Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при палене (акумулатор)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем при палене (акумулатор)

Колеги колата е 147 1.6 въпроса ми е дали е от акумулатора като не я карам 2-3 дни и като тръгна да я паля екрана ми свети много слабо на борд компа и като завъртя ключа завърта много бавно и все едно едвам го прави.....таа колко ампера да търся и бош ли да е ? може ли да е нещо друго ?

Първо провери акумулатора.Зареди го и виж гъстотата на електролита - трябва да е 1,28, при напълно зареден акумулатор.Преди зареждането провери има ли нужда от доливане - със дестилирана вода/ не чешмяна или ракиена вода/.Музиката ти има два кабела за +, единия се връзва за контактния ключ, другия за постоянен +, той е за паметта.Ако са вързани и двата заедно за постоянен +, може да ти изтощава акумулатора дори и при свален панел.От там насетне виж зареждането - при включени фарове трябва да е 13,7-14,2.Ако не - кофти, ако да - пак кофти, нов акумулатор.Аз съм с Гигават трета зима.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      Първо провери акумулатора.Зареди го и виж гъстотата на електролита - трябва да е 1,28, при напълно зареден акумулатор.Преди зареждането провери има ли нужда от доливане - със дестилирана вода/ не чешмяна или ракиена вода/.Музиката ти има два кабела за +, единия се връзва за контактния ключ, другия за постоянен +, той е за паметта.Ако са вързани и двата заедно за постоянен +, може да ти изтощава акумулатора дори и при свален панел.От там насетне виж зареждането - при включени фарове трябва да е 13,7-14,2.Ако не - кофти, ако да - пак кофти, нов акумулатор.Аз съм с Гигават трета зима.
      Друго си е когато човек решава тестове
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Точво днес профилактично си купих един акумулатор за Алфонсо
        'Berga', препоръчана от bager - 72Ач/680А.
        Ако върнеш стария си акумулатор получаваш отстъпка и цената му става 165лв., с 36 месеца гаранция.
        Магазинчето се намира на Сливница, в посока от Сточна гара към Раковска
        Това в случай, че се наложи да купуваш нов.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          Друго си е когато човек решава тестове
          Хехе.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Сега го зареждам днес не запали колко ампера трябва да е какъв да търся ?

Comment

Минимум 62 АмперЧАСА, купи си най-скъпия, който можеш да си позволиш.

Comment

И да си купиш по-голям акумулатор - няма проблем.
                По принцип трябва да си с около 60-62Ач, но не е лошо да вземеш 72-74Ач.
                И търси по-дълга гаранция
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщение
                  Сега го зареждам днес не запали колко ампера трябва да е какъв да търся ?
                  Дето казва Мечо Пух : "Колкото повече, толкова повече." Само да се събира в стойката.

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                  Хехе.
                  Тъкмо мислех да те "хапна", ма колегата ме изпреварил.
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колеги заредих го, сложих го преди малко и колата пали без проблем, но ми изписва Distance to service 0 km. Преди това нямах такъв проблем някаква представа ?

Comment

Сега не изписва тази грешка само първия път когато запалих след като сложих акумулатора.....Да видим след зареждането колко ще изкара сега

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                        И да си купиш по-голям акумулатор - няма проблем.
                        По принцип трябва да си с около 60-62Ач, но не е лошо да вземеш 72-74Ач.
                        И търси по-дълга гаранция
                        и 52Ач ще му стигнат ако е бензин
                        No one 'needs' an Alfa, like no one needs a car with more than 60 hp!
                        Алфа Ромео 155 1.7 8v (много реве )
                        e46 328Ci (чорбаджийска кола)

Comment

Първоначално публикувано от siniqtzmey Покажи съобщение
                          и 52Ач ще му стигнат ако е бензин
                          Наистина ли върши работа? Имам един такъв нов, който не се използва. Мога да го сложа, поне докато си купя нов свестен.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                            Наистина ли върши работа? Имам един такъв нов, който не се използва. Мога да го сложа, поне докато си купя нов свестен.
                            Слагай и ако е нов и читав, ще си караш с него бая време. Аз купих колата с 55 а/часов и все още съм с него. Понеже през седмицата не я карам а и батерията не е в първа младост, пали на магия като е под нулата.
                            Иначе през по-топло време - никакви ядове с батерия с по-малък от предписания капацитет.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Ще го сложа тогава, мерси за съвета. В момента съм с Бош Силвър 72ah, като покарам и се зареди пали като пушка, но ако не съм карал колата ден-два едвам върти стартера.

Comment

Working...
                              X