Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос за уредба Technics?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

не знам кой мануал гледаш, но в него пише да свържеш и 2-те. ако закачиш само една, няма да свири. тия изходи са както казаха по-горе за две малки пасивни колонки. системата е по-скоро нещо като куадро, а не долби. въобще като цяло упражнението е безсмислено.
    изходите са чинчове тъй като са преценили че мощността която ще се подава към тия колонки е твърде малка и/или рядко ще бъдат ползвани.
    точка

Comment

Първоначално публикувано от yo Покажи съобщение
      E сега вече се обърках тотално

Manualа е разпечатан вкъщи нищо не пише за това какво може да свържеш там, пише единственно да внимаваш да са с нужните омове и след това да натиснеш отпред копчето surround.
      ...е да де....баш това е.....
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Един активен суб с правилните входове (high level input), свързан по начина за който дадох линк на въпросните чинчове, и с това фешън копче "surround" на усилвателя ще можеш да го пускаш и спираш да думка и ще си патрон ако системата я ползваш и за филми и за музика (лично на мен субуфер + фул рейндж колони във филм ми идва малко множко в стомаха, при музиката вече е друго)...

Comment

на тия изходи може /даже е сигурно/ да се прилагат филтриране, закъснение на сигнала и т.н от усилвателя и не е добра идея да върже суб на тях.
          точка

Comment

Та да разбирам,че мога да си закупя 2 малки колони с един общ двоен чинчов кабел или има и вариант всяка с по отделен единичен кабел.А дали трябва да са със собственно захранване

Отново се извинявам за некомпетентността си , моля не се нервирайте на глупавите ми въпроси

---------- Post added at 12:45 ---------- Previous post was at 12:43 ----------

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            не знам кой мануал гледаш, но в него пише да свържеш и 2-те. ако закачиш само една, няма да свири. тия изходи са както казаха по-горе за две малки пасивни колонки. системата е по-скоро нещо като куадро, а не долби. въобще като цяло упражнението е безсмислено.
            изходите са чинчове тъй като са преценили че мощността която ще се подава към тия колонки е твърде малка и/или рядко ще бъдат ползвани.

би ли споделил ти кой мануал гледаш, тъй като на моя отново проверих и не намирам инфо
            145, 1.6 I.E. Boxer
            Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
            Subaru Legacy 2.5

Comment

Не трябва да са "със собствено захранване", не трябва да са с "общ чинчов кабел".
              Най-лесно и смислено е да си купиш две колони от някоя разпарчетoсана домашна 5.1 система (в които усилвателя е в субуфера) - те в повечето случаи са си така - от всяка колона излиза кабел с по един чинч.
              Единия чинч на усилвателя ти е за лявата колона, другия чинч е за дясната колона. Ако намериш такива колонки, за които ти говоря, няма да ти трябват никакви преходници и т.н., просто вземаш двете колонки и чинчовете ги включваш в усилвателя като преди това се убеждаваш, че на колонките има лепенка с импеданса им и той е между 8 и 16 ома.

@kolev: Да, не се сетих за това, което казваш - то може би от тия изходи изобщо не "излизат" ниски честоти

Comment

отваряш тоя пдф, най-долу на страницата натискаш линка и смъкваш ръководството.
                http://mypdfmanuals.com/user-manual,...911,197733.pdf
                за колонките нещата са на 6-та страница.
                точка

Comment

ЕЕЕ ясно разбрах,

Значи направих грешка,че си подарих старите 5.1 колони

Благодаря на всички ви, желая ви всичко хубаво.
                  145, 1.6 I.E. Boxer
                  Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
                  Subaru Legacy 2.5

Comment

Аз имам такива изходи за съраунд на моята уредба. При мен на практика свързването е следното: в оригиналните колони на уредбата имам фабрично вградени още по 1 говорител с отделни изходи, посредством чинчове се свързват към уредбата. Ефекта е нещо като ехо (т.нар. съраунд), но интересното е че като изкарам единия чинч на въпросните съраунди спира да рабори и другия, т.е. уредбата си иска да са свързани и двата. Общо взето не е лоша екстра, особено ако гледаш филми, иначе за музика е леко нереално, подобни ефекти могат да се докарват и от настройките на звуковите карти на компютъра.

пс Забравих да кажа, уредбата ми е от преди 2000г AIWA NSX-S90. Ако има нужда мога да кача и снимки.
                    Last edited by mirchozo; d.m.y г., 20:58.
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Като сме тръгнали да се хвалим, ще ви покажа какво се случва зад моя предусилвател, който е отделно тяло - извинявам се за прахоляка :
                      Attached Files
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Не важиш батка, виждам 4 чинча свободни...

Comment

Не се занимавай с други колонки на усилвателя. По добре само две колони, но качествени от колкото набиване на пари в некачествени 5 или 7 колони.
                          По принцип правилно си се орентирал. Един стар работещ усилвател с хубави две колони е много по добре от всякакви нови 5,1 и 7,1 системи ако си с ограничен бюджет.
                          Иначе над 5/ 6 хил. лева ако гледащ повече филми може Ресивър за 2 хил, още 3 за колони и 1 000 за едно малко буфче REL или Velodyne.
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Абе най-готино е 5.1 качествени от които две да са още по-каествени (за музиката)... Ама сиренето си е с пари... За една и съща цена (както казваш под няколко хиляди лева) 2 читави колони + стерео усилвател е 100 пъти по-добре от която и да е 5.1 система за същата цена, че и по-скъпа...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                              Не важиш батка, виждам 4 чинча свободни...
                              Те са за обработка на видеосигнал, а аз не си падам много по киното - иначе крайното стъпало дето се вижда отгоре тежи 18кг.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                ...тежи 18кг.
                                ОК, вече важиш...

Comment

Working...
                                X