Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за видеонаблюдение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за видеонаблюдение

Колеги, за да имам пряк контрол върху работниците в селскостопанската база когато не съм при тях съм намислил да сложа 8 бр. камери.Ако има компонентни колеги да предложат варианти и дали сам мога да си ги монтирам?
    Alfa Romeo 159 TI, 2.4 JtdM Q4
    ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v m-jet. 2005 FL

YAMAHA YZF R1 150 hp. 2003

Добре би било да изясниш още малко освен броя на камерите:

1 - Локално ли ще се извършва наблюдението или отдалечено (през интернет)
    2 - В реално време ли ще се гледат и трябва ли да се правят записи?
    3 - Какви искаш да бъдат камерите CCTV или IP?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Добре би било да изясниш още малко освен броя на камерите:

1 - Локално ли ще се извършва наблюдението или отдалечено (през интернет)
      2 - В реално време ли ще се гледат и трябва ли да се правят записи?
      3 - Какви искаш да бъдат камерите CCTV или IP?

През интернет.Хардуерен DVR.IP камери.
      Alfa Romeo 159 TI, 2.4 JtdM Q4
      ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v m-jet. 2005 FL

YAMAHA YZF R1 150 hp. 2003

Comment

Мен ме наблюдават денонощно с геовижън ремот вю систем . Наблюдава, записва, пази (не знам колко време, но мисля, че се регулира) архив. Може да се влиза през интернет, но само по 1 потребител. В момента са 16 камери.
        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Ще трябва да уведомиш и комисията за защита на личните данни.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Има ли възможност да се пускат кабели от камерите до някаква централна точка (рутер) или трябва да се свързват безжично и какво е приблизителното разстояние от най-отдалечената камера до тази централна точка? Доставчикът на интернет дава ли ти статичен адрес? Каква е приблизителната скорост на интернет достъпа?

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Мисля, че камерите са с кабел, но на другите въпроси не знам отговорите, ако за мен са въпросите.
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                Ще трябва да уведомиш и комисията за защита на личните данни.
                Това пък за какво?
                Аз наблюдавам 3 обекта с 4 DVR, общо 56 камери. Архива на записа зависи от настройката на качеството и от големинатана харда на DVR. Мога да гледам онлайн както и да тегля записи от всеки компютър с интернет, и от телефона.
                Малко по-късно мога да дам подробности, че пиша от колата, но качествените системи не са ефтини.
                Last edited by Доко; d.m.y г., 18:32.

Comment

В случай, че някой реши да се оплаква. Не е регламентирано точно дали е законно да те наблюдават, противоконституционно е но е разрешено в определени ситуации.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                    В случай, че някой реши да се оплаква. Не е регламентирано точно дали е законно да те наблюдават, противоконституционно е но е разрешено в определени ситуации.
                    Това си го чул от някъде, или е обосновано като член и точка от закон?
                    Аз не знам да има изискване, или да си задължен да уведомяваш когото и да е, освен в самия обект.

Comment

Не знам със сигурност, проверете какво пише из мрежата.

Comment

Не съм запознат със закона, но мисля, че предупредителна табела за зона с видеонаблюдение го прави законно.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Дъвкахме тук такава тема.
                          Май за някакъв фитнес клуб беше, дето му крадат кенефната хартия.
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от ziko Покажи съобщение
                            Колеги, за да имам пряк контрол върху работниците в селскостопанската база когато не съм при тях съм намислил да сложа 8 бр. камери.Ако има компонентни колеги да предложат варианти и дали сам мога да си ги монтирам?

Попадна ми тази прИмоция:

http://www.computer2000.bg/HTMLemail...cctvpromo.html
                            Volvo XC90 D5 '06
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                            Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                            ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                            ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Когато се ползват IP камери и не е необходимо да се правят записи, DVR не е необходим.

Изобщо преди да се говори за определени технически решения, е добре първо да се изясни концепцията.

Имам впредвид това, че IP камерите са по-скъпи (около 2 пъти по-скъпи) от CCTV камерите, но могат да работят без DVR.

Накратко - ако трябва да наблюдавам малък брой камери, вероятно ще си направя сметката, че е по-добре те да бъдат IP и да мина без DVR.
                              Ако броят на камерите е голям, по-добре ще е да ползвам DVR, но пък камерите да са по-евтини.

Въпрос на сметка.

PS:

Има и вариант ако локално има пц, което може да се ползва и за целта на наблюдението, вместо отделен DVR, да се ползват DVR платки за пц-то. Така вероятно ще излезе по-евтино.
                              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:20.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X