Здравейте колеги,проблемът ми е следния:С баща ми написахме пълномощно с което да взема винетка от социалните сл. .Проблема е,че те искат пълномощното да е заверено от нотариус.Надявам се някой от вас да е наясно със закона и да ми каже в какви случаи е задължително пълномощното да е заверено.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пълномощно без заверка
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщениеЗдравейте колеги,проблемът ми е следния:С баща ми написахме пълномощно с което да взема винетка от социалните сл. .Проблема е,че те искат пълномощното да е заверено от нотариус.Надявам се някой от вас да е наясно със закона и да ми каже в какви случаи е задължително пълномощното да е заверено."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеВинаги.
В много случаи може пълномощното да не е нотариално заверено, но в случая няма как да се мине без заверка.няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Колата трябва да е регистрирана на човек, който отговаря на изискванията за такова подпомагане. Доколкото съм запознат се дава безплатна винетка на човек със степен на инвалидност над 60 процента. Попълват се молба, декларация, предоставя се и копие на експертно решение от ТЕЛК, копие на големия талон и копие на лична карта с подпис. Не е нужно пълномощно, поне на мен не са ми искали.Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениеабсолютна глупост! Като не разбираш не се обаждай...
В много случаи може пълномощното да не е нотариално заверено, но в случая няма как да се мине без заверка.
Къде пред държавна институция ще минеш без заверка бе, турбо пуйка?"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщениеКолата трябва да е регистрирана на човек, който отговаря на изискванията за такова подпомагане. Доколкото съм запознат се дава безплатна винетка на човек със степен на инвалидност над 60 процента. Попълват се молба, декларация, предоставя се и копие на експертно решение от ТЕЛК, копие на големия талон и копие на лична карта с подпис. Не е нужно пълномощно, поне на мен не са ми искали.
Защо обаче без заверка мога взема пенсята му?Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
sigpic
Comment
-
Бонсер, мога да те упълномощя да ми вземеш едно колетче от пощата. Ама дали няма да искат да ми занесеш и личната карта там.
Или пък да вземам пенсията на съседа с бяло листче с подписа на дядото, еднократно ли ще мога да го направя или два месеца или цяла година?
Това пълномощни ли са и имат ли някаква юридическа стойност.
Хайде де, развий малко темата, не заспивай.
Рептил, защо просто не си направиш заверка при нотариус?"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от reptli Покажи съобщениеБаща ми е в провинцята...Какви пари вземат за заверка?Миналата год. я взех само с л.к.
Той трябва да го направи като упълномощител и да ти го изпрати."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеБонсер, мога да те упълномощя да ми вземеш едно колетче от пощата. Ама дали няма да искат да ми занесеш и личната карта там.
Или пък да вземам пенсията на съседа с бяло листче с подписа на дядото, еднократно ли ще мога да го направя или два месеца или цяла година?
Това пълномощни ли са и имат ли някаква юридическа стойност.
Хайде де, развий малко темата, не заспивай.
Рептил, защо просто не си направиш заверка при нотариус?
Ето ти един пример.
Ама си прост, значи.....няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениеКоя институция? Да кажем Комисия за финансов надзор. Поднадзорното лице (наречено по закон ЕМИТЕНТ) поже да упълномощи дадено лице да приеме от негово име акт, постановление или друго писмо с пълномощно подписано от представляващото емитентса лице и подпечатано с мокър печат на дружеството. Не е необходима нотариална заверка.
Ето ти един пример.
Ама си прост, значи.....
Използваш тази безобидна темичка, в която е ясно, че ще е нужна разискваната нотариална заверка на подписа, за да лъснеш с гениалните си познания.
Тъпо е.
И сто сложни термина да напишеш все ми е тая.
Сега може да ми отговориш и кога кметът може да завери пълномощно. хахахахах, мноУ си зле."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
Comment