Колеги колата е 147 1.6 въпроса ми е дали е от акумулатора като не я карам 2-3 дни и като тръгна да я паля екрана ми свети много слабо на борд компа и като завъртя ключа завърта много бавно и все едно едвам го прави.....таа колко ампера да търся и бош ли да е ? може ли да е нещо друго ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем при палене (акумулатор)
Collapse
X
-
Първо провери акумулатора.Зареди го и виж гъстотата на електролита - трябва да е 1,28, при напълно зареден акумулатор.Преди зареждането провери има ли нужда от доливане - със дестилирана вода/ не чешмяна или ракиена вода/.Музиката ти има два кабела за +, единия се връзва за контактния ключ, другия за постоянен +, той е за паметта.Ако са вързани и двата заедно за постоянен +, може да ти изтощава акумулатора дори и при свален панел.От там насетне виж зареждането - при включени фарове трябва да е 13,7-14,2.Ако не - кофти, ако да - пак кофти, нов акумулатор.Аз съм с Гигават трета зима.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеПърво провери акумулатора.Зареди го и виж гъстотата на електролита - трябва да е 1,28, при напълно зареден акумулатор.Преди зареждането провери има ли нужда от доливане - със дестилирана вода/ не чешмяна или ракиена вода/.Музиката ти има два кабела за +, единия се връзва за контактния ключ, другия за постоянен +, той е за паметта.Ако са вързани и двата заедно за постоянен +, може да ти изтощава акумулатора дори и при свален панел.От там насетне виж зареждането - при включени фарове трябва да е 13,7-14,2.Ако не - кофти, ако да - пак кофти, нов акумулатор.Аз съм с Гигават трета зима.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Точво днес профилактично си купих един акумулатор за Алфонсо
'Berga', препоръчана от bager - 72Ач/680А.
Ако върнеш стария си акумулатор получаваш отстъпка и цената му става 165лв., с 36 месеца гаранция.
Магазинчето се намира на Сливница, в посока от Сточна гара към Раковска
Това в случай, че се наложи да купуваш нов.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеДруго си е когато човек решава тестовеПо-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщениеСега го зареждам днес не запали колко ампера трябва да е какъв да търся ?
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеХехе.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеИ да си купиш по-голям акумулатор - няма проблем.
По принцип трябва да си с около 60-62Ач, но не е лошо да вземеш 72-74Ач.
И търси по-дълга гаранцияNo one 'needs' an Alfa, like no one needs a car with more than 60 hp!
Алфа Ромео 155 1.7 8v (много реве)
e46 328Ci (чорбаджийска кола)
Comment
-
Първоначално публикувано от siniqtzmey Покажи съобщениеи 52Ач ще му стигнат ако е бензин
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеНаистина ли върши работа? Имам един такъв нов, който не се използва. Мога да го сложа, поне докато си купя нов свестен.
Иначе през по-топло време - никакви ядове с батерия с по-малък от предписания капацитет.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment