли път споменавам тук, но качете се малко на велосипеди и походете малка пеша, за да разберете гледните точки на другите - иначе ще си останете с това мислене, с което сте в момента.
                      Пеша ходя, но от колело не ми се пада)
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

И аз блъснах един и то не много леко. Чаках на едно Т-образно и тъкмо тръгвах, когато тоя ме изпревари отдясно и спря пред мен. Доста му повредих колелото но той поне не пострада. Доста се стреснах честно казано, ама му се развиках ако иска да вика полиция ако не да се маха. Че оттогава си мисля, на практика са участници в движението но никой не им изисква да знаят правилника!!??!!
                        Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                        Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                        Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
                          И аз блъснах един и то не много леко. Чаках на едно Т-образно и тъкмо тръгвах, когато тоя ме изпревари отдясно и спря пред мен. Доста му повредих колелото но той поне не пострада. Доста се стреснах честно казано, ама му се развиках ако иска да вика полиция ако не да се маха. Че оттогава си мисля, на практика са участници в движението но никой не им изисква да знаят правилника!!??!!
                          Това не е съвсем вярно. Справка тук

Според закона всеки участник в движението по пътищата, в това число и пешеходците са длъжни да познават и да се съобразяват с основните правила.
                          И при противното подлежат на санкции.
                          Друг е въпросът че тук сме изостанали и по този параграф.

Иди карай колело в Германия и не спазвай правилата за движение да видиш какво ще ти се случи.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

За пешеходците е различно, нека не ги намесваме.
                            Тях трябва да ги пазим винаги!!!!!
                            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                            К.М.

Comment

Мога да твърдя, че имам и двете гледни точки.
                              Годишно изминавам около 1000 км из София на колело.
                              Когато карам колело се стремя да спазвам правилника като шофьор на МПС и общо взето нямам проблеми.
                              Наблюденията ми са, че 99% от шофьорите са много толерантни спрямо колоездачите.
                              Но има и такива колоездачи, които с безразсъдното си поведение, като нищо ще вкарат някого в затвора.
                              Такива, с кеф да ги нариташ.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X