Известие

Collapse
No announcement yet.

Топлофикация София

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Системата за отопление с вертикални щрангове в обема на използваните помещения е ефективна ако се ползват всички радиатори и работят нон стоп - така е проектирано на времето.
    Вече са рядкост, но все още се срещат такива сгради и при тях сметките за парно са нормални, като в същото време е топло във всички помещения през цялото денонощие.
    За съжаление почти навсякъде живеят хора с различен стандарт на живот, различно мислене по отношение полезността на температурата в жилищата, както и това, че често има необитаеми апартаменти.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
      Аз живея в нов блок с модерна отоплителна система. Тръбите ни са в пода, а топломерите извън жилището. Миналата година плащах по около 80 лв на месец средно. После дойде изравнителна сметка 200 лв. За декември сметката ми беше 170 лв тази година, като не съм ползвал повече топлоенергия.

Как става този номер?!?! Сметките ми се вдигнаха двойно, пък уж парното поевтинявало?!?!
      Предполагам, че си с един истински топломер за цялото жилище. Тъй като той отчита реално потребената енергия, ако имаш начин да съпоставиш отчетеното от него за м декември 2012 и 2011, ще стане ясна причината. Повече от двойно нарастване на сумата не е нормално. Може да са сбъркали нещо.
      Аз съм със стара инсталация и сегашната ми сметка за декември е с около 10% по-висока от тази за декември 2011.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Предполагам, че си с един истински топломер за цялото жилище. Тъй като той отчита реално потребената енергия, ако имаш начин да съпоставиш отчетеното от него за м декември 2012 и 2011, ще стане ясна причината. Повече от двойно нарастване на сумата не е нормално. Може да са сбъркали нещо.
        Аз съм със стара инсталация и сегашната ми сметка за декември е с около 10% по-висока от тази за декември 2011.
        И при мен е така-последното изречение,

---------- Post added at 02:20 ---------- Previous post was at 02:19 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Системата за отопление с вертикални щрангове в обема на използваните помещения е ефективна ако се ползват всички радиатори и работят нон стоп - така е проектирано на времето.
        Вече са рядкост, но все още се срещат такива сгради и при тях сметките за парно са нормални, като в същото време е топло във всички помещения през цялото денонощие.
        За съжаление почти навсякъде живеят хора с различен стандарт на живот, различно мислене по отношение полезността на температурата в жилищата, както и това, че често има необитаеми апартаменти.
        Проблемът е най вече ако се краде парно, иначе няма проблеми големи в описания от теб случай.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Проблемът е най вече ако се краде парно, иначе няма проблеми големи в описания от теб случай.
          Ако имаш инженерно образование бих ти отговорил, но в случая е безмислено.
          sigpic

Comment

Апартамента е с изолация на макс. Тоест това, което зависи от дограми, топлоизолации и т.н. е направено. От тук насетне сметките се надуват от топлофикация.

Всички радиатори ги обезвъздушавам от клапаните върху тях. Проблема е че нямам време в делничен ден и не мога да накарам никой да дойде до абонатната станция. Те ми предлагаха от топлофикация но отказах. Сигурно напролет ще имам някой ден в който да ми обяснят как се зарежда системата (не било сложно ).

На абонатната станция сме 5 входа по 24 апартамента. От моя вход съм почти сигурен, че не се краде, но за другите входове не съм сигурен. Какво мога да направя против кражбите ....или направо догодина да минавам на варианта разкачане на радиаторите и слагане на допълнителни....тоест и аз в тази графа. Ще дам последен шанс на топлофикация за изравнителната сметка(Юни)....Че вече почвам да се чувствам като най-големия балък...

