Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за PHILIPS 42PFL3507H

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• @Прасчо, зависи от помещението и ползвателите, 42" на 2.5 метра с очила е като да гледаш от близо тенис на маса, въртиш главата като идиот.

@Багер, ТФТ със самонастройка е твоето решение... за тия пари ще си купиш 2 или 3 (ако не искаш 3Д).
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      @Прасчо, зависи от помещението и ползвателите, 42" на 2.5 метра с очила е като да гледаш от близо тенис на маса, въртиш главата като идиот.

@Багер, ТФТ със самонастройка е твоето решение... за тия пари ще си купиш 2 или 3 (ако не искаш 3Д).
      Това е чарът на големите панели.
      Аз гледам моята плазма /42 инча/ от точно 2 и 50 и следващата ще бъде 46-47 или направо 50.
      Пък нека ме боли вратът.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Е не всички ги избива на мазохизъм...

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
          Росене, плазмите на повече от 3 метра почват да изкривяват цветовете заради едно нещо дето се нарича color dithering, особено встрани ако седи човек, а не фронтално

Това при плазмите се усеща, защото странично се вижда картината

При ЛЦД и ЛЕД под ъгъл фигурите едвам се виждат та какво остава за цветове.

/говоря за еднакъв ценови диапазон/
          К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            Това при плазмите се усеща, защото странично се вижда картината

При ЛЦД и ЛЕД под ъгъл фигурите едвам се виждат та какво остава за цветове.

/говоря за еднакъв ценови диапазон/
            178 градуса видимост вече е стандарт за ТФТ/ЛСД/ЛЕД телевизор, не ме разсмивай.
            Мен монитора ми има такъв ъгъл, ти с ТВ ме плашиш...

Comment

Хаха, онзи ден бях в техномаркет, всичките ЛЕД до 900 лева /32 инча/ при странично гледане избледняваха като за световно.
              При същия ъгъл моята 5 годишна плазма грам не променя образа.
              Купих едно сони за баща ми, за 800 кинта, същото лайно, добре, че е за спалнята и ще го гледат само фронтално.
              К.М.

Comment

Чакай, че mind control, сега ще каже, че ейпъл не правят смартфони.

При самото производство е проблемът плазмите да са в диапазона 40 и нагоре инча.
                А в киното най- важното е да нямаш горе споменатите изкривявания и т.н. Трябва да виждаш това, което е и точка. След като използват LCD, то явно е достатъчно качествено, че и от горе.
                Lexus IS200

Comment

Хаха, онзи ден бях в техномаркет, всичките ЛЕД до 900 лева /32 инча/ при странично гледане избледняваха като за световно.
                  При същия ъгъл моята 5 годишна плазма грам не променя образа.
                  Купих едно сони за баща ми, за 800 кинта, същото лайно, добре, че е за спалнята и ще го гледат само фронтално.
                  Пенчо бре чети... чети характеристики, точно Сони ТФТ за спалнята от преди 5 години е с 178 ъгъл и беше под 1000 лв.
                  Виж за мониторите беше по-сложно, че внасят предимно дебилни евтинджоси, но при желание се намират

Comment

абцилютно

праски, аз съм привърженик на плазмата, както заявих, просто така познатия дитъринг или смесване на цвета ги изкривява на по-големи разстояния

но това е за хора като мен, които работят на фотошоп и хващат такива разлики и ги дразнят
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

• Батки, вие екран 42", от какво разстояние го гледате?
                      По неписано правило диагонала се умножава по 2,5 пъти, за да се получи отпималното разстояние за гледане, което при FULL-HD се явява маааааксимум. Иначе какво ще видите от детайлната картина? -Нищо!

