Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво ще кажете за сметките на тока

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Бъркаш драстично, загубите от топлообмен в примера са незначителни, на 1 степен на котлон просто не е предвидено да вариш, а да поддържаш температура.
    Бързоварчето е за малка тенджерка, не за 500 литра варел.
    Нищо не бъркам. Още по-малко пък драстично.

Има ли ги загубите или не? Ей това е въпроса.
    Ако темрпературата на котлона на най-ниската степен е по-висока от 60 градуса и НЯМА топлинни загуби, означава, че водата все някога ще се загрее да 60 градуса.

Но в реалния живот, понеже има загуби, това може никога да не се случи.

Ей това казвам.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

И като му повдигнат честотата какво се случва в нагревател/двигател/импулсно захранване?

Бъркаш драстично, загубите от топлообмен в примера са незначителни, на 1 степен на котлон просто не е предвидено да вариш, а да поддържаш температура.
      Бързоварчето е за малка тенджерка, не за 500 литра варел.
      Но на 4 може да кипне.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Не си играйте с тока момчета....болна тема на целият народ, особено на малцинството ....никога не е имало в БГ....точност към потребителите, независимо за каквато и да е, предлагана енергия.....едните крадът, другите лъжат в сметки...така и ще бъде докато самият Ганьо не се усети кое му е по изгодно.....да шмекерува независимо от коя стрна е...или да бъде точен......НО лъжата винаги идва от най високо ниво.....и надолу по стълбичката всеки е тарикат
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Моята сметка пък си е в норма.
          Даже е малко по-ниска от предходната. :P
          --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
          sigpic

Comment

Експеримента е вече правен в други форуми, при 140 волта загубите от топлене на вода в кофа са 1.5% спрямо 220 волта.
            В бойлер/тенджера загубите ще са по-малко от 1%...
            При 140 волта обаче ще имаш и неработещи/изгорели климатици, хладилници, перални и сие що разчита на електродвигател... де що има електроника ще откаже да отлепи, а лампите на тавана ще са като свещички.
            При 180 волта загубите ще паднат още повече.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Няма как да променят честотата, тъй като тя е механично зададена, т.е. производна е на оборотите на генераторите в централите...
              А за напрежението - сигурен съм, че навсякъде по трасето защитите са И срещу пад на напрежение, който е също толкова опасен, колкото и пика.Морфей е прав - погледнете си сметките, погледнете освен изразходвана ел енергия какво друго плащате и най-накрая отидете на сайта на АЕЦ Козлодуй и вижте в отчетите на колко ст. продават kWh на НЕК и НЕК на колко продава на ЕРП-тата.После пийнете по една студена вода и се замисляте как да действаме оттук нататък...
              Last edited by StanG; d.m.y г., 19:14.
              Alfa 156
              ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
              sigpic

Comment

Изредихте всички параметри на тока, а хората си крадат по документи или директно с жиците.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Експеримента е вече правен в други форуми, при 140 волта загубите от топлене на вода в кофа са 1.5% спрямо 220 волта.
                  В бойлер/тенджера загубите ще са по-малко от 1%...
                  При 140 волта обаче ще имаш и неработещи/изгорели климатици, хладилници, перални и сие що разчита на електродвигател... де що има електроника ще откаже да отлепи, а лампите на тавана ще са като свещички.
                  При 180 волта загубите ще паднат още повече.
                  Какви експерименти бе момче....
                  45-години експериментираме със оциализма/комунизма...вече над 20-години с демокрацията...на прост народ, дай му ексоерименти....
                  Ти да си чул някъде в нормалните държави да се протестира за надути сметки????....за вдигане на цени-ДА...но за лъжа НЕ....е разсъждавай...в горният ми пост казах, че лъжата идва от тези за който гласуваме....
                  Честито българино...много си тъп
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
                    А за напрежението - сигурен съм, че навсякъде по трасето защитите са И срещу пад на напрежение, който е също толкова опасен, колкото и пика....
                    Това не е така!
                    Написано в кратко ръководство за строителство на селска под-станция може,но на практика е съвсем друго.
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

