Известие

Collapse
No announcement yet.

За произвола на униформените

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Аз не съм те обиждал.
    Познавам адски много добри лекари.
    Лекарите са циници, не очаквайте от тях да Ви се лигавят и мазнят като продавачка на гащи в столичен мол.
    Това са хора работещи адски тежък труд.
    Колко от вас биха си лягали спокойно с мисълта дали някоя от 70 те рецепти за деня не е объркана?
    Колко от вас ще спят спокойно след смърт на операционната маса при условие, че на другия ден пак си там.
    Не бройте грешките, а бройте спасените животи, така ще оцените труда на тези хора.
    И никога не забравяйте, че тези хора "ремонтират машина", която не е създадена от човешки разум.
    Всички лекари са циници, заради което всички след година-две практика, въобще не мислят дали са сбъркали рецепта или нещо по време на операция, а почват да гледат на тебе като дойна крава. И се възползват възможно най-гадно от тебе, защото знаят, че ще дадеш всичко за болен близък. И го знам от първо лице ед. ч. Живял съм 19 години в Плевен, където има медицински институт, една от най-добрите ортопедични клиники и за съжаление съм имал доста "близки срещи от третия вид" с тях. Не казвам, че всички са така по дефолт, но от едно време насетне всички стават профи циници. А понякога трябва малко човешко отношение, за да се почувства човек добре.
    145, 1.6 boxer
    156, 2.4 JTD - ex
    Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      Напротив - задавам елементарен въпрос!
      Смееш ли да отговориш?

Жоре, сивото е всичко онова, което сме принудени да изтърпим, за да видим бялото, но защо е нужно?!
      Ако тръгнем в тази плоскост според теб и Моцарт сигурно не си е вършил работата или пък Жолио Кюри.
      Нямаш нужната скала в главата си, за да оцениш работата на тези хора.
      Важното е, че викаш евала на автотенекеджията ти.

---------- Post added at 21:05 ---------- Previous post was at 21:03 ----------

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
      Всички лекари са циници, заради което всички след година-две практика, въобще не мислят дали са сбъркали рецепта или нещо по време на операция, а почват да гледат на тебе като дойна крава. И се възползват възможно най-гадно от тебе, защото знаят, че ще дадеш всичко за болен близък. И го знам от първо лице ед. ч. Живял съм 19 години в Плевен, където има медицински институт, една от най-добрите ортопедични клиники и за съжаление съм имал доста "близки срещи от третия вид" с тях. Не казвам, че всички са така по дефолт, но от едно време насетне всички стават профи циници. А понякога трябва малко човешко отношение, за да се почувства човек добре.
      Когато отгоре ти казват: ПАЗАРНИ ПРИНЦИПИ В МЕДИЦИНАТА - ти какво ще правиш бре, професор Наш
      Не виждаш ли, че този безумен свободен и конкурентен пазарен принцип ражда изроди всеки ден, във всички сфери.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Когато отгоре ти казват: ПАЗАРНИ ПРИНЦИПИ В МЕДИЦИНАТА - ти какво ще правиш бре, професор Наш
        Не виждаш ли, че този безумен свободен и конкурентен пазарен принцип ражда изроди всеки ден, във всички сфери.
        А в Германия да не би да е комунизъм? Или викаш там не са на пазарен принцип...
        Ама никой не ти казва - "Абе, толкова струва, ама ще трябва да ми дадеш още Х по 100 лева за да направим нещата както трябва..."
        И в този момент, ти не мислиш и казваш - естествено, че ще дам. А после след време си викаш, баси, тва не беше ли рекет?!?!? Каква е разликата от тоя с бялата пристилка и мутрата с бухалката?
        145, 1.6 boxer
        156, 2.4 JTD - ex
        Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Хайде пак с комплексите напред....
          Безнадежден си, Свиня!!!
          sigpic

Comment

А в Германия да не би да е комунизъм? Или викаш там не са на пазарен принцип...
            Ама никой не ти казва - "Абе, толкова струва, ама ще трябва да ми дадеш още Х по 100 лева за да направим нещата както трябва..."
            И в този момент, ти не мислиш и казваш - естествено, че ще дам. А после след време си викаш, баси, тва не беше ли рекет?!?!? Каква е разликата от тоя с бялата пристилка и мутрата с бухалката?
            Когато някой започне да ми дава Германия за пример ми става забавно
            Ние никога няма да бъдем Германия по ред причина, основно социопсихологически.

В САЩ се полагат 8000 долара на човек за здравеопазване, в БГ те са 300. Ти нали не очакваш един лекар, който е по-добър от колегите си в САЩ да апва мекици с боза тук, докато един IT специалист взема 10 пъти повече от него Жалко е!
            Ако не вземат под масата трябва да бягат.

