Известие

Collapse
No announcement yet.

За произвола на униформените

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За произвола на униформените

Ето ви тема за размисъл и раздумка колко над "простосмъртните" се чувстват онези, облечени в униформа в България днес.

На какво станах свидетел днес: посред бял ден (15 часа), от забранена за коли улица (за колегите от Варна - ул Бачо Киро, която под Райко Жинзифов е разрешена САМО за превозни средства на градския трaнспорт) в посока Катедралата без включени дневни светлини излиза патрулка с двама униформени в нея. Колата не е на сирени, т.е не ползва специален режим на движение. Докато успея да си помисля "ех защо техните колеги не са се заложили отсреща на спирката до обръщача на тролеите -а те ден през ден висят там и пишат фишове на всяка по-стара колица (естествено лъскавите коли получават 100 точки бонус за невидимост когато излизат от забранената за движение отсечка и преминават покрай съвестните пътни полицаи - тях само ние простосмъртните ги виждаме, моторизирания с палката се чуди накъде в небето да погледне и само дето не козирува) - да видим дали ще ги глобят - хаха - и пред невярващите ми очи се развива още по-невероятна случка. А именно - въпросната патрулка си спира най-безцеремонно веднага след знака "забранено спирането и паркирането", насред улицата, върху пешеходна пътека, която по случайност има останала още боя и се вижда ясно, да не споменаваме че има и обозачаващ знак за нея. На този етап сигурно си мислите - сигурно са получили сигнал ... Да, ама не както казваше господин Бочаров. От вече спрялата на аварийки патрулка изпълзяват двама достолепни блюстители на реда и законите на видима възраст 30тина години, заключват колата, пресичат си преспокойно улицата и хлътват в отсрещния магазин за мед и пчелни продукти ... явно сладичко им се дояло, ама нещо по-диетично така . И понеже нямах желание някоя ПР представителка да ме нарича в медиен ефир "селски глупак" - в случай че сте забравили, това стана пак във Варна след друга случка с пазители на реда, снимани на работното си място - си допуших цигарата и без да дочакам изгладнелите медунчовци да се върнат се прибрах обратно в офиса. Защото някой от нас когато сме на работа гледаме да поработим, а не се чудим как да бръкнем в кацата с мед на разноски на данъкоплатците.

И след като тези, които са призвани да спазват и прилагат законите могат да си позволяват такова поведение, сещате ли се накъде сме я подкарали? Ами - както пее Веско "родната полиция ни пази". А дали ще се намери някой да ни опази от нея - едва ли.

И понеже исках да завърша с нещо позиивно - да живее България - оазис на закоността и реда .
    Last edited by Tsetso Milanov; d.m.y г., 02:05.
    Alfa 159 2.4 JTDm

Лошото е, че няма кого да сезираш за това поведение
    Lexus IS200

Comment

Мисля, че е трябвало да ги снимаш, колега. А след това директно в интернет пространството. Оная патка, дето се прави на много отворена и раздава класификации наляво и надясно вече няма да смее да се обади. А като завалят снимки на "съвестно" вършещи си работата милиционери, ще започнат и съкращенията сред тях. И ще се научат, че те не са над останалите, а под тях, защото ние, с нашите платени данъци им плащаме заплатите. А за да ги заслужат, трябва да вложат и труд. Знам колко е тежка службата на честните хора сред тях, които се опитват да са съвестни. Но докато не изхвърлят мършата сред тях, всички ще ги подиграват и ще им се смеят.
      145, 1.6 boxer
      156, 2.4 JTD - ex
      Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Ами и аз се замислих дали да не ги снимам, не си бях оставил телефона в офиса ... А пък и снимка нямаше да предаде и една стотна от учудването ми или от абсурдността на ситуацията
        Alfa 159 2.4 JTDm

Comment

Миии, че то неправилното паркиране и липсата на специален режим на движение е детска игра в сравнение със сериозните им провинения
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Tsetso Milanov Покажи съобщение
            Ето ви тема за размисъл и раздумка колко над "простосмъртните" се чувстват онези, облечени в униформа в България днес.

На какво станах свидетел днес: посред бял ден (15 часа), от забранена за коли улица (за колегите от Варна - ул Бачо Киро, която под Райко Жинзифов е разрешена САМО за превозни средства на градския трянспорт) в посока Катедралата без включени дневни светлини излиза патрулка с двама униформени в нея. Колата не е на сирени, т.е не ползва специален режим на движение. Докато успея да си помисля "ех защо техните колеги не са се заложили отсреща на спирката до обръщача на тролеите -а те ден през ден висят там и пишат фишове на всяка по-стара колица (естествено лъскавите коли получават 100 точки бонус за невидимост когато излизат от забранената за движение отсечка и преминават покрай съвестните пътни полицаи - тях само ние простосмъртните ги виждаме, моторизирания с палката се чуди накъде в небето да погледне и само дето не козирува) - да видим дали ще ги глобят - хаха - и пред невярващите ми очи се развива още по-невероятна случка. А именно - въпросната патрулка си спира най-безцеремонно веднага след знака "забранено спирането и паркирането", насред улицата, върху пешеходна пътека, която по случайност има останала още боя и се вижда ясно, да не споменаваме че има и обозачаващ знак за нея. На този етап сигурно си мислите - сигурно са получили сигнал ... Да, ама не както казваше господин Бочаров. От вече спрялата на аварийки патрулка изпълзяват двама достолепни блюстители на реда и законите на видима възраст 30тина години, заключват колата, пресичат си преспокойно улицата и хлътват в отсрещния магазин за мед и пчелни продукти ... явно сладичко им се дояло, ама нещо по-диетично така . И понеже нямах желание някоя ПР представителка да ме нарича в медиен ефир "селски глупак" - в случай че сте забравили, това стана пак във Варна след друга случка с пазители на реда, снимани на работното си място - си допуших цигарата и без да дочакам изгладнелите медунчовци да се върнат се прибрах обратно в офиса. Защото някой от нас когато сме на работа гледаме да поработим, а не се чудим как да бръкнем в кацата с мед на разноски на данъкоплатците.

