Известие

Collapse
No announcement yet.

Samsung Galaxy vs HTC

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз имам htc evo 3d от май миналата година. Един колега има галакси 2 и ги сравнявам. Изключая това че моя е с по-добър хардуер и по-голям екран, на моя софта му е "по-лъскав". Не е забивал. Правих му ъпдейт и съм с последната заводска версия. Навигация, освен гугълската, съм сложил iGo и нямам кахър. Върна ме лятото от Ставрос, Гърция до у нас. Най-съществената разлика е в екраните. При самсунг, на техния амолед, цветовете изглеждат малко по-тъмни, но пък по-контрастни. Повече прилича на иPhone-a. На хтц-то са някак по-лъскави и бляскави. Моя телефон издържа по 4 дена, но и не говоря много по него. Като го вържа през уарлеса в инета, сваля по 10-ина % за около 20-30 мин. Вярно че съм сложил и приложение за запазване на батерията. Преди това тока по-бързо си заминаваше. При мене има и 3D ефект на снимки и игри, но за модела дето си го избрал, това не важи. Иначе е яко
    Моя съвет е - иди в някой магазин да ти покажат двата модела и ги разгледай. Така ще си избереш твоя телефон.
    P.С. Забравих още нещо. При снимане, хтц-то прави бялото в леко розов оттенък.
    145, 1.6 boxer
    156, 2.4 JTD - ex
    Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Аз си взех самсунг Galaxy Ace plus,исках по-малък телефон,и в този клас на htc desire e по-добър.Много хубав дисплей,бърз е,има хубава 5мп камера и лед светкавица и прави много добри снимки,само батерията е по-слаба.Но за тоя клас около 500-600 лв,според мен е идеален.
      Alfa 155 1.7,1.8 ex
      Alfa 166 2.4 3 ex
      155 1.8 MY 95 sport

Comment

галаксито точно това не струва, на сестра ми съпруга й си взе такова... голяма пръчка е - по-добре по-старо, но по-висок клас HTC
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
          галаксито точно това не струва, на сестра ми съпруга й си взе такова... голяма пръчка е - по-добре по-старо, но по-висок клас HTC
          Кое точно имаш предвид,че аз съм дал 3 Галаксита ???

---------- Post added at 06:56 ---------- Previous post was at 06:56 ----------

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
          Аз си взех самсунг Galaxy Ace plus,исках по-малък телефон,и в този клас на htc desire e по-добър.Много хубав дисплей,бърз е,има хубава 5мп камера и лед светкавица и прави много добри снимки,само батерията е по-слаба.Но за тоя клас около 500-600 лв,според мен е идеален.
          Кой е по-добър,че не разбрах ?????

Батки,избора явно ще е труден,но аз продължавам да събирам мнения..............А и в Глобул HTC-то на изплащане е с с 6 лв. на месец по-евтино,което се и е около 140 лв по-евтино за целия период...................
          Last edited by Mury; d.m.y г., 07:10.
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Батки,избора явно ще е труден,но аз продължавам да събирам мнения..............А и в Глобул HTC-то на изплащане е с с 6 лв. на месец по-евтино,което се и е около 140 лв по-евтино за целия период...................
            За нещо, което ще е морално остаряло само след година, вземай това,което е на оферта, при горе-долу равни показатели. По мое скромно мнение, на човек, който явно няма да седне да играе игрички на телефона и един Galaxy S ще му върши работа поне още 2 години.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
              Кое точно имаш предвид,че аз съм дал 3 Галаксита ???

---------- Post added at 06:56 ---------- Previous post was at 06:56 ----------

Кой е по-добър,че не разбрах ?????
              аз на автора на темата говорих

освен галакси С (1 2 и 3), според мен другите са бозичка, насичат, лагят... стари версии на андроид...

абе за парите си са ок, ама можеш и по-добро да си вземеш - ХТЦ са по-добри в по-евтините смартфони - за 450 един стар ХД2, или нещо подобно можеш да си вземеш
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                Ето сериозно: За парите си получаваш най-много от Самсунг, факт.
                Ако обаче си имал веднъж HTC ще е много трудно да си купиш после Самсунг, Нокиа, Сони или друго подобно. Просто има малки нещица, които правят ХТЦ-то едно ниво над другите, които ужким са в неговия клас при почти всеки модел.
                Не робувам на марки, досега единствената марка от която съм повтарял да си взема телефон е "Моторола" (ама какво да обяснявам, за повечето от вас това по дефолт е пълен боклук без дори да са имали).

А относно коментарите кое е по-... като цялостна марка/бранд, ще кажа само следното: Най-смотания модел телефон, който произвеждат HTC e СМАРТФОН. Тази компания има опит в смартфоните. Най-смотания телефон, който произвежда Самсунг е някакъв, който ти дават пари и ти се молят да го вземеш операторите - тази марка има опит в цялата гама телефони.
                Не, че това означава нещо кой знае какво, просто го давам като идея на анализаторите на пазарите, брандовете и продуктите...

Така няма да разбере, че примерно на Самсунга като му свърши вътрешната памет (която на повечето модели е меко казано смешна по размер) от инсталирани приложения, ще се налага да деинсталира нещо, ако ще и 100 терабайта карта да му е сложил (а там наличието на слот за карта е едва ли не екстра но това е друга тема), а на ХТЦ-то си има опция в Андроида да мести инсталирани приложения на картата за да не товари вътрешната памет и още 1000 подобни уж "дребни" нещица...

ПС: Смартфон с "Уйндоус" е най-голямата грешка, която може да направи човек според мен (и може би не само според мен, "тъпите" HTC една година след първия си смартфон с Андроид, вече имат в гамата нови модели само един или два модела с Уйндоус, а бяха най-големия промотър на тази ОС). Ориентирай се към Андроид и гледай да е 4.х.х.

ППС: HTC Desire X е в класа на Galaxy Nexus, не го сравнявайте с някакви Ейс-ове с андроид 2.х.х Между другото Галакси Нексус е доста добра оферта като телефон според мен, виж го и него ако влиза в бюджета.
                1 - какво получаваш повече от самсунга (изключая екрана при топ моделите), реклама покрай войната с Ейпъл?
                2 - App2SD служи за местене на програми на всички марки, безплатна в маркета.
                3 - Моторола произвеждат доста интересни неща, но повечето не стигат на нашия пазар (от тия дето стигнаха - Motorola RAZR i)
                4 - По-голяма грешка от параноида за начинаещи все още няма... следващия път като си качваш програми от маркета, гледай внимателно какви права даваш на собствениците им, бас ловя, че вече си дал на куцо и сакато достъп до указателя си, данните си, че може и управлението на телефона си.
                Уиндоус фоун 8 е много сериозна мобилна ОС, 7 беше бета, но 8 вече е нещо различно... като не разбирате не повтаряйте общи приказки.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  2 - App2SD служи за местене на програми на всички марки, безплатна в маркета.
                  ...
                  4 - По-голяма грешка от параноида за начинаещи все още няма... следващия път като си качваш програми от маркета, гледай внимателно какви права даваш на собствениците им, бас ловя, че вече си дал на куцо и сакато достъп до указателя си, данните си, че може и управлението на телефона си.
                  1 - Получаваш същия хардуер със същата версия операционна система на по-ниска цена.

2 - Избери ПРОИЗВОЛЕН модел на Самсунг, ако искаш направо SIII, че по-гоУем нЕма, и дай да инсталираме въпросната програмка или в тази връзка КОЯТО СИ ИСКАШ друга (маркета е пълен с такива). Телефона НЕ трябва да е руутнат (всъщност и руутнат може но с карта, форматирана в стандартен формат като FAT32 примерно). Ако премести нещо инсталирано в телефона на SD картата с КОЯТО И ДА Е ПРОГРАМА и то да работи инсталирано на картата, ще те черпя каквото кажеш... Доколкото те познавам, мисля, че си над нивото да приказваш неща, които не си пробвал а знаеш как стават само теоретично...

3 - Не е насочено към теб, знам, че маниаците на такива "джаджи" много добре знаят какво точно е "Моторола", говоря за масовия потребител тук.

4 - Това за начинаещите го разбирам, че е твое мнение, съдейки по следващото изречение обаче се чудя дали не се надценяваш малко или пък да подценяваш другите...
                  Също така мисля, че ме бъркаш с някого ако последното изречение е насочено лично към мен, щото съм сигурен, че не си виждал телефона ми, още повече пък какви права съм дал на кое приложение...
                  Ако просто приемаш, че всички са по-големи ламета от теб в тази област, само защото ти примерно работиш нещо такова или пък ти е хоби и четеш и цъкаш доста повече от "средния" потребител, си в мега груба грешка, вЕрвай ми...
                  Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 11:24.

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                    1 - Получаваш същия хардуер със същата версия операционна система на по-ниска цена.

2 - Избери ПРОИЗВОЛЕН модел на Самсунг, ако искаш направо SIII, че по-гоУем нЕма, и дай да инсталираме въпросната програмка или в тази връзка КОЯТО СИ ИСКАШ друга (маркета е пълен с такива). Телефона НЕ трябва да е руутнат (всъщност и руутнат може но с карта, форматирана в стандартен формат като FAT32 примерно). Ако премести нещо инсталирано в телефона на SD картата с КОЯТО И ДА Е ПРОГРАМА и то да работи инсталирано на картата, ще те черпя каквото кажеш... Доколкото те познавам, мисля, че си над нивото да приказваш неща, които не си пробвал а знаеш как стават само теоретично...

3 - Не е насочено към теб, знам, че маниаците на такива "джаджи" много добре знаят какво точно е "Моторола", говоря за масовия потребител тук.

4 - Това за начинаещите го разбирам, че е твое мнение, съдейки по следващото изречение обаче се чудя дали не се надценяваш малко или пък да подценяваш другите...
                    Също така мисля, че ме бъркаш с някого ако последното изречение е насочено лично към мен, щото съм сигурен, че не си виждал телефона ми, още повече пък какви права съм дал на кое приложение...
                    Ако просто приемаш, че всички са по-големи ламета от теб в тази област, само защото ти примерно работиш нещо такова или пък ти е хоби и четеш доста повече от "средния" потребител, си в мега груба грешка, вЕрвай ми...
                    С3 няма наоколо с карта, те си имат достатъчно памет вградена, за това един Ейс пробвахме - работи си апп2сд чудесно, мести напред назад.
                    Явно има нещо особено с тия дето имат вградена памет, но ще набарам някой да тестваме... кое как и защо.
                    А края е точно за масовия потребител, не лично за теб... повечето хора не се и замислят, какво аджаба свалят от маркета, виждал съм инсталирани програми които имат правото да набират сами номера в чужбина (за щастие не беше пускана още... инак щеше да има поредния писък - оператора ме краде).
                    За разлика от йОС и Уиндоус, бизнес модела на Гугъл дава твърде много права на трети страни в Андроид, разчитайки на потребителска култура, а тя в масовия случай липсва.

И кое изречение - за Уиндоус ли? Пробвали ли сте го преди да сипвате... защото и 7 и 8 съм го ровил преди да говоря.
                    Last edited by morfius; d.m.y г., 11:28.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                      аз на автора на темата говорих

освен галакси С (1 2 и 3), според мен другите са бозичка, насичат, лагят... стари версии на андроид...