И все пак ако си на първи, втори етаж ясно, ама поне като съм на последен няма ли шанс да срежат тръбите на седмия етаж примерно или при мен в ниското и съответно да не минават тръби през мен и да нямам сградна инсталация? Бях чувал за такива варианти на хората от последните етажи?
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
            by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
              като съм на последен няма ли шанс да срежат тръбите на седмия етаж примерно или при мен в ниското и съответно да не минават тръби през мен и да нямам сградна инсталация? Бях чувал за такива варианти на хората от последните етажи?
              По скоро опитай се да си извоюваш този варянт! (колкото и да се съмнявам да се съгласят)

Не се занимавай с други битки , много хора са се опитали, но без успех. Единсвеното спасение от топлофикация е цялата сграда да каже "НЕ ИСКАМ", и тогава да затворят кранчето към целия блок.

Идеята от този начин на връзване е добра, идеята от централно парно ПАК е добра. Обаче не е за нашето време и не е като има такива мошенници (за мен рекетьори) на чело на топлофикация.

Като добавим и големите гражби, и големите загуби по някой трасета (поради повредена изолация) , големия рекет в случая е че всички хора (общо) плащат тия загуби и кражби, под контекст "изравнителни сметки".

за това пак ти казвам, ако има шанс лятото да ти срежат тръбата и хич да нямаш топлофикация, ще е най добре! Дори ако трябва ти да финансираш процедурата, пак ще е за твое добро!

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
              AR 155 2.0 16v SUPER
              Toyota Corolla 2014 S Premium
              Moskvich 2140

Comment

И все пак ако си на първи, втори етаж ясно, ама поне като съм на последен няма ли шанс да срежат тръбите на седмия етаж примерно или при мен в ниското и съответно да не минават тръби през мен и да нямам сградна инсталация? Бях чувал за такива варианти на хората от последните етажи?
                Доколкото знам на края на вертикалния щранг (в най-високата точка) има разширителен съд. След като си на последен етаж, този съд би трябвало да се намира в подпокривното пространство и инсталацията не може да работи без него. Поради тази причина вероятно не е възможно тръбите ти да бъдат отрязани.
                Може и да греша.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Доколкото знам на края на вертикалния щранг (в най-високата точка) има разширителен съд. След като си на последен етаж, този съд би трябвало да се намира в подпокривното пространство и инсталацията не може да работи без него. Поради тази причина вероятно не е възможно тръбите ти да бъдат отрязани.
                  Може и да греша.
                  Това е при отворени системи. Би трябвало тяхната да е под налягане, където няма значение дали разширителния съд е горе или долу.
                  Lexus IS200

Comment

Инсталацията е част от блока, дори да минава през твоя апартамент и всяка промяна трябва да е съгласувана.
                    Отделен въпрос е дали изобщо може да се извърши - необходимо е проектант да реши, защото се променят параметрите.
                    Друг въпрос е, че пак ще ти събират пари, защото твоето жилище дърпа от температурата на околните за тяхна сметка.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Това е жестоката истина!!!!!!!!!!!!
                      Просто вертикалните щрангове не позволяват пусни-спри-откачи-изключи. Иди ми-дойди ми.
                      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                      К.М.

Comment

Не аз дърпам, а другите дърпат "топлото" от мен...На последния етаж най-много давам на покрива

Бях чувал, че спирането на парното си е рутинна процедура, но трябвало да има решение на ОС на входа (това няма да е проблем при мен). Но хората плащат сградна инсталация, а аз не искам да плащам такава, защото дефакто не ползвам... Тия смотани тръби на парното топлят само покрива...

Явно ще трябва да се ровя из нета допълнително
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                        by RUBIG service

Comment

Не аз дърпам, а другите дърпат "топлото" от мен...На последния етаж най-много давам на покрива

Бях чувал, че спирането на парното си е рутинна процедура, но трябвало да има решение на ОС на входа (това няма да е проблем при мен). Но хората плащат сградна инсталация, а аз не искам да плащам такава, защото дефакто не ползвам... Тия смотани тръби на парното топлят само покрива...

Явно ще трябва да се ровя из нета допълнително
                          Няма отърване от плащането за сградна инсталация.
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

Working...
                          X