По електропреносната мрежа се предават разни сигнали за управление на часовници, синхронизация, превключване на тарифи.........и само един Господ и стари баби знаят тези новите електромери как им се въздейства дистанционно...........
                      Масово хората забелязват, че сметките им са се увеличили веднага след подмяната на електромерите. При мен също.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

За апартамента в Кюстендил платих 7-8 лева.
                        През цялото време е бил включен само датчика за газ. Клапана също беше изключен.
                        Стана ми любопитно и замерих тока директно на главния бушон.
                        Тока беше около 3-5 мА.
                        Вие си правете изводи.
                        Старите си бяха просто един ел.двигател и за да ги манипулираш, трябваше да вдигнеш честотата на самия ток.
                        С тия електеронните си мисля, че не е необходимо това. Достатъчно е да пуснеш с една друга честота някакъв мижав ток и да върти като изоглавен.
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

За това и по селата,ако не крадеш ток...ревеш от новите електромери.
                          Особено ако тока е около 190-200 волта.
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

С моята консумация, винаги, ама винаги съм плащал по 50, таван 60 лева. Този месец, направо ми еба** икономиката. Мръсни, крадливи говеда, това минава едно ниво над робство. Ако не им платиш, сират те, след това към плащането 50 лева такса, да се включиш отново. Абе, нека да крадат, ама това вече не се издържа. Май ще прибегна до разни проектилни инструменти. Както и да е. Този месец ще ги изтрая, следващия ще видим.

Comment

Моите сметки са - почти 290 лв. в Казанлък-2 бойлера по 80 л., климатик 12-ка, печка духалка 2 кВт, хладилник, осветление с енерго-икономични крушки, рутер нон стоп включен.
                              В Търново - дъщеря ми живее там, апартамента е 73 лв. с климатик гадно Хитачи, и печка духалка 2 кВт., и хладилник, и рутер, и крушки по 75 Вт. с нажежаема жичка. И отдолу комшиите палят на дърва.
                              И сега си ближа раните.
                              Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                              Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                              Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                                Какви експерименти бе момче....
                                45-години експериментираме със оциализма/комунизма...вече над 20-години с демокрацията...на прост народ, дай му ексоерименти....
                                Ти да си чул някъде в нормалните държави да се протестира за надути сметки????....за вдигане на цени-ДА...но за лъжа НЕ....е разсъждавай...в горният ми пост казах, че лъжата идва от тези за който гласуваме....
                                Честито българино...много си тъп
                                Не но и там съм чувал да кълват на подобни теории... кемтрейлс и хаарп не сме ги измислили ние.
                                Пък нека съм тъп, че ги оборвам

Аналоговия електромер има някакъв праг под който не мери - няма достатъчно сила да завърти диска, при цифровия такъв праг няма, за това може да отчете и зарядно за телефон.

Никой не си играе с електромерите, пак казвам разгледайте си сметките внимателно и сверявайте с електромерите.

---------- Post added at 23:55 ---------- Previous post was at 23:52 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                За апартамента в Кюстендил платих 7-8 лева.
                                През цялото време е бил включен само датчика за газ. Клапана също беше изключен.
                                Стана ми любопитно и замерих тока директно на главния бушон.
                                Тока беше около 3-5 мА.
                                Вие си правете изводи.
                                Старите си бяха просто един ел.двигател и за да ги манипулираш, трябваше да вдигнеш честотата на самия ток.
                                С тия електеронните си мисля, че не е необходимо това. Достатъчно е да пуснеш с една друга честота някакъв мижав ток и да върти като изоглавен.
                                Баф тоя датчик, имам цял фризер зарязан работещ на село, 3-4 лв. му е "налога".
                                По фактура колко е начислено?
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X