Известие

Collapse
No announcement yet.

За колоездачите и последствията от тях!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Много често виждам следното от колоездачи:

- излизат внезапно на пътното платно , по същия начин пресичат на пешеходни пътеки. В закона пише че ако ще пресичат на пешеходна се слиза от колелото ! Иначе се води като превозно средство минало на червено !
    Но ако го блъснеш на пешеходна медиите ще те разкъсат.

- В тесни улички правят колона от коли зад тях, които не могат да ги изпреварят. В закона и за това пише нещичко.

- Редовен номер им е да махне с ръка ( все едно мигач ) и веднага без да погледне ( и няма и огледала) да направи рязка маневра. Дам, мигача ми дава предимство , нали !

- Защо не ги глобяват като са без каски и жилетки ?!
    Карат по същите пътища като и ние , трябва да има някаква категория за тях и поне теоретичен изпит като за всички други !

- Наглоста няма да я коментирам , те тези рано или късно си го отнасят.
    ...

Comment

На голямо столично кръстовище , първа кола съм дал съм мигач тръгвам да си завивам и що да видя... прасето порки ме изпреварва от дясно за да си продължи на право..Хубав рефлекс извадих , иначе порки щеше да става само за скарата на италфеста...

Comment

За мен поне половината карат изключително свински ... в насрещното, по троторите, по пешеходните пътеки ... Тука наскоро излизам от едно място, а след 5-6 м има спряла кола до паркираните и се налага да се изнеса повечко за да я заобиколя и тъкмо тръгвам аз и гледам една оФца на велосипед да се носи енергично срещу мен, като и тя заобикаля същата кола ... профуча ми от дясно

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
        - Защо не ги глобяват като са без каски и жилетки ?!
        Защото не е задължителна каската, а жилетката само при определени условия, не винаги

Comment

Спокойно! Като почнете да карате с 30км/ч в града, всичко ще се оправи.
          sigpic Alfasud/156 1.8ex
          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Проблемът е колоездачите е същият, какъвто и с шофьорите, мотористите и пешеходците. Ако си говедо, си говедо и в кола, и на колело, и на мотор, и като пешеходец.
            Скоро бях в Сицилия - там хората в градовете се придвижват масово на скутерчета. Ако погледнеш отстрани карат като идиоти. Обаче - всички са толерантни, внимават и се пазят, дори да не спазват правилника за движение. За цяла седмица, изминати общо около 1000 км и още не знам колко разходки пеша не видях дори лека катастрофа.
            А къде сме ние?
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Ако искате вярвайте, но миналата седмица ведях с очите си как един колоездач беше спрян за проверка при една от вече често срещаните патрулки в Кайлъка, Плевен.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Ако искате вярвайте, но миналата седмица ведях с очите си как един колоездач беше спрян за проверка при една от вече често срещаните патрулки в Кайлъка, Плевен.
                Интересно какво му проверяваха...?)..дали му е оттегната веригата......носеше ли джобна аптечка....ако даде положителен тест за алкохол...каква е санкциата...
                Пътните полицай са изтрещели)
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                  Интересно какво му проверяваха...?)..дали му е оттегната веригата......носеше ли джобна аптечка....ако даде положителен тест за алкохол...каква е санкциата...
                  Пътните полицай са изтрещели)
                  Аз лично присъствах на една такава проверка ... пича караше без да държи кормилото и служител от КАТ го спря / стана до Попа / ... онзи до последният момент се чудеше какво става и за малко да не се подчини на подаден сигнал с палката , бяха му проверени личната карта и му бе направена забележка за установените нарушения, а именно каране без ръце, липса на звънец и май и на светлоотразители, не съм сигурен ... Доколкото видях, акт или фиш не бяха съставени

Comment

Някои от вас знаят , други не ...
                    Преди 5-6 години блъснах подобен индивид на пешеходна пътека ...
                    Доста си го поударих ... ГО-то ми покри всичко , обаче при наличието на подобно ПТП държавата ме съди за административно нарушение . Тогава съда си доказа , че моята вина е по-малка от неговата и аз се разминах '' само '' с 500лв. глоба + разходите по делата + 4 месеца без книжка . Той след множество манипулации от страна на зетя му ( известен следовател ) и след дълго изнудване към мен се размина с ... живота си !
                    Пазете се ... защото тези самоубийци не се пазят ! Вървят с ясната мисъл , че след като са с велосипеди , са си пешеходци и всичко живо трябва да ги пази , а те да правят нарушения безнаказано .
                    Last edited by tokata_pz_flex; d.m.y г., 14:44.
                    145 1.6 ТС '97 ех.
                    145 1.9 JTD '00
                    307 CC 2.0 '04

Comment

там при вас колоездачите са ужасни(между населените места ), карат по двама по трима един до друг, в различни конфигурации, без жилетки, без светлоотразители и по всяко време на годината.Направо да ти побелее косата
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                        Аз лично присъствах на една такава проверка ... пича караше без да държи кормилото и служител от КАТ го спря / стана до Попа / ... онзи до последният момент се чудеше какво става и за малко да не се подчини на подаден сигнал с палката , бяха му проверени личната карта и му бе направена забележка за установените нарушения, а именно каране без ръце, липса на звънец и май и на светлоотразители, не съм сигурен ... Доколкото видях, акт или фиш не бяха съставени
                        На такива нарушители трябва да им свалят веригата и да ги пускат да си ги бутат до къщи))
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Като ви чета излиза,че трябва да забранят колелата? Аз пък карам колело много активно (над 2000 км годишно) и нито един път не съм правил такива свинщини,каквито се пишат тук,но пък за сметка на това шофьори са ми правили големи такива,та моите наблюдения са,че голяма част от тях са говеда. Да вземем да забраним колите? Много бързо слагате всички под общ знаменател. Както каза един колега,качете се,покарайте колело едни километри и тогава пак пишете по темата с такава категоричност.
                          Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                          Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                          Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Абе не знам, защо се чудите-както всичко у нас, в това число и при велосипедистите важна роля играе манталитета, както и при шофирането де .Работата е, че велосипедът става все по популярен, което е много добре, лошото е, че и там вече се навъдиха идиоти.
                            Навремето си карахме запалени колоездачи главно , а сега се появиха всякакви участници-резултата е виден.
                            Та не са виновни колоездачите ми е идеята, а българската ни простотия най вече, която се проявява къде ли не, а наздраве
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

На мен ми се струва, че колкото и да прост един човек, когато сменя ежедневно двете превозни средства, ще се замисли какъв да бъде на пътя.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Трябва да има алеи за колела, присъствието им на платното е рисковано и за двете страни при този интензитет на трафика
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X