Първоначално публикувано от Susscrofa
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
За произвола на униформените
Collapse
X
-
145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеНапротив - задавам елементарен въпрос!
Смееш ли да отговориш?
Жоре, сивото е всичко онова, което сме принудени да изтърпим, за да видим бялото, но защо е нужно?!
Нямаш нужната скала в главата си, за да оцениш работата на тези хора.
Важното е, че викаш евала на автотенекеджията ти.
---------- Post added at 21:05 ---------- Previous post was at 21:03 ----------
Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщениеВсички лекари са циници, заради което всички след година-две практика, въобще не мислят дали са сбъркали рецепта или нещо по време на операция, а почват да гледат на тебе като дойна крава. И се възползват възможно най-гадно от тебе, защото знаят, че ще дадеш всичко за болен близък. И го знам от първо лице ед. ч. Живял съм 19 години в Плевен, където има медицински институт, една от най-добрите ортопедични клиники и за съжаление съм имал доста "близки срещи от третия вид" с тях. Не казвам, че всички са така по дефолт, но от едно време насетне всички стават профи циници. А понякога трябва малко човешко отношение, за да се почувства човек добре.
Не виждаш ли, че този безумен свободен и конкурентен пазарен принцип ражда изроди всеки ден, във всички сфери."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеКогато отгоре ти казват: ПАЗАРНИ ПРИНЦИПИ В МЕДИЦИНАТА - ти какво ще правиш бре, професор Наш
Не виждаш ли, че този безумен свободен и конкурентен пазарен принцип ражда изроди всеки ден, във всички сфери.
Ама никой не ти казва - "Абе, толкова струва, ама ще трябва да ми дадеш още Х по 100 лева за да направим нещата както трябва..."
И в този момент, ти не мислиш и казваш - естествено, че ще дам. А после след време си викаш, баси, тва не беше ли рекет?!?!? Каква е разликата от тоя с бялата пристилка и мутрата с бухалката?145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщениеА в Германия да не би да е комунизъм? Или викаш там не са на пазарен принцип...
Ама никой не ти казва - "Абе, толкова струва, ама ще трябва да ми дадеш още Х по 100 лева за да направим нещата както трябва..."
И в този момент, ти не мислиш и казваш - естествено, че ще дам. А после след време си викаш, баси, тва не беше ли рекет?!?!? Каква е разликата от тоя с бялата пристилка и мутрата с бухалката?
Ние никога няма да бъдем Германия по ред причина, основно социопсихологически.
В САЩ се полагат 8000 долара на човек за здравеопазване, в БГ те са 300. Ти нали не очакваш един лекар, който е по-добър от колегите си в САЩ да апва мекици с боза тук, докато един IT специалист взема 10 пъти повече от негоЖалко е!
Ако не вземат под масата трябва да бягат.
В БГ за здравеопазване се дават 4 %, толкова се дават и за образование.
---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:21 ----------
Да ти го напиша така:
Германия : близо 12 % от бюджета отива за здравеопазване + 14 % осигуровка здравна.
БГ - 4% от бюджета и 8 % осигуровка.
/Не съм убеден за процента на Германия от бюджета, карам по памет/
---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:30 ----------
И още нещо адски важно, за което Матричаря често говори - в Германия има около 200 здравни касиБез коментар.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеКогато някой започне да ми дава Германия за пример ми става забавно
Ние никога няма да бъдем Германия по ред причина, основно социопсихологически.
В САЩ се полагат 8000 долара на човек за здравеопазване, в БГ те са 300. Ти нали не очакваш един лекар, който е по-добър от колегите си в САЩ да апва мекици с боза тук, докато един IT специалист взема 10 пъти повече от негоЖалко е!
Ако не вземат под масата трябва да бягат.
В БГ за здравеопазване се дават 4 %, толкова се дават и за образование.
---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:21 ----------
Да ти го напиша така:
Германия : близо 12 % от бюджета отива за здравеопазване + 14 % осигуровка здравна.
БГ - 4% от бюджета и 8 % осигуровка.
/Не съм убеден за процента на Германия от бюджета, карам по памет/
---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:30 ----------
И още нещо адски важно, за което Матричаря често говори - в Германия има около 200 здравни касиБез коментар.
145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщениеПримерът с Германия беше случаен, ако искаш вземи Австрия, Италия, Англия и който и да е друг извън бившите соц страни. Не е идеята в процентите, а в организацията на нещата. И в това, че дори и да получаваш малко, не трябва да се възползваш от чуждото нещастие за собствена облага. А като не ти харесва, решението е едно - пътя до терминал 2...
А сега процентите не били важни.
Нормално ли е една мед сестра да взема колкото за изчукването на два калника?
Кой ще ни лекува когато отидат на терминал 2?
Колкото и да са корумпиране, не мисля, че някой от тях иска да те убие или нарани."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеНали преди малко каза, че приемаме пазарните принципи.
А сега процентите не били важни.
Нормално ли е една мед сестра да взема колкото за изчукването на два калника?
Кой ще ни лекува когато отидат на терминал 2?
Колкото и да са корумпиране, не мисля, че някой от тях иска да те убие или нарани.
Но както казах, не е това начинът за оправяне на нещата. А по повод дали някой иска да убие или не.... Ако те оставят, без да ти приложат подходящо лечение, това според теб какво е? Защото за мен си е чисто убийство, ако се стигне до там, недай си боже...145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеАз нещо не разбирам - вие в някаква друга България ли живеете?!Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеИма и друга: "Истинският джентълмен знае кога да спре да се държи като такъв"
Полицаите са хора идващи от обществото, към което принадлежим всички ние.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеСамо лекарите се изнасят, нали?!Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
Comment