Известие

Collapse
No announcement yet.

Каква кола бихте си купили след 166-цата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
    И защо трябва да се сменя 166-цата? Ако "си си надвил на масрафа" си взимаш Alfa Romeo 166 Alfa 3.2 V6 24V и много време няма да помислиш за друга кола. Ако караш 166-ца от 99-та и вече ти е стара, защо просто не си вземеш една от 2007- ма примерно, с 2.4 JTD мотора?
    Не виждам някой тук да кара някоя "топ версия" на 166, ама за БМВ-та и Е класи бленувате...
    Ами аз не виждам каква 166 мога още да си взема.. Мoята е 2006 jtdm

A относно предразсъдъците - качи се в една стара лада или москвич, или както аз си карам тия дни старата голф 2-ка... НА първия светофар разбираш, че предразсъдъците са налични в 90% от шофьорите на пътя Особено в нашата мила родина... Спомням си преди 3-4 години си седяхме на кея на едно пристанище на о-в Тасос. Дойде един пич с една Тойота, ама беше поне 25 годишен дарак. Слезе си от колата, качи си се на яхтата с жената и децата и отидоха на разходка, яхтата беше от тия вътре със стая хол и кухня... Темата е дъвкана по всички форуми. Човек трябва да кара такава кола, която му харесва и която съответства на възможностите му и социалния му статус. По ред причини в бившите соц страни не е точно така Имам преки наблюдения от Румъния, особено фрапиращо е в Молдова, там продават бъбреци за да карат БМВ и от Украйна, където се живее в комунална квартира и в заеми, но се кара Лексус....
    AR 166 2,4 jtdm
    NT II 2,7 tdi
    Peugeot 206 1,1
    AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
      Ами аз не виждам каква 166 мога още да си взема.. Мoята е 2006 jtdm

A относно предразсъдъците - качи се в една стара лада или москвич, или както аз си карам тия дни старата голф 2-ка... НА първия светофар разбираш, че предразсъдъците са налични в 90% от шофьорите на пътя Особено в нашата мила родина... Спомням си преди 3-4 години си седяхме на кея на едно пристанище на о-в Тасос. Дойде един пич с една Тойота, ама беше поне 25 годишен дарак. Слезе си от колата, качи си се на яхтата с жената и децата и отидоха на разходка, яхтата беше от тия вътре със стая хол и кухня... Темата е дъвкана по всички форуми. Човек трябва да кара такава кола, която му харесва и която съответства на възможностите му и социалния му статус. По ред причини в бившите соц страни не е точно така Имам преки наблюдения от Румъния, особено фрапиращо е в Молдова, там продават бъбреци за да карат БМВ и от Украйна, където се живее в комунална квартира и в заеми, но се кара Лексус....

Съгласен съм с теб . Аз бих сменил моята алфа много трудно и трябва, три пъти да ми се вдигне месечния доход. Повече от седем години си карам алфата и до ден днешен ( въпреки всичките перипетии, през които минах ) още си я обичам. Да не говорим, че я платих едни 18 К тогава и съм вкарал още толкова заради мен си и в последствие некадърни майстори.

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Добре тогава, толкова ли е трудно вие да разбиете оковите на предразсъдъците?
        За вас самите, не за околните!
        Нали в крайна сметка всеки гледа да угоди първо на себе си
        Ще мога аз да си купя кола за еди-колко-си лева, но няма да бъде харесваната от мен, защото обществото ще помисли нещо
        sigpic

Comment

Предполагам не съм се изразил ясно. На мен лично не ми дреме кой какво ще си помисли за мен. Хората с най-големи предразсъдъци си купуват коли които не им прилягат и не могат да се грижат адекватно за тях.
          Моята теза, е че човек независимо от това какво ще си мислят за него трябва да си купи колата която харесва, която му доставя удоволствие, за която може да се грижи и когато има да спазва корпоративен етикет - да му отговаря на социалния статус.
          AR 166 2,4 jtdm
          NT II 2,7 tdi
          Peugeot 206 1,1
          AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
            Предполагам не съм се изразил ясно. На мен лично не ми дреме кой какво ще си помисли за мен. Хората с най-големи предразсъдъци си купуват коли които не им прилягат и не могат да се грижат адекватно за тях.
            Моята теза, е че човек независимо от това какво ще си мислят за него трябва да си купи колата която харесва, която му доставя удоволствие, за която може да се грижи и когато има да спазва корпоративен етикет - да му отговаря на социалния статус.
            Кратко казано - Човек трябва да се простира според чергата си, но тази преценка е много трудна, затова по-добре да смята, че чергата му е по-къса.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

На майка ми приятеля...е на 60 години и тъкмо си купи едно Мл-че с 300 коня...и си е баш пенсионер човека Ма той само мерцедеси харесва и нищо друго, било то немско.

Гледах снимки днес от едно дино...90% от колите правени и мерени на него бмв, съвпадение или рацери!

Нз какво да кажа...всеки има мнение...аз сега карам алфа...ма не виждам след 159 като ми омръзне какво ще си купя, явно ще дойде време за смяна на марката...но до тогава има доста време.
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Сега си взех тепърва 164 ка като ми омръзне ще взема 166 и след нея мечтаната 159 TI и чак след това ще мисля какво ще карам след алфата
                Lancia Delta 2
                Alfa Romeo 164 Super

Comment

Първоначално публикувано от king_nasko Покажи съобщение
                  Сега си взех тепърва 164 ка като ми омръзне ще взема 166 и след нея мечтаната 159 TI и чак след това ще мисля какво ще карам след алфата
                  до тогава ще има достатъчно алфи да си избираш
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                  X