Еми така е бе човек, защото първо трябва да имаш стаж като кадет.Как ти звучи кадет на 50 години.Ако пренебрегнем това трябва да стажуваш при някой електришън поне година, за да те промотират като асистишън.От там за да станеш електришън трябва да държиш изпит пред Морска администрация..Ако се докажеш пред чужда фирма те могат да те наемат и без благословията на МА, защото тя важи за БМФ.Та рядко някой плаща още една заплата за стажант, освен ако не си на подходяща възраст да те обучат за да разчитат на теб дълги години.В БМФ ще е по-лесно, зашото екипажите са български и има кой да попиташ, обаче там е мисия невъзможна.В менинг агенциите има вероятност да те наемат и без стаж като стажант, да речем като палубен моряк, и ако се задържиш да те промотират по-нагоре, съответно с нови курсове, или някоя по-малка агенция да те качи като електришън защото бърза да сключи договори.Обаче те са представители на чужди фирми,екипажите са сборни, говори се на английски и е пряко силите ми да се наема отведнъж с такава отговорност, защото ще съм сам и не съм много добре с английския та какво остава за техническия англ.,ще трябва без опит да се ориентирам бързо.Корабното обзавеждане включва всичко което се сетиш от електроцентрала до краен потребител.Принципно прилича на работата ми в топлофикация но е много по-отговорно, защото при маневра ако поискат включване на допълнителен генератор и взема че направя блякаут направо трябва си вземам багажа и да скачам през борда.Съоръженията са познати, но същевременно не е така.Поне да мога един два курса да направя като стажант, ще ми дойде смелост, и то ако се пласирам някъде.Ако знаеш колко хора с опит и една камара сертификати търсят работа, ще разбереш с каква трудна задача съм се хванал.Към края на януари ще си подам документите във всички фирми във Варна и тогава ще стане ясно има ли надежда или не.Има много варианти, всички са с малка вероятност но не невъзможни.Така че гледам да съм максимално подготвен, панеже не искам да ставам кепазе със занаята си.Те така, а наздраве за надеждата.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за акумулатор.
Collapse
X
Comment