---
Известие
Collapse
No announcement yet.
За и ипротив доживотният затвор без право на замяна
Collapse
X
-
С това всички сме съгласни!
Въпроса е да има диференциация и изродите да си гният по специализирани психиятрии, а не в затворите.
Ама съвсем разводнихме тематаНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеНе разбирам. Тькмо по темата е.
Алтернатива на доживотната е смьртната присьда. А се надявам да не я врьщаме.
Замислих се - какво провокира тоя дебат в обществото. Дане би пак да прокарваме закон за някой "наш" човек?
Какво значение има дали доживот или разстрел, след като няма да го има в обществото.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеПодкрепям напълно. Познавам много хора, някой от които само след няколко месеца арест, до затвор даже не стигнаха, тотално си промениха възгледите за ценностите в живота. А страха от изолация също е възпитание.
Пък аз познавам едни същи боклуци, които периодично се въртят през системата, благодарение на милостивото ни законодателство и некадърните ни съдии...
Пресен пример - скоро един мангал с 4 присъди, между 6 месеца и 2 години...и какво мислите стана - акумулация, в крайна сметка боклука ще лежи най много 2, а има 7 висящи дела които тепърва предстои да минат...и тия присъди ще акумулира в първата и каква е равносметката - 2 години за 11 доказани престъпления /и десетки недоказани/....
Мислите ли че боклука Илия Харалампиев, който е изнасилил и убил 6 годишно момиченце /а после се самозадоволявал над трупа му/ заслужава пощада...
...Здравко Петров - 5 доказани убийства, едното на майка с дете..., прострелва девойка в корема, докато я изнасилва...наемен килър с Мосин-Наган /с оптичен прицел/...
...мога да продължавам да изброявам около 100 доживотни без право на замяна в БГ...но какъв е смисъла, престъпленията са им подобни
...май дрънкат хора които не са ровили в тая помия...плюя на вас, плюя и на законодателната и съдебната система, че позволява подобни твари да живеят...Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение... плюя и на законодателната и съдебната система, че позволява подобни твари да живеят...Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщениеПък аз познавам едни същи боклуци, които периодично се въртят през системата, благодарение на милостивото ни законодателство и некадърните ни съдии...
Пресен пример - скоро един мангал с 4 присъди, между 6 месеца и 2 години...и какво мислите стана - акумулация, в крайна сметка боклука ще лежи най много 2, а има 7 висящи дела които тепърва предстои да минат...и тия присъди ще акумулира в първата и каква е равносметката - 2 години за 11 доказани престъпления /и десетки недоказани/....
Мислите ли че боклука Илия Харалампиев, който е изнасилил и убил 6 годишно момиченце /а после се самозадоволявал над трупа му/ заслужава пощада...
...Здравко Петров - 5 доказани убийства, едното на майка с дете..., прострелва девойка в корема, докато я изнасилва...наемен килър с Мосин-Наган /с оптичен прицел/...
...мога да продължавам да изброявам около 100 доживотни без право на замяна в БГ...но какъв е смисъла, престъпленията са им подобни
...май дрънкат хора които не са ровили в тая помия...плюя на вас, плюя и на законодателната и съдебната система, че позволява подобни твари да живеят...SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеА ти с нищо не си по-читав от тези твари!!!
Еднакво съдиш човек убил дете или изнасилил бременна жена с този, който след това би искал, или му е откъснал гръкляна ли?
Нееее, не си прав."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеКак го реши това?
Еднакво съдиш човек убил дете или изнасилил бременна жена с този, който след това би искал, или му е откъснал гръкляна ли?
Нееее, не си прав.
Ако той е роднина или близък на жертвите щях да смятам, че е луд ако не иска точно това, но той очевидно не е , а желае смърт за нещо което само е чел... Е с какво е толкова по-различен от убиеца с това че в името на държавата и на неговото чувство за справедливост е готово да отнема животи...., че какво наказание е смъртта за престъпника? Въпросният Здравко Петров след 10 години в затвора е тотално луд, не е човек!Last edited by BLUE1; d.m.y г., 20:36.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеАко той е роднина или близък на жертвите щях да смятам, че е луд ако не иска точно това, но той очевидно не е , а желае смърт за нещо което само е чел... Е с какво е толкова по-различен от убиеца с това че в името на държавата и на неговото чувство за справедливост е готово да отнема животи...., че какво наказание е смъртта за престъпника? Въпросният Здравко Петров след 10 години в затвора е тотално луд, не е човек!
Мислиш ли, че дори майката на Здравко би се радвала той да излезе навън.
Смъртта не е изход, но тя няма и еднаква тежест.
Винаги нечий живот е приоритет спрямо друг.
Когато е застрашен живота на родилка, кой живот избират лекарите да спасят?
Еднаква тежест ли има живота на бебето и на майката?
С този пимер се отклонявам, но цената на живота варира, когато обществото избира и решава.
Животът е безценен само за индивида, но за обществото не е. Обществото има свой собствен живот и индивиди, които го застрашават се изолират или унищожават.
Не можем да слагаме живота на един рецидивист редом до живота на един нормален член на обществото.
Да искаш да убиваш за мъст не е равнозначно да убиваш за удоволствие."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеДа искаш да убиваш за мъст не е равнозначно да убиваш за удоволствие.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеА дали е така? Мъст може да търси само пряко засегнатия, макар че в правова държава това не е нормално, но от морална гледна точка е разбираемо. А този който е само "сеирджия" и да се пеняви как трябва да се пролее кръвта на престъпника за мен не го прави по-добър от самият престъпник. За мен това е задоволяване на нисши страсти прикрити зад уж общото благо.
С това съм съгласен.
Само да вметна, че аз съм твърд противник на смъртното наказание."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеок, разбрахме се
С това съм съгласен.
Само да вметна, че аз съм твърд противник на смъртното наказание.
Обаче много съм за това, правоохранителите да си гледат работата.
Като спипаш изверга да изнасилва, граби и убива, просто да му пуснеш един куршум в главата.
Няма какво да му се церемониш толкова.
Да , ама .....
Едит: Тъжния е много прав! От ентусиасти, дето не са виждали жив престъпник, са пострадали много добри ченгета!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеА дали е така? Мъст може да търси само пряко засегнатия, макар че в правова държава това не е нормално, но от морална гледна точка е разбираемо. А този който е само "сеирджия" и да се пеняви как трябва да се пролее кръвта на престъпника за мен не го прави по-добър от самият престъпник. За мен това е задоволяване на нисши страсти прикрити зад уж общото благо.Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Comment
Comment