If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Видях го на живо. работят по съвсем различен начин. Там не мрънкат че на някого му няма колата в календара или модела. Ще си купя румънски щото има МиТо, а в нашия нямаа)))
Еми да .. календара е на българските 155-ци, кво толкоз лошо има ?
Иначе е много лесно да събереш десетина снимки от нета, и да ги напляскаш за календар Клубния календар също е със снимки на хора от форума, нали ?
Поздрави и на тебе !!!
П.П. Пак нищо не казахте за работния календар ...
П.П.2. Явно няма да си имам работен календар ... ша зема да си сипа едно пиенье по тоя повод
П.П.3. Забравих да питам ... за тоя си пост :
Цитат:
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
бе аз мислих че си правил фен календар на 155 , а то било твой календар с твои снимки на някакви 155.
много си се вкарал във филма
дъл ша получиш една година безплатно чУенство у клубЪ ???
Алекс, не са българските 155 ци, а тези които ти си снимал. без да се заяждам миналата година на румърците календара беше само с техни снимкки и беше по добър. В тазгодишния има и снимки от нета и монтажи.
И ще те помоля да не се заяждаш и да се правиш на госпожица. да беше участвал миналата година като обявихме конкурс за да видим каква концепция имаш. Колегата Колев се справи перфектно. можем да разгледаме предложението ти да го направим безплатно член, освен хонорара , който той така и все още не си е определил и почти отказа. Относно бройката не се притеснявай има хора които си го взеха и не са си заявявали тук.
работния календар е със снимка от нета.ако искаш ще ти снимам един. В Костадин, който е регионален за пазарджик и региона има календари. Ако се разбереш с него, той работи в пловдив, може да се срещнете там и да го видиш на живо и да си вземеш. варненци могат да видят на живо календара при Спечелиста.
П.П. А! сегаобърнах внимание че в румънския няма 155 ца. хм може и да не си го купя)))
Календара не се изработва от клуба/асоциацията, а личен проект на форумният основател, който освен фен е фотограф и се занимава професинално с тия неща.
Другото, което прави впечатление, е че във форума им има 5 600 регистрирани потребителя, а в нашия над 20 000 и резултата на "календарно ниво" е ...
Видях го на живо. работят по съвсем различен начин. Там не мрънкат че на някого му няма колата в календара или модела. Ще си купя румънски щото има МиТо, а в нашия нямаа)))
Изобщо не става дума за това чия кола има или няма !
Кадрите в календара са страхотни ! (и колите също !)
Не искам да коментирам повече(стана ми жал за момчето,което е правило календара,сигурна съм,че се е старал...kolev,не чети моля тя
Все пак това,дали едно нещо в красиво или грозно се определя от собствените ни възприятия за света
Идеята ми е друга !
Така и така календарът се прави(продава ) в бутикови бройки( в което няма нищо лошо де),нека да е стилен и хубав ,пък дори и по-скъп!На мен лично ми е все тази дали ще платя за него 20 или 30 лева.С радост бих подарила на всичките си познати по едно хубаво календарче
Готова съм да платя авансово моята бройка(и) от календара,след като проектът се покаже НЯКЪДЕ изобщо .
Защо румънците всяка година са еталон,защо да нямаме и ние нещо наистина красиво ?!
Така или иначе едни и същи хора си купуваме калеnдарите
Не може да се поднася нещо и всички да са длъжни да припадат,умирайки от щастие,че изобщо има някакъв календарАко ще се прави ,нека да е както трябва,а не "за толкова пари-това" .
Не знам в коя тема имаше предложение ,всеки месец да се прави конкурс за снимки,победителите от всеки месец да бъдат включени в календара.Има достатъчно хора във форума,които снимат чудесно .
Снимките да се събират отсега !
Това в случай,че има концепция за календара за догодина !
Дизайнерите не взимат милиони за един календар Чак толкова да не можем да си позволим да платим за проект не ми се вярва.
п.п.
Ето снимка за календар правена от един варненски алфист цък
п.п.п
И докато всяка една забележка се приема на "нож" и лично,никога няма да отлепим от махленското ниво...
Написах всичко по-горе с ясното съзнание,че ще бъде "отсвирено" или интерпретирано по възможно най-"болния" начин.
Някои неща не се променят
“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
вики, това което ти казваш е перфектно и снимката от календара на варненския алфист също е много добра. Ако се поровя мога да намеря и правена от член а клуба страница от преди 2 години, но за съжаление така и не пожела да направи още страници.
Аз също като теб смятам че това което се прави трябва да е с високо качество и подхвърлянето на репликата коя кола има и няма е просто закачка към тези които непременно държат на тяхната кола.
достигнали сме до там че всеки само критикува а никой не иска да прави нищо- това важи както за алфистите така и за цялата ни държава. Масова епидемия е че най лесно е да плюеш как нещо не е добро и как не се прави така . Аз не знам защо всеки се чувства длъжен да изкаже мнение само за да го забележгат, при условие че когато нещото се е създавало си е мълчал. Това си е чиста злоупотреба с трибуна, каквато е форума.