В БГ за здравеопазване се дават 4 %, толкова се дават и за образование.

---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:21 ----------

Да ти го напиша така:

Германия : близо 12 % от бюджета отива за здравеопазване + 14 % осигуровка здравна.
            БГ - 4% от бюджета и 8 % осигуровка.

/Не съм убеден за процента на Германия от бюджета, карам по памет/

---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:30 ----------

И още нещо адски важно, за което Матричаря често говори - в Германия има около 200 здравни каси Без коментар.
            К.М.

Comment

Когато някой започне да ми дава Германия за пример ми става забавно
              Ние никога няма да бъдем Германия по ред причина, основно социопсихологически.

В САЩ се полагат 8000 долара на човек за здравеопазване, в БГ те са 300. Ти нали не очакваш един лекар, който е по-добър от колегите си в САЩ да апва мекици с боза тук, докато един IT специалист взема 10 пъти повече от него Жалко е!
              Ако не вземат под масата трябва да бягат.

В БГ за здравеопазване се дават 4 %, толкова се дават и за образование.

---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:21 ----------

Да ти го напиша така:

Германия : близо 12 % от бюджета отива за здравеопазване + 14 % осигуровка здравна.
              БГ - 4% от бюджета и 8 % осигуровка.

/Не съм убеден за процента на Германия от бюджета, карам по памет/

---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:30 ----------

И още нещо адски важно, за което Матричаря често говори - в Германия има около 200 здравни каси Без коментар.
              Примерът с Германия беше случаен, ако искаш вземи Австрия, Италия, Англия и който и да е друг извън бившите соц страни. Не е идеята в процентите, а в организацията на нещата. И в това, че дори и да получаваш малко, не трябва да се възползваш от чуждото нещастие за собствена облага. А като не ти харесва, решението е едно - пътя до терминал 2...
              145, 1.6 boxer
              156, 2.4 JTD - ex
              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Примерът с Германия беше случаен, ако искаш вземи Австрия, Италия, Англия и който и да е друг извън бившите соц страни. Не е идеята в процентите, а в организацията на нещата. И в това, че дори и да получаваш малко, не трябва да се възползваш от чуждото нещастие за собствена облага. А като не ти харесва, решението е едно - пътя до терминал 2...
                Нали преди малко каза, че приемаме пазарните принципи.
                А сега процентите не били важни.
                Нормално ли е една мед сестра да взема колкото за изчукването на два калника?
                Кой ще ни лекува когато отидат на терминал 2?
                Колкото и да са корумпиране, не мисля, че някой от тях иска да те убие или нарани.
                К.М.

Comment

Нали преди малко каза, че приемаме пазарните принципи.
                  А сега процентите не били важни.
                  Нормално ли е една мед сестра да взема колкото за изчукването на два калника?
                  Кой ще ни лекува когато отидат на терминал 2?
                  Колкото и да са корумпиране, не мисля, че някой от тях иска да те убие или нарани.
                  разбира се, че не са. В Германия процентът е един, в Япония е друг, но и на двете места, няма да те доят, а ще искат точно колкото са ти казали в началото. А не измекярската. Това ми беше мисълта. Но докато се гледа на пациента като на брашнен чувал, нещата ще бъдат зле. Съгласен съм, че условията са трудни, но те са такива за всички. А между другото системата на Германия с 200-те и кусур здравни каси е много по-зле от Австрийската, където са в порядък по-малко
                  Но както казах, не е това начинът за оправяне на нещата. А по повод дали някой иска да убие или не.... Ако те оставят, без да ти приложат подходящо лечение, това според теб какво е? Защото за мен си е чисто убийство, ако се стигне до там, недай си боже...
                  145, 1.6 boxer
                  156, 2.4 JTD - ex
                  Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Е гати късоносата мисъл! Ама какво да се прави- Народът прост, животът - тежък, скучен.
                    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Суско, евала за всичко написано за медиците.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Аз нещо не разбирам - вие в някаква друга България ли живеете?!
                        sigpic

Comment

Аз нещо не разбирам - вие в някаква друга България ли живеете?!
                          Явно вие живеете в друга България, щом медиците се изнасят на тумби от тук.
                          sigpic

Comment

Само лекарите се изнасят, нали?!
                            sigpic

Comment

Има и друга: "Истинският джентълмен знае кога да спре да се държи като такъв"

Полицаите са хора идващи от обществото, към което принадлежим всички ние.
                              Свински яко си праФ! !!!!!!!!!!!
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Само лекарите се изнасят, нали?!
                                Не само лекарите, но както спомена преди време в една друга тема колегата доктор ренгенолог от Плевен - шаманите ще ни лекуват.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X