If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
За и ипротив доживотният затвор без право на замяна
Моля те, недей и ти!
Да започнем да изоставяме и болните, защото понякога слоновете правят така?
Ми то от приказки/случки с животни научаваш доста и за хората Пътува Иванчо с влака с баща си заедно и гледат едни магарета се чукат на поляната, Иванчо бил малък и пита, "Тате, абе какво правят тия магарета?" А пък баща му, какво да каже, амиии... това задното е болни крачка и предното го е качило на гърба си, да му помага да ходи..." Иванчо помълчал и после вика, "Татеее, тате... Такова нещо е живота - ти гледаш да му помогнеш, то гледа да те на_бе! "
Батка, дали разбираш, че разстрелването на престъпници те прави същия, като тях
Батка, не убиването на садисти ме прави престъпник, виж убиването на невинни граждани, имали неблагоразумието да въстанат срещу американската "демокрация" със сигурност би ме направило такъв....ма нали се сещаш - конюнктура, днес за едно си герой, утре за същото си престъпник, а в други ден мъченик...
Я кажи, ако подобен садист убие детето ти по зверски начин, ти ще го чакаш да умре от старост ли?
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
...Я кажи, ако подобен садист убие детето ти по зверски начин, ти ще го чакаш да умре от старост ли?
E, и и сега... Давай примери, в които лоши неща се случват на други хора, много по-лесно се коментират...
Имаше един клип в нета, един баща застреля убиеца на сина си по пътя му към съда, беше се дегизирал с брада и му пръсна мозъка в някакъв коридор, като мина край него, охраната на убиеца само успя да приклекне.
А бе, авторчето на темата, я кажи чичовото, защо сега инициираш темата, баш след делото в Шумен...пък гледам и по други форуми се пръкнаха подобни теми... как по рано на никой не му дремеше , че има доживотно осъдени, а сега изведнъж....ти от родата на осъдените ли си, или от платените драскачи
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
А бе, авторчето на темата, я кажи чичовото, защо сега инициираш темата, баш след делото в Шумен...пък гледам и по други форуми се пръкнаха подобни теми... как по рано на никой не му дремеше , че има доживотно осъдени, а сега изведнъж....ти от родата на осъдените ли си, или от платените драскачи
Да не се окаже, че ти е колега.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Човече, не параноясвай... темата излезе след изказванията на министърката ли беше на вице-президентката ли, за отмяната на това конкретно наказание, щото сме били имали 2 вида доживотен, което го нямало другаде.
Колко е вярно това последното не знам, на медиите с 1 на ум... но темата тогава се появи.
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Да взема да инициирам тема "премахване на акумулирането на присъди"? ...на американския принцип, последователно излежаване по всяко едно обвинение, или "големия джакпот"
Защо престъпниците ще лежат един срок за 5 престъпления, нека лежат 5 срока за петте си престъпления, какво ще кажете?
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Да взема да инициирам тема "премахване на акумулирането на присъди"? ...на американския принцип, последователно излежаване по всяко едно обвинение, или "големия джакпот"
Защо престъпниците ще лежат един срок за 5 престъпления, нека лежат 5 срока за петте си престъпления, какво ще кажете?
Чичо, целият ти маниер на писане и обръщение към участниците във форума е неприемлив за мен, някак си не мога да ти влезна в стила ! Вероятни си в интелектуални висини недостижими за мен и поради това не просто нямам желание да ти отвърна, а и не мога.
Давай, определено си заслужава.
Аз лично ще кажа - ДА, ако зависи от мен по някакъв начин.
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
В крайна сметка престъпността обаче е най ниска в държави, в които няма смъртно наказание и огромни присъди, но има ред и добър стандарт, не на последно място.Тоест системата в една държава не е сама за себе си, а част от общественото устройство.
Тоя норвежкия убиец например, можеше да бъде осъден максимално на 20-тина години затвор и го осъдиха на 21.
У нас на тоя етап подобна присъда би трябва да съществува (доживотна).А след 30 години или когато ситуацията у нас се промени, може и да се обмислят други мерки, но това трябва да бъде съчетано с ефекитвна съдебна система, полиция и следствие, прокуратура и т.н.
Comment