Румънците бяха еталон с календара който бяха направили миналата година. Наистина уникален!
Пак ще напиша- Ще обявим нещо като конкурс за снимки на месеца но пак зависи от желанието на хората да пращат снимки. В офроуд форума това се прави от години. Там дори се правят няколко версии на календар от различни типове снимки- тежък,офроут, любителски, атв. Нищо не пречи да правим и ние варианти по модели или поне- класика и настояще.
въздържам се да те клъвна за още нещо че не знам как ще приемеш шегата в )
календара , между другото на живо изглежда доста по добре отколкото на превюто:/)
П.П. оакахме темата отново. Заглавието е за нещо друго
Изобщо не става дума за това чия кола има или няма !
Кадрите в календара са страхотни ! (и колите също !)
Не искам да коментирам повече(стана ми жал за момчето,което е правило календара,сигурна съм,че се е старал...kolev,не чети моля тя
Все пак това,дали едно нещо в красиво или грозно се определя от собствените ни възприятия за света
Идеята ми е друга !
Така и така календарът се прави(продава ) в бутикови бройки( в което няма нищо лошо де),нека да е стилен и хубав ,пък дори и по-скъп!На мен лично ми е все тази дали ще платя за него 20 или 30 лева.С радост бих подарила на всичките си познати по едно хубаво календарче
Готова съм да платя авансово моята бройка(и) от календара,след като проектът се покаже НЯКЪДЕ изобщо .
Защо румънците всяка година са еталон,защо да нямаме и ние нещо наистина красиво ?!
Така или иначе едни и същи хора си купуваме калеnдарите
Не може да се поднася нещо и всички да са длъжни да припадат,умирайки от щастие,че изобщо има някакъв календарАко ще се прави ,нека да е както трябва,а не "за толкова пари-това" .
Не знам в коя тема имаше предложение ,всеки месец да се прави конкурс за снимки,победителите от всеки месец да бъдат включени в календара.Има достатъчно хора във форума,които снимат чудесно .
Снимките да се събират отсега !
Това в случай,че има концепция за календара за догодина !
Дизайнерите не взимат милиони за един календар Чак толкова да не можем да си позволим да платим за проект не ми се вярва.
п.п.
Ето снимка за календар правена от един варненски алфист цък
п.п.п
И докато всяка една забележка се приема на "нож" и лично,никога няма да отлепим от махленското ниво...
Написах всичко по-горе с ясното съзнание,че ще бъде "отсвирено" или интерпретирано по възможно най-"болния" начин.
Някои неща не се променят
нидей бе душа. по стар български обичай почнаха да ме мразят,съжаляват,завиждат,сравняват и така нататък.
за тазгодишния календар съм получил задание от карб- конкретно беше:
- да бъде с няколко малки снимки на лист
- снимките да са форумни и главно от италфест
- календара да е в едикакъв си размер, да няма реклами, да не се виждат номерата на автомобилите и да пише кой е правил снимките.
представих предложение за броя листи, бланката по която да се правят страниците и пример как ще изглежда.
карб го харесаха и направените забележки бяха взети под внимание.
започна събиране на подбраните снимки.много внимавайте сега- при избора на снимки НЕ беше взето под внимание кой е правил снимката,на кого колата е снимана, какъв модел е колата. бяха избирани най-добрите и "пресни" снимки - най-старата е от края на 2011, а всички други от 2012.
календара беше готов за печат /както никога/ ноември месец.
смятам че карб са получили такъв календар какъвто са искали който е изцяло на фенско ниво и цената за изготвянето му /която включва дизайн,подбор и обработка на ~30 снимки и предпечатна подготовка/ е точно 0,00 лева. календара съм го защитил и тук мисля приключват отношенията ми с карб с които работата беше свършена на професионално ниво.
календар се купува защото е хубав. предлагам ви да постъпите така - ако ви хареса купувате, иначе не. така карб ще се ориентират какво иска масата и ще прецени догодина може ли да предложи такъв календар.
мисля че тазгодишния календар е стъпка в правилната посока.
освен този тип календар, както спомена има и още 2 типа
-румънския - правен от един човек, очевидно професионален фотограф и дизайнер и занимавал се цяла година с него. този човек ако го няма, румънците никога няма да имат календар изобщо. вервай ми, никой не може да оцени труда който е положил. в нашия форум няма да намерите такъв човек или ако случайно има то 1-или ще е адски арогантен до безкрайност и/или 2-веднага ще му скочите да му обяснявате че е смотан,луд,некомпетентен и така нататък.
