Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнение относно боядисването на лети джанти...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнение относно боядисването на лети джанти...

Здравейте, искам да си боядисам летните 19' на алфачката... Боядисвал съм преди летни при бояджия, може би човека не си свърши добре работата, но не беше ефекта "Уау".
    Четох доста мнения и теми и сега обмислям вариантите:
    - пясъкоструй с кварцов пясък или шкурене на ръка
    - китване ако има забележки
    - боядисване при бояджия или прахово

1) имам предложение от едно място, да ги минат на пясъкоструй, после да им ги занеса китнати и да ги минат прахово със същият цвят боя. Под 200лв
    2) при уж добър бояджия в Русе да ги занеса и да ги оправи изцяло той, което предполагам е шкурене, китване, боядисване в камера...цена около 200-220лв ми иска. Махам гумите, изправям ги, ако имат нужда и му ги нося.

- Ако не са пръскани в бояджийска камера проблем ли е?
    - Ако някой има добри впечетления за тази процедура в Русе да каже.
    - Кой е най-добрият вариант, и най-здравият?

Четох какво ли не, че на прахово ставало по-здраво, по дебел слой боя, но не издържали на удар,нямали еластичност, и направо се белели на люспи при удар с камъчета.
    Благодаря предварително!
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Сам си ги направих, шкурки разни, малко еднокомпонентен кит, спрей за джанти и лак отгоре. Всичко около 30- 40 лв.. Две години вече не са мръднали. Това което казваш за праховото е вярно като негативи, има бои които са специално за външни условия.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

След прахово боядисване джантите стават кашкавалки, ако се пекат на много висока температура. Ако майстора си знае работата няма никакъв проблем
      НО при толкова малка разлика между прахово и нормално боядисване - аз лично бих предпочел нормалното боядисване.
      И в двата случая боята може да се олюпи от камъчета.

П.П.
      Чудно ми е, защо се занимаваш с такива неща?
      Джантите са ожулени или просто нещо да човъркаш по колата
      sigpic

Comment

Какво означава летни джанти?
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

Е, че ги ползва през лятото де
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
            Е, че ги ползва през лятото де
            Ааааааа, ок, аз си помислих, че освен гумите е трябвало да си сменя и джантите със зимни.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Аз си имам зимни джанти, че и летни си имам...ама наскоро боядисвах зимните и не мога да взема отношение по темата за летните
              www.facebook.com/workshox

Comment

И аз съм със зимни.
                Alfa 156 1,8 TS 2001

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                  Ааааааа, ок, аз си помислих, че освен гумите е трябвало да си сменя и джантите със зимни.
                  Не е задължително, но е силно препоръчително да го правиш
                  2014: Deutschland über alles

Comment

Имам два комплекта джанти за двете коли. За зимните не ме бърка мн, и няма да се занимавам да ги боядисвам за дребни дръскотини.
                    Летните ми обаче, държа да са безупречни...на 159-ката имат дребни забележки по боята, нямат задирания по ръба, от друго естество са дефектите и ме дразнят.

Всеки който е 'оправял' алуминиеви джанти да даде мнение.
                    За праховото се пече на 200 градуса. Там си има идея мислене дали човека, ще спази всички процедури по нанасянето на боята.
                    sigpic

Comment

С прахово боядисване съм имал близки срещи от трети вид и не бих си боядисал моите. В началото е ефектно, самата боя е разтопен тънък филм от пластмаса, после се драска лесно, пада на парчета и много трудно се сваля. Боите на Дюпонт са добри, но не знам дали използват такива.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

там, където беше дал колата за боядисване правят и джанти доста често, мини ги виж какво ще ти предложат

А за праховото, не може да се постигне такова качество както с боядисване, а и тези температури на изпичане не са за предпочитане при алуминий.

Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign 475HP 11,5/1,9/191
                        YouTube
                        evo2 600

Comment

Аз моите си ги правя с автобоя металик или перла и отгоре няколко ръце лак. Най-малкото предимство пред праховото е ,че имаш доста по-голям избор откъм цвят и особено ако лака е гланц стоят много добре.

Comment

Дай някоя снимка колега...лака гланц...не е проблем да изисквам като ще плащам. За цвета задължително същото.
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              Какво означава летни джанти?
                              Ти пък що за въпроси задаваш - не знаеш ли, че джантите са два вида - "метални" и "летни"
                              Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Working...
                              X