абе за парите си са ок, ама можеш и по-добро да си вземеш - ХТЦ са по-добри в по-евтините смартфони - за 450 един стар ХД2, или нещо подобно можеш да си вземеш
                      Teлефона искам да е нов,и ще е на близинг в Глобул,пак повтарям,не ми предлагайте да си взема по-висок клас втора ръка.Изброил съм моделите които ми харесват,сега ще прибавя и Нексуса,него също го загледах,но е по-скъп

---------- Post added at 11:49 ---------- Previous post was at 11:46 ----------

Първоначално публикувано от badmadafaka
                      Ето сериозно: За парите си получаваш най-много от Самсунг, факт.
                      Ако обаче си имал веднъж HTC ще е много трудно да си купиш после Самсунг, Нокиа, Сони или друго подобно. Просто има малки нещица, които правят ХТЦ-то едно ниво над другите, които ужким са в неговия клас при почти всеки модел.
                      Не робувам на марки, досега единствената марка от която съм повтарял да си взема телефон е "Моторола" (ама какво да обяснявам, за повечето от вас това по дефолт е пълен боклук без дори да са имали).

А относно коментарите кое е по-... като цялостна марка/бранд, ще кажа само следното: Най-смотания модел телефон, който произвеждат HTC e СМАРТФОН. Тази компания има опит в смартфоните. Най-смотания телефон, който произвежда Самсунг е някакъв, който ти дават пари и ти се молят да го вземеш операторите - тази марка има опит в цялата гама телефони.
                      Не, че това означава нещо кой знае какво, просто го давам като идея на анализаторите на пазарите, брандовете и продуктите...

Така няма да разбере, че примерно на Самсунга като му свърши вътрешната памет (която на повечето модели е меко казано смешна по размер) от инсталирани приложения, ще се налага да деинсталира нещо, ако ще и 100 терабайта карта да му е сложил (а там наличието на слот за карта е едва ли не екстра но това е друга тема), а на ХТЦ-то си има опция в Андроида да мести инсталирани приложения на картата за да не товари вътрешната памет и още 1000 подобни уж "дребни" нещица...

ПС: Смартфон с "Уйндоус" е най-голямата грешка, която може да направи човек според мен (и може би не само според мен, "тъпите" HTC една година след първия си смартфон с Андроид, вече имат в гамата нови модели само един или два модела с Уйндоус, а бяха най-големия промотър на тази ОС). Ориентирай се към Андроид и гледай да е 4.х.х.

ППС: HTC Desire X е в класа на Galaxy Nexus, не го сравнявайте с някакви Ейс-ове с андроид 2.х.х Между другото Галакси Нексус е доста добра оферта като телефон според мен, виж го и него ако влиза в бюджета.
                      Точно тва е проблема майка,не мога да реша с какво да започна от двете.Точно за това съм пуснал темата,да давате съвети,а вие пчонахте да спорите кое е по-добро,ясно е че различни хора имат различно мнение и опит,аз ще отдея накрая всичко и ще реша.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

@morfius: В крайна сметка като гледам ще се окаже, че с теб сме на едно мнение а и вече доволно се отклонихме от темата, та викам да пием по бира като се видим и така да сложим край на дискусията...

Малко офф, но въпросния Ace, на който сте преместили нещо с програма от маркета руутнат ли е и с каква точно версия на ОС-а е бил (ако ти се занимава може и на ЛС да ми отговориш, че тук ще стане пълен офф)..? Бях намерил нещо в XDA мисля, че точно за Ейс (един пич сам беше направил приложениице, което да мести при неруутнат телефон, щото там вътрешната памет е трагична, но доколкото си спомням работеше само на Ейс и то да не беше само на първата сток ОС без ъпдейти или нещо такова)...
                        Иначе да, те памет си имат в излишък повечето вградена и това е факт, ама пък тия дето нямат са голяма преебавк@...