третия тип календар е с /както е модерно да се наричат/ моделКИ . примерно със снимката която си показала. на бмв календара за 2013 е такъв. той се прави само с пари. плащаш си за:
-агенция
-хонорар за моделКИте
-фотограф
-дизайнер
-обработка
-предпечатна подготовка
-зелена салата и минерална вода
и слагаш по една алфа за фон да има.
цената е такава, че ти гарантирам че ще ти се завие свят и карб едва ли може да си го позволи. сиренето е с пари, моделките също
ако сте от бандата на мрънкачите и хейтърите, опасявам се че и догодина пак ще спамите на тая тема. ако наистина искате календара за 2014 да е по-добър май имате 2 варианта и то още от сега трябва да почнете
- снимате си колите, ама не с телефона. задължително ще трябват зимни снимки
- събирате пари отсега за моделки,зелена салата и минерална вода
искам да спомена също че основна заслуга за тазгодишния календар има fiore. без него можеби щяхте да се разминете с календара за 2013. на карб и изобщо на форума пожелавам тая година да има повече хора като него които преди всичко вършат нещо, а не дрънкат празни приказки колко са велики,незаменими,разбиращи и така нататък.
нидей бе душа. по стар български обичай почнаха да ме мразят,съжаляват,завиждат,сравняват и така нататък.
за тазгодишния календар съм получил задание от карб- конкретно беше:
- да бъде с няколко малки снимки на лист
- снимките да са форумни и главно от италфест
- календара да е в едикакъв си размер, да няма реклами, да не се виждат номерата на автомобилите и да пише кой е правил снимките.
представих предложение за броя листи, бланката по която да се правят страниците и пример как ще изглежда.
карб го харесаха и направените забележки бяха взети под внимание.
започна събиране на подбраните снимки.много внимавайте сега- при избора на снимки НЕ беше взето под внимание кой е правил снимката,на кого колата е снимана, какъв модел е колата. бяха избирани най-добрите и "пресни" снимки - най-старата е от края на 2011, а всички други от 2012.
календара беше готов за печат /както никога/ ноември месец.
смятам че карб са получили такъв календар какъвто са искали който е изцяло на фенско ниво и цената за изготвянето му /която включва дизайн,подбор и обработка на ~30 снимки и предпечатна подготовка/ е точно 0,00 лева. календара съм го защитил и тук мисля приключват отношенията ми с карб с които работата беше свършена на професионално ниво.
календар се купува защото е хубав. предлагам ви да постъпите така - ако ви хареса купувате, иначе не. така карб ще се ориентират какво иска масата и ще прецени догодина може ли да предложи такъв календар.
мисля че тазгодишния календар е стъпка в правилната посока.
освен този тип календар, както спомена има и още 2 типа
-румънския - правен от един човек, очевидно професионален фотограф и дизайнер и занимавал се цяла година с него. този човек ако го няма, румънците никога няма да имат календар изобщо. вервай ми, никой не може да оцени труда който е положил. в нашия форум няма да намерите такъв човек или ако случайно има то 1-или ще е адски арогантен до безкрайност и/или 2-веднага ще му скочите да му обяснявате че е смотан,луд,некомпетентен и така нататък.
третия тип календар е с /както е модерно да се наричат/ моделКИ . примерно със снимката която си показала. на бмв календара за 2013 е такъв. той се прави само с пари. плащаш си за:
-агенция
-хонорар за моделКИте
-фотограф
-дизайнер
-обработка
-предпечатна подготовка
-зелена салата и минерална вода
и слагаш по една алфа за фон да има.
цената е такава, че ти гарантирам че ще ти се завие свят и карб едва ли може да си го позволи. сиренето е с пари, моделките също
ако сте от бандата на мрънкачите и хейтърите, опасявам се че и догодина пак ще спамите на тая тема. ако наистина искате календара за 2014 да е по-добър май имате 2 варианта и то още от сега трябва да почнете
- снимате си колите, ама не с телефона. задължително ще трябват зимни снимки
- събирате пари отсега за моделки,зелена салата и минерална вода
искам да спомена също че основна заслуга за тазгодишния календар има fiore. без него можеби щяхте да се разминете с календара за 2013. на карб и изобщо на форума пожелавам тая година да има повече хора като него които преди всичко вършат нещо, а не дрънкат празни приказки колко са велики,незаменими,разбиращи и така нататък.
Календара е направен много добре, радва ми окото.Много добре са подредени снимките и цветовете.
Все пак е вярна старата максима, че ако има двама недоволни, то те задължително ще се оплачат, но дори да има много повече доволни - те просто си мълчат.
Ще се включа с абсолютно положително мнение за календара тази година. Традиция е календар с Алфа Ромео да ми седи на стената и всичките ми приятели го знаят. Нито един обаче, не плюва по календара колкото няколкото истински алфисти в тоя форум, макар че по-голяма част от приятелите ми са фенове на други марки . Ама аз и те (приятелите ми) не разбираме от календари. ... пък и от Алфи
Comment