Колеги, за да имам пряк контрол върху работниците в селскостопанската база когато не съм при тях съм намислил да сложа 8 бр. камери.Ако има компонентни колеги да предложат варианти и дали сам мога да си ги монтирам?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за видеонаблюдение
Collapse
X
-
Добре би било да изясниш още малко освен броя на камерите:
1 - Локално ли ще се извършва наблюдението или отдалечено (през интернет)
2 - В реално време ли ще се гледат и трябва ли да се правят записи?
3 - Какви искаш да бъдат камерите CCTV или IP?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДобре би било да изясниш още малко освен броя на камерите:
1 - Локално ли ще се извършва наблюдението или отдалечено (през интернет)
2 - В реално време ли ще се гледат и трябва ли да се правят записи?
3 - Какви искаш да бъдат камерите CCTV или IP?
През интернет.Хардуерен DVR.IP камери.Alfa Romeo 159 TI, 2.4 JtdM Q4
ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v m-jet. 2005 FL
YAMAHA YZF R1 150 hp. 2003
Comment
-
Мен ме наблюдават денонощно с геовижън ремот вю систем . Наблюдава, записва, пази (не знам колко време, но мисля, че се регулира) архив. Може да се влиза през интернет, но само по 1 потребител. В момента са 16 камери.166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Има ли възможност да се пускат кабели от камерите до някаква централна точка (рутер) или трябва да се свързват безжично и какво е приблизителното разстояние от най-отдалечената камера до тази централна точка? Доставчикът на интернет дава ли ти статичен адрес? Каква е приблизителната скорост на интернет достъпа?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеЩе трябва да уведомиш и комисията за защита на личните данни.
Аз наблюдавам 3 обекта с 4 DVR, общо 56 камери. Архива на записа зависи от настройката на качеството и от големинатана харда на DVR. Мога да гледам онлайн както и да тегля записи от всеки компютър с интернет, и от телефона.
Малко по-късно мога да дам подробности, че пиша от колата, но качествените системи не са ефтини.Last edited by Доко; d.m.y г., 18:32.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеВ случай, че някой реши да се оплаква. Не е регламентирано точно дали е законно да те наблюдават, противоконституционно е но е разрешено в определени ситуации.
Аз не знам да има изискване, или да си задължен да уведомяваш когото и да е, освен в самия обект.
Comment
-
Първоначално публикувано от ziko Покажи съобщениеКолеги, за да имам пряк контрол върху работниците в селскостопанската база когато не съм при тях съм намислил да сложа 8 бр. камери.Ако има компонентни колеги да предложат варианти и дали сам мога да си ги монтирам?
Попадна ми тази прИмоция:
http://www.computer2000.bg/HTMLemail...cctvpromo.html
Comment
-
Когато се ползват IP камери и не е необходимо да се правят записи, DVR не е необходим.
Изобщо преди да се говори за определени технически решения, е добре първо да се изясни концепцията.
Имам впредвид това, че IP камерите са по-скъпи (около 2 пъти по-скъпи) от CCTV камерите, но могат да работят без DVR.
Накратко - ако трябва да наблюдавам малък брой камери, вероятно ще си направя сметката, че е по-добре те да бъдат IP и да мина без DVR.
Ако броят на камерите е голям, по-добре ще е да ползвам DVR, но пък камерите да са по-евтини.
Въпрос на сметка.
PS:
Има и вариант ако локално има пц, което може да се ползва и за целта на наблюдението, вместо отделен DVR, да се ползват DVR платки за пц-то. Така вероятно ще излезе по-евтино.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:20.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment