Известие
Collapse
No announcement yet.
МЗГ представи списъка на фирмите, имащи право да изнасят ...
Collapse
X
-
Aми кой го е чакал - те всички серьозни млеко и месопреработватели си знаеха - знаеха какви са наредбите за първа категория (съобразени с директивите) , знаеха изискванията - имаха време за нужните инвестиции - повечето от фирмите в списъка(да не кажа всичките) са свързани с моята работа, а на много от тях съм ходил и на място да проверявам инвестициите.
Колега ти лично защо толкова време си чакал списъка.
Този списък между другото може и да се промени , защото след януари има нови проверки и може да се прибавят нови фирми , може пък да отпаднат стари.
И понеже съм запознат - мога да кажа, че на фирмите които съм проверявал санитарно хигиенните условия и добрите практики са на много високо ниво.
Сега за млакото проблема е малко по сложен - там не са проблем преработвателите(дори само изброените имат достатъчно капацитет) , а просто изходната суровина- мляко. Качествено млако без съдържание на микроорганизми над допустимата норма - това се постига с хигиена на съдовете за доене и редица друфи мероприятия при отглеждане и доене. Е да ама масата дребни стопани си карат както са карали преди 20 години - подмиват и слагат дойлния агрегат , а то се иска дезинфекция на вимето, на апарата , миене , сушене и т.н.т за всяка крава.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
-
BatVas за много неща аз си чакам да се сбъднат или станат като, в да ги наречем развитите държави в света,като съвсем обикновен гражданин!Не съм специалист в тази област,но съм имал възможност да преценя как е в тези държави и да сравня с родната ни дествителност!Само да ти кажа,че домашният ми любимец,елитен Ротвайлер може и два дена да не е ял,но някой марки деликатеси наречени "кучешка радост",които са приготвини за нас хората,няма и да ги помирише,за разлика от без домните кучета които ровят в кофите и контейнерите.Може да се направи извод за какво говоря!
Отговора за моето чакане се крие и в част от твоето обеснение:Качествено млако без съдържание на микроорганизми над допустимата норма - това се постига с хигиена на съдовете за доене и редица друфи мероприятия при отглеждане и доене. Е да ама масата дребни стопани си карат както са карали преди 20 години - подмиват и слагат дойлния агрегат , а то се иска дезинфекция на вимето, на апарата , миене , сушене и т.н.т за всяка крава.Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
------------------------------------------
Comment
-
Не бе защо - тук е общи приказки и си говорим за нещата от живота, които ни вълнуват.
Ами дано да е за добро - иначе няма нищо притеснително че са отсяти тези фирми - ама странното е е казват 400 са отрязани от износ , а тези могат да изнасят и звучи стряскащо - замо детотези 400 представляват 20-30 % от общо преработената продукция и не отговарят на хигиенните изисквания дори по стария закон за Държавния Ветеринарно Санитарен Контрол
П.П. Ротвайлер ми е любимата порода - като ученик не ми стигнаха парите за ротвайлер и си купих елитен доберман. Ама беше отдавна - много го обичах това куче2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
Comment
-
Значи тия дето са по стандарта ще изнасят. Не ми казвайте, че няма да изнасят ще продават в .бг. За нас тогава оставят мизерията и боклуците ? Защо след като сме в ЕУ не спрат изобщо тези които не са по стандарта ? Така пак се нарушават правата и здравето на граждани на ЕУ. Ще могат ли тогава лицензирани производители от други държави да внасят без допълнителни такси и мита в България ?Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".
Comment
-
Първоначално публикувано от NasoЗначи тия дето са по стандарта ще изнасят. Не ми казвайте, че няма да изнасят ще продават в .бг. За нас тогава оставят мизерията и боклуците ? Защо след като сме в ЕУ не спрат изобщо тези които не са по стандарта ? Така пак се нарушават правата и здравето на граждани на ЕУ. Ще могат ли тогава лицензирани производители от други държави да внасят без допълнителни такси и мита в България ?
Споко ти нали знаеш кои са лицензирани и ще купуваш от тях (гледай не етикета производител - не търговската марка) Те така или иначе няма да изнесат всичко за ЕС - защото за там има квоти. Иначе всички останали могат да изнасят извън ЕС където намерят за добре и има пазар (там даже щи ги поощтрим с експортни субсидии)2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
Comment
-
Първоначално публикувано от NasoЩе могат ли тогава лицензирани производители от други държави да внасят без допълнителни такси и мита в България ?
Ще ядем френски сирена на поразия. Солено ще ни излиза.
Но проблема ще дойде от там, че ние досега си набавяхме дефицитните хранителни стоки предимно от Турция ... А след влизането в ЕУ - вносът от Турция ще е много скъп.
Comment
-
Не виж аз против нямамЩе го ударим на кисело мляко и музика ако трябва. Просто мисля, че първоначалният преход към новите стандарти и цени няма да е лесен. Оптимистичните прогнози на експерти в областа са , че първите 2 години ще са по-труднички.
Comment
-
Абе шока няма да е толкова голям. Цените не са толкова различни (за храна в хранителен магазин говоря) и няма да е чак на кисело млеко и музика - тя музиката им щото е евтина.
Печелим обаче качествена храна ! А ето това е наи важното
Кредорта спре... агаин!Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".
Comment
-
Първоначално публикувано от EufiПървоначално публикувано от NasoЩе могат ли тогава лицензирани производители от други държави да внасят без допълнителни такси и мита в България ?
Ще ядем френски сирена на поразия. Солено ще ни излиза.
Но проблема ще дойде от там, че ние досега си набавяхме дефицитните хранителни стоки предимно от Турция ... А след влизането в ЕУ - вносът от Турция ще е много скъп.
А за вноса от Турция - същата работа - само дето вноса от ЕС е без мита - този от Турция не се променяОсобенно за дефицитни стоки пък - виж за тези дето и тук си ги произвеждаме , ще има и допълнителни мита - ама пак над определена квота (както и ще субсидираме износа от тук за там) Даже с Турция отношенията на ЕС за малко по различни - сега ако сте забелязали , че по всички европейски програми (ФАР, ИСПА, САПАРД) произхода на инвестиционните стоки може да е от ЕС , от България , Румъния и забележете от Турция (така, че и там е малко по особенно) - аз не виждам какви притеснения имате.
2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
Comment
Comment