Известие

Collapse
No announcement yet.

Samsung Galaxy vs HTC

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Нещо, което да имаш предвид, ако се впечатляваш от такива неща - HTC Desire X е формално погледнато най-баласирания избор откъм хардуер, цена и всичко. От гледна точка тези сравнения, Самсунгите Galaxy Ace 2 и S Plus (9001 и 8160), които си посочил като опции с отварянето на темата още - просто ги забрави в сравнението... е, 9001 донякъде е съпоставим, но е само с 512 рам, затова и не очаквам да му пуснат ъпдейт към 4.0 или пък 4.1 - ще лагва много с тази оскъдна рам. Истина е, че голямото предимство на 2.3.х е флаш-а на Адоб, който от 4.0 нататък го няма - Адоб просто спряха да го поддържат, но пък вече всички, които разчитаха на тях, си преработиха приложенията и лека полека, тази драма си намери лечението.
    На практика, сравнявай само Galaxy S Advance 9070 и Desire X.
    Разлика в параметрите нямат, дори процесорите им са абсолютно еднакви. Това, по което се отличават, са батериите (HTC-то е с по-мощна), екраните (S-LCD при HTC, S-AMOLED при Samsung), за които бих могъл да кажа, че избора е изцяло въпрос на вкус - аз лично, съм повече фен на S-LCD технологията, тъй като има по-малко технологични недостатъци, други обаче са по-големи фенове на шаренийката на AMOLED-а. Третата разлика е в изработката - HTC-то е с цял заден капак, който не е от толкова гъвкава пластмаса, каквато е например при модела Explorer - поради това пука и скърца, което някои хора го намират за досадно. Естествено, при Самсунга, такова нещо няма - аз лично, на почти нито един техен модел телефон 12 години назад, не съм виждал пукане и скърцане на корпусите и капаците. Тук-таме, може да се окаже, че има и изключение, ама то само ще потвърди правилото, но аз поне не съм попадал на такъв.
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Евала, е това е перфектно и обективно сравнение + обяснение и напълно споделям мнението! Mury, Дизайъра се приготви да го държиш по гейски с две пръстчета много внимателно...

Comment

Демек май наистина най-добрия избор е ХТЦ-то.............
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Към казаното по-горе може да се добави и разликите в камерите на двата телефона. Адванса снима HD видео, a ХТЦ-то не може. Освен това има и предна камера за скайп примерно, а HTC - то няма.
          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Ако единствените модели, от които избираш, са изброените в първия ти пост, аз не бих си взел нито единия от тях.
            Ако искаш смартфон, първо за себе си избери ОС. Второто много важно нещо е, за какво точно ще го ползваш - ще играеш игри ли, ще браузваш в нета ли, щегледаш филми ли, интересува ли те свързаността и сдвояването с други у-ва и така нататък. При избора на ОС, трябва да си много наясно, на кого какъв достъп даваш - май един колега по-назад го каза. Андроида е бъкан с вируси вече, всяко приложение иска достъп до телефонните ти данни ( повечето) .
            Ако искаш да ползваш телефона за игри и шарении, андроид - в този случай обаче тия пари, дето си приготвил нищо не могат да предложат. Ако искаш андроид, който да работи, да не насича, лагва, цикли, да не се рестартира постоянно сам и въобще да няма аномалии от голям калибър, най-евтиния вариант е галакси С2. Всички, които са по-нисък клас не стават. За сметка на това note, note2, SGS3, вече са добри телефони, но много далече от това, което си предложил.
            Ако искаш сигурност на сто процента, но и заключена ОС, взимаш всеки айфон след 4.
            Ако искаш не толкова сигурна (за момента ) ОС, но без грам вирус, работеща отлично, взимаш уиндоус 7.8 - лумия, или HTC. Някои HTC-та се отключват и телефона става много много приятен. Единствената лумия, която се отключва на сто процента е 710. Според мен един от най-добрите за парите си, да не кажа най-добрия. Минус на уиндоус е липсата на бг език ( това ще се промени до седмица, защото в момента превеждам целия езиков пакет за 710 ) .
            В резюме ще кажа, че, ако си прежалил 600-700 лева за телефон, можеш да се насочиш към андроид висок клас (дадох примери). Това е за апарат втора употреба, нови са 1000-1200 лв.
            Note2 е адски приятен таблето-телефон според мен. От време на време си го има насичането, което липсва при айфон и уиндоус, но пък за сметка на това има такива екстри, каквито скоро други телефони няма да имат, като пример, дели екрана на две и работиш с два браузъра едновременно, като виждаш и двата. Можеш да ползваш БЕЗ никакви драйвъри, беззични клавиатура и мишка, стига модула да е микро усб, Можеш да гледаш по 2 клипа в интернет едновременно на разделен екран. Всичко нискобюджетно на андроид не е стока. Играл съм си бая, а и телефоните са ми хоби ( някои знаят )

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
              Ако единствените модели, от които избираш, са изброените в първия ти пост, аз не бих си взел нито единия от тях.
              Ако искаш смартфон, първо за себе си избери ОС. Второто много важно нещо е, за какво точно ще го ползваш - ще играеш игри ли, ще браузваш в нета ли, щегледаш филми ли, интересува ли те свързаността и сдвояването с други у-ва и така нататък. При избора на ОС, трябва да си много наясно, на кого какъв достъп даваш - май един колега по-назад го каза. Андроида е бъкан с вируси вече, всяко приложение иска достъп до телефонните ти данни ( повечето) .
              Ако искаш да ползваш телефона за игри и шарении, андроид - в този случай обаче тия пари, дето си приготвил нищо не могат да предложат. Ако искаш андроид, който да работи, да не насича, лагва, цикли, да не се рестартира постоянно сам и въобще да няма аномалии от голям калибър, най-евтиния вариант е галакси С2. Всички, които са по-нисък клас не стават. За сметка на това note, note2, SGS3, вече са добри телефони, но много далече от това, което си предложил.
              Ако искаш сигурност на сто процента, но и заключена ОС, взимаш всеки айфон след 4.
              Ако искаш не толкова сигурна (за момента ) ОС, но без грам вирус, работеща отлично, взимаш уиндоус 7.8 - лумия, или HTC. Някои HTC-та се отключват и телефона става много много приятен. Единствената лумия, която се отключва на сто процента е 710. Според мен един от най-добрите за парите си, да не кажа най-добрия. Минус на уиндоус е липсата на бг език ( това ще се промени до седмица, защото в момента превеждам целия езиков пакет за 710 ) .
              В резюме ще кажа, че, ако си прежалил 600-700 лева за телефон, можеш да се насочиш към андроид висок клас (дадох примери). Това е за апарат втора употреба, нови са 1000-1200 лв.
              Note2 е адски приятен таблето-телефон според мен. От време на време си го има насичането, което липсва при айфон и уиндоус, но пък за сметка на това има такива екстри, каквито скоро други телефони няма да имат, като пример, дели екрана на две и работиш с два браузъра едновременно, като виждаш и двата. Можеш да ползваш БЕЗ никакви драйвъри, беззични клавиатура и мишка, стига модула да е микро усб, Можеш да гледаш по 2 клипа в интернет едновременно на разделен екран. Всичко нискобюджетно на андроид не е стока. Играл съм си бая, а и телефоните са ми хоби ( някои знаят )
              Бате,хич не съм прежалил толкова пари,казах 400-450 лв.,за мен това което предлагат изброените конкуренти е достатъчно,все пак съм лаик в смартфоните,и за начало мисля че това ми е добре,па може и след някой друг месец да ми писне,и да се върна на телефон с копчета.За сигурността най-вероятно си прав,не знам не разбирам,но аз нямам какво толкова да крия.Казах искам телефон,да има приличен нет,да има хубава камера и някаква навигация.

Тази вечер ходих в Глобул,за сега не мога да взема ХТЦ-то,ще трябва да чакам до 2-3 март,тогава ми се отключват офертите и ще го взема на добра цена.До тогава продължавайте да си казвате мнението,и да знаете не се сърдя на никой,само не искам да темата да се превръща в спор кое е по-по-най,ясно е че всеки си харесва неговото.

П.С.Разгледах Галакси С3 мини..............ми не ми харесва.............

---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:47 ----------

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
              Към казаното по-горе може да се добави и разликите в камерите на двата телефона. Адванса снима HD видео, a ХТЦ-то не може. Освен това има и предна камера за скайп примерно, а HTC - то няма.
              Ами аз направих няколко снимки с ХТЦ-то,хареса ми много как снима на изкуствена светлина в магазина,видеото мога и да го преживея

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Мама, в такъв случай, купувай ХТЦ-то. Хич не му мисли. Много по зрял телефон е.

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Аз последната седмица се отдадох на търсенето на S3 mini. Във виваком с преподписване за 5лв. месечен договор. 530лв. Мисля, че реално това е най-добрия избор за тези пари. Уви вчера съм обиколил всички магазини на виваком, а съм звънял в останалите и са свършили. Буквално две бройки продадоха пред очите ми Голяма каръщина чак не е за вярване. Та бях решил, че ще чакам следващия месец(че сега ще пътувам малко), докато днес не влязох в Глобул. Там видях Ace 2 на живо срещу скромната сума от 320лв. на месец + 1г. х 10лв. договор.....Еми взех го, стори ми се супер оферта и телефона ме изкефи като го разцъка, а и бяха много любезни в Германос За начален андроинд мисля че е екстра

ЕДИТ:
                  Някой ще ми даде ли линк от къде да си сваля безпроблемно игрички, че мисля да му кача 10тина А и една навигация. Много съм ограничен с времето тази вечер и до утре сутринта, а ми се иска достоверно място Мерси
                  Last edited by VFTI; d.m.y г., 21:35.
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                  exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                  ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                  ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                  by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                    Аз последната седмица се отдадох на търсенето на S3 mini. Във виваком с преподписване за 5лв. месечен договор. 530лв. Мисля, че реално това е най-добрия избор за тези пари. Уви вчера съм обиколил всички магазини на виваком, а съм звънял в останалите и са свършили. Буквално две бройки продадоха пред очите ми Голяма каръщина чак не е за вярване. Та бях решил, че ще чакам следващия месец(че сега ще пътувам малко), докато днес не влязох в Глобул. Там видях Ace 2 на живо срещу скромната сума от 320лв. на месец + 1г. х 10лв. договор.....Еми взех го, стори ми се супер оферта и телефона ме изкефи като го разцъка, а и бяха много любезни в Германос За начален андроинд мисля че е екстра