Ники, не знам, защо се ограничаваш в този размер за дневната - ако може да се вмести по-голям задължително си купи 50".
                      Без да се замислям бих купил P50GT
                      Точно една седмица е нужна, за да свикнете с екрана и после 40-42" ще ви се струват като портативни телевизори, а насладата от кристалния образ ще те кара да се заседяваш пред телевизора два пъти по-дълго от обикновено и постоянно да си търсиш нещо в ХД формат за гледане
                      В твоя конкретен случай. заради осветената дневна е по-добре да си купиш ЛСД, а и за да не се притесняваш от прогаряне, докато дечурлигата гледат детски, примерно
                      Но пак повтарям, ако можеш да вмъкнеш по-голям диагонал изобщо не се чуди!!!
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                        А в киното най- важното е да нямаш горе споменатите изкривявания и т.н. Трябва да виждаш това, което е и точка. След като използват LCD, то явно е достатъчно качествено, че и от горе.
                        Причината е съвсем друга, ама ти си си навил нещо и едва ли ще успея да те убедя в противното.
                        Не разбрах защо панасоник са се отказали от плазмата.
                        В какъв смисъл?

---------- Post added at 09:33 ---------- Previous post was at 09:31 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        Пенчо бре чети... чети характеристики, точно Сони ТФТ за спалнята от преди 5 години е с 178 ъгъл и беше под 1000 лв.
                        Виж за мониторите беше по-сложно, че внасят предимно дебилни евтинджоси, но при желание се намират
                        Аз не чета стандарти, а просто отивам в магазина и "ОЧНО" се убеждавам.
                        К.М.

Comment

• Цялата работа е, че стаята е много светла. Трябва настройките за цветове, контраст и яркост да са на високи нива. Огледалната матрица е супер неподходяща, просто отразява всичко. По начало цветовете на LCD са по-усилени и има LCD-та с матови матрици, та конкретно за тази стая в плазмата не виждам никаква алтернатива.
                          Или има, ама аз не я виждам?
                          В момента там има 40" и вече ми малее. Мисля че 47' е максимума, за 2.80м(растоянието до дивана).
                          А относно 3D - ще има задължително. Сегашния има 3D и макар и рядко да се ползва, усещането е страхотно. А и все повече 3D заглавия ще се появяват на пазара.
                          Но това са отклонения. Пак казвам, телевизора не е за филми, а предимно за дневно гледане - LCD или плазма?
                          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                            Цялата работа е, че стаята е много светла. Трябва настройките за цветове, контраст и яркост да са на високи нива. Огледалната матрица е супер неподходяща, просто отразява всичко. По начало цветовете на LCD са по-усилени и има LCD-та с матови матрици, та конкретно за тази стая в плазмата не виждам никаква алтернатива.
                            В момента там има 40" и вече ми малее. Мисля че 47' е максимума, за 2.80м(растоянието до дивана).
                            А относно 3D - ще има задължително. Сегашния има 3D и макар и рядко да се ползва, усещането е страхотно. А и все повече 3D заглавия ще се появяват на пазара.
                            Но това са отклонения. Пак казвам, телевизора не е за филми, а предимно за дневно гледане - LCD или плазма?
                            Плазма, сонито дето го взех на вдигнати щори е гола вода, а моята плазма на слънчева стая има перфектен контраст, а дори не е на динамичен, а на стандартен режим на картината.
                            К.М.

Comment

• Ники, като се замислиш, в магазините с телевизори никак не е тъмно, а образа на плазмата е отчетливо по-добър
                              Остава да се справиш с прогарянето на панела!
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                                Цялата работа е, че стаята е много светла. Трябва настройките за цветове, контраст и яркост да са на високи нива. Огледалната матрица е супер неподходяща, просто отразява всичко. По начало цветовете на LCD са по-усилени и има LCD-та с матови матрици, та конкретно за тази стая в плазмата не виждам никаква алтернатива.
                                За ежедневно гледане на едни и същи канали - ЛСД ... инак ще си имаш емблемки.
                                42 или 47 ... премери си 3 метра до ТВ в магазина и виж сам дали ти е удобен на тоя размер.
                                Качествена матрица със самонастройка това ти е решението...

Comment

Working...
                                X