И след като тези, които са призвани да спазват и прилагат законите могат да си позволяват такова поведение, сещате ли се накъде сме я подкарали? Ами - както пее Веско "родната полиция ни пази". А дали ще се намери някой да ни опази от нея - едва ли.

И понеже исках да завърша с нещо позиивно - да живее България - оазис на закоността и реда .
            Това не е нищо - в Плевен сирени, светлини и спират пред баничарницата, защото са огладнели.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Това не е нищо - в Плевен сирени, светлини и спират пред баничарницата, защото са огладнели.
              Вие сте виновни не им давате много и нямат пари за мръвка.........
              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                Вие сте виновни не им давате много и нямат пари за мръвка.........
                Айде бе, ще им давам пари,предпочитам да им дам път - това поне е безплатно.
                sigpic

Comment

Колега, ти си точно толкова виновен, колкото и те!
                  Хващаш си телефона и ги снимаш.
                  Сега от къде да знаем, че това, което ни разправяш не е виц или просто плод на гладният ти стомах!

Извън майтапа, въпроса за почивките и храненето на патрулните полицаи съм го задавал още през 1984-та. Само дето тогава се завирахме по паркове и градинки, за да не ни види някой.
                  Иначе за нарушения на правилника си ни пишеха даже актове.
                  Може и да се смеете, но аз съм ходил на проверовъчен и то с униформа. Пълен резил.
                  После да видиш дали пак ще карам мотоциклет без А категория, пък бил той и служебен!

За това , колега, снимане му е майката!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Не съм склонен да се съглася че е детска игра - ако беше някой обикновен човек (също така познат като "цивилен") направил всичките тези нарушения наведнъж, нямаше да му останат точки в талона. Точно това и заслужават въпросните - да им се вземе свидетелството за управление на МПС, т.е. няма да могат да си вършат работата няколко мсеца и като останат гладни те или децата им, да видиш как триста пъти ще се замислят преди пак да се правят на над закона. Само че както каза колегата по-горе: в правовата ни държавица няма кого да сезираш дори

---------- Post added at 00:37 ---------- Previous post was at 00:30 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    За това , колега, снимане му е майката!
                    Ок - и после снимката на кого? Само ще се разнася по форумите и ще си чешим езиците, а медунчовците ще си хапват медец Или ще бързат с пуснати сирени за баничка.

И друго странно нещо е за отбелязване. Не е виц това писаното - много други хора го видяха. Но на никой не му направи впечатление, явно свикнали с произвола вече. Понякога си мисля- абе нещо с мен ли не е в ред, само на мен ли ми прави впечатление такова поведение от униформени? Де да знам, явно аз съм си твърде впечатлителен.
                    Alfa 159 2.4 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от Tsetso Milanov Покажи съобщение
                      Понякога си мисля- абе нещо с мен ли не е в ред, само на мен ли ми прави впечатление такова поведение от униформени? Де да знам, явно аз съм си твърде впечатлителен.
                      Не си само ти впечетлителен - момчетата са надъхани, но реалностите са други и трябва време да си избият комплексите.
                      Както се спомена трябва сигнали, но това е инвестиция в бъдещето.
                      sigpic

Comment

Те са двама, те са облечени във власт, те могат да те обвинят във всичко, ако решат(защото са двама), те знаят всичко това. Нарича се злоупотреба със служебно положение. И се държат арогантно. Разбира се всичко това не е общовалидно.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Tsetso Milanov
                          Не съм склонен да се съглася че е детска игра....
                          Имах предвид, че ако за тези си провинения заслужават отнемане на шофьорски книжки, то за другите си провинения заслужават доживотен затвор
                          sigpic

Comment

Униформата и бялата престилка трябва да се уважават.

Забелязвам една отвратителна тенденция в БГ, да се охулват полицаи и лекари.
                            Всеки втори сочи с пръст и казва "виновни".
                            За какво са виновни?
                            Вижте как карат цивилните, какво очаквате от униформените.
                            Още повече, че лично аз не виждам какъв е проблемът тук?
                            Полицейски автомобил, нито е застрашил нечий живот, нито нищо, май отново търсим виновника за нашата неспособност да живеем подредено.
                            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                            К.М.

Comment

Прасчо стига омазвал темите.
                              Ако тия дето трябва да налагат правилата демонстрират пълно пренебрежение към тях, какво да мотивира останалите?
                              Прочети за счупения прозорец.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                              X