ЕДИТ:
                    Някой ще ми даде ли линк от къде да си сваля безпроблемно игрички, че мисля да му кача 10тина А и една навигация. Много съм ограничен с времето тази вечер и до утре сутринта, а ми се иска достоверно място Мерси
                    320 на месец или 320 кеш ?????? Не ме кефи Аце 2,жена ми има стария Аце,доволна е много,но ми се иска нещо по различно,затова си избрах ХТЦ-то.

П.С.Ако искате,може темата някой модератор да я превърне в една смартфон тема,да се обсъжда всичко в нея..........................

Comment

ЕДИТ:
                      Маркета е пълен с безплатни игри, само гледай какви права му даваш. За навигациите имаше форум, ама не помня точно линка.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Точно. Дръпнах си от маркета игрички, ама сега ми се иска някой да ми каже как да видя какви права имат и т.н. Всъщност следващите часове ще имам време да се ровя и проверявам, ама все пак едно рамо ще ми е от полза.

Аз телефона го взех основно да си чета алфа форума и да има навигация.... Не смятам да го товаря с програми и щуротии, че и без това не е много мощен.

Ако някой ми даде линк към сигурна(не си позволявам да ровя из нета и да свалям каквото ми падне) навигация в следващия един час, ще съм адски благодарен

Mury, 320лв. кеш уее и договор за 10лв. месец за 1г. Супер оферта ми се стори, а и съм почти сигурен, че 3.8-4" скоро ще почне да ми малее (за това може би се отказах и от С3мини,че той пък е и скъп) и ще трябва да търся друга машинка....та ми се стори добър и евтин вариант за начало пък след време ще се види, кое, как...
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                        by RUBIG service

Comment

Точно. Дръпнах си от маркета игрички, ама сега ми се иска някой да ми каже как да видя какви права имат и т.н. Всъщност следващите часове ще имам време да се ровя и проверявам, ама все пак едно рамо ще ми е от полза.

Аз телефона го взех основно да си чета алфа форума и да има навигация.... Не смятам да го товаря с програми и щуротии, че и без това не е много мощен.

Ако някой ми даде линк към сигурна(не си позволявам да ровя из нета и да свалям каквото ми падне) навигация в следващия един час, ще съм адски благодарен

Mury, 320лв. кеш уее и договор за 10лв. месец за 1г. Супер оферта ми се стори, а и съм почти сигурен, че 3.8-4" скоро ще почне да ми малее (за това може би се отказах и от С3мини,че той пък е и скъп) и ще трябва да търся друга машинка....та ми се стори добър и евтин вариант за начало пък след време ще се види, кое, как...
                          Пръчка, кога ще даваме газ да видиш нета колко ти е спрел и снимките.
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Венци, правата за които говори morfius ги пише ясно по време на инсталацията и в маркета ако влезеш в страницата на самото приложение... Ама и да ги гледаш и да не ги гледаш се тая - то или даваш каквото искат (и инсталираш приложението) или нещо не те кефи в нещата, които искат (и съответно НЕ инсталираш приложението), сеш'се..? Има и апликейшънчета с които можеш да следиш от инсталираните неща кое какво може да прави с телефона ти и ако не те кефи да ги махаш (примерно има такива дето могат да се обаждат, демек да навъртат сметка, да пращат смс-и, да пращат контактите ти на някого и т.н. и т.н.) - ей за такива неща говореше morfius по-напред в темата, ама ти си умно момче, и можеш да четеш, така че чети там кое какво те пита и преценявай за да не станеш като ония, които отвреме навреме изревават как сметката им е 2-3 хиляди лева и не друг ами оператора им е виновен... Както е казал поета, свободата не е за прости хора...
                            ПС: През 2013 година да си купиш андроид 2.х.х за мен е тъпо, ама щом ти е първия, действай - ако се зарибиш скоро ще ъпгрейднеш, ако пък не се зарибиш, добре, че не си набутал повече пари... А за "сигурната навигация" пак не бъркай свободното с безплатното - в маркета има "сигурна навигация" и струва към 200 евро, като не ти се дават, търсиш други начини и приемаш съответните съпътстващи ги рискове...
                            Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 09:13.

Comment

50 Евро е Навигона, ако ще се плаща
                              Толкова версии на приложения има в маркета, че ако не те кефят на конкретното чудо правата, гледаш за други.
                              До сега не съм налетял на случай да няма алтернатива.

Но почва да ми писва от параноидясване, мисля следващия път да си взема Уиндоус 8.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

ЕДИТ:
                                Ако не си го видял този форум, сега му е времето . Има всичко, което ти трбява, че и повече.
                                Android Форум

Има подфорум за точно твоя телефон, теми за навигации, игри...
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Working...
                                X