Известие

Collapse
No announcement yet.

Да попитам за приблизителна цена на лаптоп

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
    Ти някакъв пророк се оказа.... не ми работи wi-fi нито лан картата. След оглед , се оказа, че чип за ниско захранване по южния мост е прецакан. Адски деликатна работа било, АКО стане въобще. Ще го правя , няма начин , като му видях цената в магазина на тоя модел и съм готов и двеста лева да дам за ремонт .
    Не е ли по-лесно да си вземеш ExpressCard уайрлес модул?
    Ей ти едно за пример.
    И тука имало.
    И без това тоя порт за нищо почти не служи...
    USB също е вариант.
    Last edited by morfius; d.m.y г., 16:01.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Не е ли по-лесно да си вземеш ExpressCard уайрлес модул?
      Ей ти едно за пример.
      И тука имало.
      И без това тоя порт за нищо почти не служи...
      USB също е вариант.
      Да, така работи безпроблемно. Обаче искам да си е оригинално, ако нещо се закучи и не може да се отремонтира, тогава ще си взема такъв уайърлес. Вчера го пробвах така и си работи на пушка. Ще изчакам да чуя присъдата от сервиза. Ако цената е над 150-200 лева, тогава ще го "побългарявам" . Иначе това е лаптопа :
      http://interacom.eu/laptop/dell/stud...8-corei3-350m/
      Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 10:14.

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
        Да, така работи безпроблемно. ... Ако цената е над 150-200 лева, тогава ще го "побългарявам" .
        Не се занимавай с празни работи, праскай му един WiFi адаптер и си го карай, хем усилва сигнала и надушва безплатен интернет, ако го има от някое кафене или бензинистанция наблизо.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
          Не се занимавай с празни работи, праскай му един WiFi адаптер и си го карай, хем усилва сигнала и надушва безплатен интернет, ако го има от някое кафене или бензинистанция наблизо.
          Ще чуя първо присъдата. От тоя чип смотан, може и блутута да не работи ( не съм го пробвал, ама...не, че ми и трябва, но...) Лаптопа няма драскотина по себе си, не си заслужава да не вложа малко пари в ремонт. Привърженик съм на мотото, "първо опитай, ако не стане, тогава прави цигании". Поне така мисля аз.

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Като се има предвид, че повечето неща са запоени на дъното директно, да не се наложи цялото дъно да се сменя?

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Като се има предвид, че повечето неща са запоени на дъното директно, да не се наложи цялото дъно да се сменя?
              Не мисля, че, ако не са сигурни, ще започнат да го правят въобще. Освен това съм дал лаптопа в състояние, чиито единствен дефект е липсата на връзка с уайърлеса и лан картата. Така и ще трябва да го върнат в най-лошия случай.

sigpic
              Alfa Romeo 159 EX

Comment

---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 02:07.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                  Лошо. Всички чипове са SMD и BGA монтаж. Освен това диагнозата ми е сьмнителна малко. Ако липсва захранване на моста, то трябва и други неща да не бачкат. Пак казвам - не познавам модела. Може и да са прави. Дано сте го занесли в свестен сервиз поне.
                  BGA чипове се запояват качествено, само и единствено с инфрачервена станция. Навьдиха се много малки сервизчета в които се ползват поялници с горещ вьздух. Месец, два след намеса с такова "чудо" лаптопьт ще е за разкостване. От неравномерното нагряване "дьното" се измята, "вдигат" се писти и т.н.т.
                  Има и още един неприятен момент - чипове с "гол кристал" често се "отлепят" от подложката. При загряване до 180 - 200 гр се случва да се закрепи за неопределено време, което обикновено не е много дьлго.
                  Изводите - лаптоп втора употреба се взима в работещо сьстояние и се ползва така като си е, без ьпгрейди и ремонти. Ако все пак ще се ходи на сервиз то задьлжително се уверявате че разполагат сьс станция за инфрачервено запояване. и тьрсите поне 3 месеча гаранция.
                  Ами до колкото знам е сервиз на делл . Утре ще попитам за тази станция за инфрачервено запояване.

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 02:08.

Comment

Стефчо, за какво ти е тази машина - с каква цел ще я ползваш.
                      Имам съмнения, че ще си вземеш беля на главата с това чудо на техниката, което е твърде верояно да е изтормозено до крайност.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Стефчо, за какво ти е тази машина - с каква цел ще я ползваш.
                        Имам съмнения, че ще си вземеш беля на главата с това чудо на техниката, което е твърде верояно да е изтормозено до крайност.
                        Ами ползвам си го за всичко, нет , игри, филми, информация, нося си лаптопа в работата, въобще експлоятирам си лаптопа, стария, който продадох също си експлоатирах. Много програми за телефони, ромове, имам и ползвам и така. Но интернета е от първостепенно значение.

---------- Post added at 06:43 ---------- Previous post was at 06:40 ----------

Мен друго ми е интересно - с каква ОС е машината.
                        Да не се окаже че в крайна сметка "омазани" драйвери са проблемьт?
                        Няма как да са омазани драйвъри. Аз съм инсталирал чисто нов уиндоус, освен това работя във фирма продаваща интернет. Тук има доста момчета, които разбират и се опитваха да оправят машината.

Олди, не знам колко е изтормозен, но външно няма забележка в буквалния смисъл на думата, все едно е излязъл току що от магазина. Не изглежда да е тормозен грам.

Сервизът, в който е лаптопа ми е със сайт http://servizat.com/
                        Някакви отзиви за него ?

Лаптопът е готов. Wi-fi то работи перфектно. Проблема е бил в това, че уайърлес адаптера бил изгърмял, като барабар с него бил изгърмял и въпросния чип на захранването, който е точно BGM . Имат въпросния инструмент инфрачервена станция , всичко е тествано и направено вече. Утре си го взимам с 3 месеца гаранция на дъното уж. Остава проблемът с лан картата, за да оправят и нея, трябвало да разпояват някакъв BGM чип , като работата щяла да струва 80 лева. Казах, че за момента ще го преживея и без лан карта. Ремонта ми струва 90 лева - за работа и 40 за нов уайърлес адаптер и чип.
                        Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 16:26.

sigpic
                        Alfa Romeo 159 EX

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 02:09.

Comment

До тук - добре! След като го ползвате и за игри е добре да хакнете някоя програмка за следене температурата на видеото и процесорьт, и то такава с аларма. Започне ли рязко да "вдига температура" е време за профилактика.
                            ако ви трябва лан - има адаптери юсб-лан - 10тина лв.
                            За момента не ми трябва. До месец, два, ще го реставрирам и него в оригиналното му състояние, може би. в противен случай, ще си взема pcims лан ( или там каквато беше абревиатурата за тези, които влизат в един широк слот)

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

На тоя модел се водят ExpressCard ... PCMCIA беше стария формат.

Comment

На тоя модел се водят ExpressCard ... PCMCIA беше стария формат.
                                Може и така да е, не ги знам тия странните, неизползвани никога от мен работи :)

sigpic
                                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                                X