Кое..?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пробиване на дограма (за прекарване на кабел) или..?
Collapse
X
-
Тагове: Няма
-
Поне напиши дали е панелно жилището.
Ако е панел, дупчи стената, точно там където е връзката с дограмата или някъде другаде. Панелът е кеф за дупчене.
Ако е тухла и стената е дебела, аз лично бих пробил дограмата в някой от долните ъгли.
Няма нищо да и стане.
Второто не го казвам от опит"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
-
Е, зависи къде ще е по-естетично.
Според мен долу в ъгъла е най-добре.
Аз лично щях да изровя стената до дограмата и да я заобиколя, но после ще тябва и малко гипс да играе."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
-
Мадафака, виж сяконденз/мухъл от дупка в дограмата няма как да стане, защото конденза/мухъла се получават точно при обратните условия - херметически запечатано помещение
Ако държиш, мога да ти обясня при мен каква драма беше....
А решението на 'проблема' е една малка дупка в дограмата, точно колкото да прокараш кабелите и изобщо няма да има нужда от допълнително уплътняване, НО ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ ДУПЧИ В ЪГЪЛА, защото там е сглобката и ще гризнеш дървения
Някой колега от бранша да подскаже, горе-долу на какво разстояние свършват сглобките и след това просто си пробиваш дограмата, прекарваш си кабелчетата и си свиркашsigpic
Comment
-
Моя скромен опит в пробиването на стени сочи, че за безболезнено пробиване на тухла ти трябва тънка бургия (6 или 8 примерно) за бетон и пробиване БЕЗ удар
Може да се измъчиш малко с напъването на бормашината без удар, но реално ако има удар почти със сигурност ще откъртиш мазилка.
И най-добре да намериш СДС бормашина, че с обикновен партонник съвсем ще се озориш....sigpic
Comment
-
Ако са някоя по-стабилна фирма може и да имат нещо по-яко, но такива машини се отдават и под наем. Все пак веднъж го правиш за дълъг период от време и според мен си заслужава да се направи както трябва и да не е грозно.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Аз дупчих у дома 4 камерно PVC , а на село алуминии за да прекарам кабела . Сглобките на алуминия са около 40 мм Х 40 мм ъгли и гледаш да си над 5 см. от ръба ... като имаш на предвид , че част от профила е закрит и от шпакловка . В самата дупка напъхах памук , за да не духа и нямам абсолютно никакви проблеми . Преди години вкъщи дупчих фасадна стена ... имаш 25 см. зидария , 2-3 см. вар и още към 5 см. изолация . Дупчих с бургия 30 см. и не ми стигна . Къртене няма , защото перфоратора си върти . Може да му се махне удара , докато се пробие горния слой ... след като се проби дупката , сложих пластмасова тръбичка като при Гогата , и като духне вятър , ми клати пердето и щорите от там сега ... Според мен дупка в профила е по-добрия вариант .Last edited by tokata_pz_flex; d.m.y г., 13:27.145 1.6 ТС '97 ех.
145 1.9 JTD '00
307 CC 2.0 '04
Comment
-
Изобщо дупка в стената си е сериозна работа - гледаш го нищо и никаква дупка, а може да направи всякакви бели. При пробиването може да се прекъсне някой кабел, я засягане на носещ елемент, както и падане на цели парчета мазилка, ако не е измазано качествено, но в същото време е удобство и вече винаги ги пробивам с по-голям диаметър, защото през годините се появяват все повече комуникации.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafakaОт написаното дотук излиза, че не е драматично и да се пробие дограмата... Тоест имам поне два варианта, при всеки от които "ще стане".
Едва ли дограмата ти е толкова евтина, че да се разглоби от едно дупчене сглобката
В ъгъла е най-естетично, инак ще стои като червей.
Разбира се, че трябва да изключиш пневматиката за "чукане".
В херметически затворени помещения без влага мухлясва само на куку акъла"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafakaОт написаното дотук излиза, че не е драматично и да се пробие дограмата... Тоест имам поне два варианта, при всеки от които "ще стане".
Не знам теб кое те притеснява в дупченето на дограмата, при положение, че много модели дограми си имат технологични отвори от външната страна - едни малки прорези в долния край на рамката.sigpic
Comment
Comment