@Мury: Единствения начин, който аз виждам е да сведеш нещата до прост избор по някакъв критерии (например да си кажеш нещо от типа на "Аха, хората които се кефят и се интересуват от такива джаджи и уж са по-напред с материала, всички без изключение хвалят HTC" или нещо такова)
                        Какъвто и да вземеш ще ти върши работа иначе...
                        Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 11:53.

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
                          За нещо, което ще е морално остаряло само след година, вземай това,което е на оферта, при горе-долу равни показатели. По мое скромно мнение, на човек, който явно няма да седне да играе игрички на телефона и един Galaxy S ще му върши работа поне още 2 години.
                          Чакай,защо да е остарял морално,та моделите на Самсунг,които съм посочил,са по-стари от ХТЦ-то ????????

---------- Post added at 11:56 ---------- Previous post was at 11:49 ----------

Хм Нексуса няма слот за карта Оффф вече се обърках жестоко,макя му..................

---------- Post added at 12:00 ---------- Previous post was at 11:56 ----------

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                          @morfius: В крайна сметка като гледам ще се окаже, че с теб сме на едно мнение а и вече доволно се отклонихме от темата, та викам да пием по бира като се видим и така да сложим край на дискусията...

Малко офф, но въпросния Ace, на който сте преместили нещо с програма от маркета руутнат ли е и с каква точно версия на ОС-а е бил (ако ти се занимава може и на ЛС да ми отговориш, че тук ще стане пълен офф)..? Бях намерил нещо в XDA мисля, че точно за Ейс (един пич сам беше направил приложениице, което да мести при неруутнат телефон, щото там вътрешната памет е трагична, но доколкото си спомням работеше само на Ейс и то да не беше само на първата сток ОС без ъпдейти или нещо такова)...
                          Иначе да, те памет си имат в излишък повечето вградена и това е факт, ама пък тия дето нямат са голяма преебавк@...

@Мury: Единствения начин, който аз виждам е да сведеш нещата до прост избор по някакъв критерии (например да си кажеш нещо от типа на "Аха, хората които се кефят и се интересуват от такива джаджи и уж са по-напред с материала, всички без изключение хвалят HTC" или нещо такова)
                          Какъвто и да вземеш ще ти върши работа иначе...
                          Абе и при мен везните почнаха да клонят към ХТЦ-то..................все пак Самсунга прави само по-добро видео,пък според ммен повечето предмиства са на страната на ХТЦ-та,андроида,по-яката батерия.............

П.С.Още едно пояснение,аз съм доста невеж в тази материя,и едва ли ще свалям като полудял разни приложения,ма знам ли кво ще ми щракне след месец два

Comment

мъри не ти казвам ползван телефон, ами от старите модели чисто нов да вземеш - все още предлагат галски с2, например...

или на хтц някой от големите, или нексус
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Мурджев,

взех на жената Адванс С преди три месеца и мога да кажа, че е железон телефонче. Върви доста добре за тези парамтри, (сравнявам го с моя Галакси С3), НО има няколко много сериозни минуса.

1. За сега са го заковали на Андроид 2.3.6 и няма ъпдейт. ХТЦ-то което показваш е на 4.0. Има си значение.
                              2. Имай предвид, че точно този модел на Самсунг има проблеми ако ползваш 3Г нон стоп. Проблема се преодолява ако махнеш опцията да ползва и ГСМ и 3Г едновременно и го оставиш само на ГСМ. Но пък от друга страна и при моя телефон го имаше този проблем - дава че телефона ти е изключен и губи обхват. Това е при Виваком. За другите не знам.

Аз бих си взем Галакси С2 за тези пари - по почти нищо не се отличава от С3 като работа.
                              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Добре де, вземи си тогава HTC Desire V и имаш по-добро видео. Пък втората SIM карта не я ползвай .
                                А иначе безспорно Galaxy S II е най-добре в случая, но е "малко" по-скъп .
                                Last edited by bager; d.m.y г., 12:59.
                                ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                                ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                                ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                                ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Working...
                                X