Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво ще кажете за сметките на тока

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от bobi_kvo Покажи съобщение
    ок, не искам да споря кое е малко и кое е много , факт че в германия "зелена добавка" в сметките няма (защото се стимулират обикновените хора да изграждат ВЕИ) , факт че в Германия произвеждаш ток и го продаваш на ЕРП-то. темата мисля беше друга ...... Поздрави !
    Такава надбавка има във всяка една страна от ЕС.В Германия има и ще расте яко при това, тъй като на тоя етап ще затварят АЕЦовете си:
    http://www.darikfinance.bg/novini/83399
    Last edited by fred; d.m.y г., 20:07.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• Ами в бтв тази сутрин, показаха сметки за ток изпратени от наши сънародници в западна Европа, за период от два месеца сметките им бяха по 60-70 евро.Някъде под едната фактура се мярна цифрата 4000 в писмото, предполагам беше заплатата на някой от сънародниците.Моята е 248 лв за декември, за ноември беше 131.Три, четири дена по празниците ни нямаше, ток горим след 19 часа вечерта основно, отопляваме се с един климатик.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
        Напрежението вкъщи е 260в. По тази логика, трябва да плащаме по-малко, но такова нещо няма.
        Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

• Много бе...260!

Comment

• Така, като гледам, няма нито един, който да каже, че сметката е дори близо до нормалното. Да вземем да си направим изводите. Народът е прав да протестира, това че можем, да платим, не означава, че трябва. От друга страна, ще ни спрат тока. И така, в патовата ситуация, трябва да се намери изход. Казах ви в предишния пост, ще ги трая още един месец.

Comment

• У дома сметките за ток от два месеца са леко завишени с по около 50 лв. в сравнение с миналия зимен сезон.
              Като гледам обаче какви фрапиращи случай има...направо сме си ОК.....явно.
              GTV 1.8 TS

Comment

• Първоначално публикувано от Celestrial Покажи съобщение
                Така, като гледам, няма нито един, който да каже, че сметката е дори близо до нормалното. Да вземем да си направим изводите. Народът е прав да протестира, това че можем, да платим, не означава, че трябва. От друга страна, ще ни спрат тока. И така, в патовата ситуация, трябва да се намери изход. Казах ви в предишния пост, ще ги трая още един месец.
                А защо не ги чакаш за след изборите? Или защо сега точно предизборно всички се "сетиха", че са им високи сметките, при условие че всички тук показаха, че нямат разлика в консумацията?!? Хайде стига популизъм, моля! Ясно е, че пак някой използва търпимостта (или нетърпимостта) на народа за лични облаги.
                ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
                ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
                Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
                Alfa Romeo 4C

Comment

Така, като гледам, няма нито един, който да каже, че сметката е дори близо до нормалното. Да вземем да си направим изводите. Народът е прав да протестира, това че можем, да платим, не означава, че трябва. От друга страна, ще ни спрат тока. И така, в патовата ситуация, трябва да се намери изход. Казах ви в предишния пост, ще ги трая още един месец.
                  Еми знам си потреблението, макар че декември беше по студен от ноември не виждам как съм навъртял двойно.Бих се съгласил на 170-180 лв ама 250 няма начин.И освен това засичането поне при мене не е за по-дълъг период.Освен това поради командировки на дъщерята и други обстоятелства очаквах доста по малка сума обаче останах много изненадан.Предполагам че са надписвали за новогодишни бонуси.Плащам онлайн и не получавам фактури по пощата, за да видя отчетените кило-мега-хипервати.Подобен номер се опитаха да ми спретнат и от ВиК, като инкасатора ми отчете 60 кубика вода на водомера в банята и 4 на тоалета и кухнята, обаче учтиво му подадох очилата си/басейна в хола не е довършен още/ и се коригира на 6 на 4 кубика.От години плащам по 10-12 общо.

Comment

Вече го казах това. И други също. И това е странното - че на някои хора сметките са си обичайните а на други са необичайно-завишени. Дори живеещи в един и същ блок.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аз май водя по най- ниска сметка- 45 лв. Супер изолиран апартамент в момента е 21гр. без отоплителни тела
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                        Аз май водя по най- ниска сметка- 45 лв. Супер изолиран апартамент в момента е 21гр. без отоплителни тела
                        Не водиш. Майка ми плаща между 7 и 10 лв. Хладилник, 2 енергоспестяващи крушки, телевизор, електрическо одеяло и чат-пат готварска печка.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Чи то туй само ламбите и кафеварката в къщи бре...евала.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            Ами в бтв тази сутрин, показаха сметки за ток изпратени от наши сънародници в западна Европа, за период от два месеца сметките им бяха по 60-70 евро.Някъде под едната фактура се мярна цифрата 4000 в писмото, предполагам беше заплатата на някой от сънародниците.Моята е 248 лв за декември, за ноември беше 131.Три, четири дена по празниците ни нямаше, ток горим след 19 часа вечерта основно, отопляваме се с един климатик.
                            Ами в тия държави, общо взето никой не се отоплява с ток, а с газ (парно у мазето, където иде газта).Обикновено и готвенето е на газ.Та това не е сравнение.
                            Иначе моята сметка е 70 лева, предишния бе 40-45лв.Иначе съм с парно.Вярно е че декември бая пекохме по Нова година , Йорданов ден и па и други поводи имаше.
                            Ако се отопляват само с ток ще са им доста по високи, но както отбелязах в предишни постове-доходите у нас са други, за съжаление.
                            Last edited by fred; d.m.y г., 22:16.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Не водиш. Майка ми плаща между 7 и 10 лв. Хладилник, 2 енергоспестяващи крушки, телевизор, електрическо одеяло и чат-пат готварска печка.
                              А аз дори нямам електрическо одеяло
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Ми купи си.Аз има в спалнята щот тя е северна и там огън да накладеш и върху него да седнеш пак ще зъзнеш.От както го имаме правим и секс там щото иначе малкия от студ чак у гъза ми се криеше.

Comment

Working...
                                X