Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво ще кажете за сметките на тока

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
    щото иначе малкия от студ чак у гъза ми се криеше.
    То за това криене май имаше друг термин!
    Вярно, 7.86 лв само за един датчик си е много, та ако ще месеца да е 55 дни!
    А в ония свят, печката, отоплението, бойлера, хладилника, та дори и климатика е главно на газ.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Ами в тия държави, общо взето никой не се отоплява с ток, а с газ (парно у мазето, където иде газта).Обикновено и готвенето е на газ.Та това не е сравнение.
      Иначе моята сметка е 70 лева, предишния бе 40-45лв.Иначе съм с парно.Вярно е че декември бая пекохме по Нова година , Йорданов ден и па и други поводи имаше.
      Ако се отопляват само с ток ще са им доста по високи, но както отбелязах в предишни постове-доходите у нас са други, за съжаление.
      Ми то това е основния проблем, ниските доходи.Цената на газта що я забравяш, тя пак си е разход.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Comment

Ми то това е основния проблем, ниските доходи.Цената на газта що я забравяш, тя пак си е разход.
          Да, проблемът ни са доходите, те пък са резултат на... и т.н.
          Но никой не протестира срещу това или поне да настоява за мерки, които ще ги повишат (ясно е, че не става изведнъж).Срещу корупцията, срещу неработещи държавни органи като съд, прокуратура и прочее.Протеста е срещу цената на нещо си.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

• Еми аз откога разправям че тези протести трябва да са в друга посока.Не мога днес да протестирам за тока утре за бензина, в други ден за не знам какво си.Как да платя 150 лв ток с пенсия от 200 лв....Да го опростяли, да го коригирали...ами другия месец?Ми значи усилията трябва да са в друга посока.Ма така е като живеем ден за ден.

Comment

• Митак, проблемите са много по-дълбоки, отколкото изглеждат.
              Българинът на работното си място в България е мърляч и незаинтересован бракоделец, с ниска ефективност и огромно самочувствие, когато трябва да демонстрира собствената си простотия.
              Той е такъв, защото такива го управляват.
              Поставен в друга ситуация прави чудеса.
              Гледам днеска шлосерите.
              Ремонтират една помпа, на която са гръмнали лагерите. Дори не я измиха от стружките. Така си сложиха новите лагери и без да мерят луфтове си я сглобиха.
              Та лагерите струват колкото техните месечни заплати и вместо да изкарат по 7 000 часа и нагоре, те ги сменяват на три месеца. А е така, защото маслото трябва да се сменява на всеки четири седмици, е те го сменяват на
              всяка Олимпиада.
              После , къде са им заплатите?!
              Ами там. В мърлявата работа!
              Така е навсякъде!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Странно, и аз имам такива наблюдения.На бившата работа така и не можах да разбера защо когато сменя свещите на някой двигател след като направи косъм между електродите не вземат да я почистят/ който е на смяна/ ами слагат някоя стара свещ оставена за в краен случай.И в крайна сметка настава кара батак и вместо да изкара тоя мотор 3000 часа с нов комплект свещи след месец айде пак, щото има 4 мотора и новите свещи са се пръснали из тях .Накрая почнах да изхвърлям старите свещи и оставях една две много добри за смяна.И станах крив.

Comment

• Новата линия си дойде с шест шлосерски комплекта ключове и отверки, плюс един подвижен шкаф с електричарски инструмент. Всичко на БЕТА. Скъп и качествен инструмент. На всичко отгоре и към всеки инвертор има по две отверки за регулиране, а те са над 30.
                  Още първата седмица забелязах липсата на най-малките отверки. Оказа се, че всеки си е сложил в джоба по една и с нея си стържат по валовете, залепналата хартия. Предложих на шефа да им вземат за 15-20 лева, едно кашонче с евтини отверки и с тях да си стържат на воля.
                  Отказа. Инструмента бил за да се работи с него.
                  Седнал един на пкафа и си клати краката. на него до задника му разглобем фин пневматичен мотор, боза и кифла.
                  - Знаеш ли мойто момче, какво правиш в момента?
                  Погледа тъп, а шефа до мене се пули;
                  - Това си има термин. Нарича се: да седнеш на майстора на кура!
                  Грубичко и нецензурно, но така ни учеха, да не си подгазваме хляба!
                  Нищо подобно на взимане на забележка. Възмутиха се колко съм бил циничен
                  Цирк!

Comment

• Абе колеги всичко е верно това където го исписахте,ама никой не казва нищо за тези хора които крадат ток с оргинално манипулиране на електромерите,демек хора които са им направени да отчитат по малко,ко ше кажете а
                    Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

• Първоначално публикувано от etrovskii Покажи съобщение
                      Абе колеги всичко е верно това където го исписахте,ама никой не казва нищо за тези хора които крадат ток с оргинално манипулиране на електромерите,демек хора които са им направени да отчитат по малко,ко ше кажете а
                      В общия случай крадците на ток го правят от своите комшии ( стълбищно осветление , асансьор ...друг апартамент ) хващането изобщо не е трудно , но ЕРП-тата отговарят само до тяхното съоръжение(електромер) т.е. ако нещо се случва след електромера то проблема си е на ползвателя; има и немалко случаи особено по вилни райони и малки селца където има съответните кражби но явно на никой не му се занимава, тъй като минава като процент НТЗ (нетехнически загуби ) и пак е за сметка на обикновените платци
                      GTV 2.0 TS 16V 1998
                      HYUNDAI I20 1.1 CDRi 2013

Comment

Ми купи си.Аз има в спалнята щот тя е северна и там огън да накладеш и върху него да седнеш пак ще зъзнеш.От както го имаме правим и секс там щото иначе малкия от студ чак у гъза ми се криеше.
                        Считам, че това трябва да бъде избрано за пост на хилядолетието в нашия форум.
                        Може дори да стане мото на протестите срещу топлофикация и ЕРП-тата.
                        Браво, Митко, гениално е. хахахахахаха
                        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                        К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          То за това криене май имаше друг термин!
                          Вярно, 7.86 лв само за един датчик си е много, та ако ще месеца да е 55 дни!
                          А в ония свят, печката, отоплението, бойлера, хладилника, та дори и климатика е главно на газ.

Какъв е тоя космически датчик? Ако цената на киловатчас е 20 стотинки, излиза, че имаш постоянно включен консуматор с мощност 55 вата.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• В магазина:
                            - Колко струва хляб "Добруджа"?;
                            - Ами 50 стотинки, НАЙ-ЕВТИНИЯТ в цяла Европа."
                            - Дайте ми един хляб тогава.
                            - Момент, такааа... - един хляб: 0.50лв;
                            -- пренос на хляб:0.45лв
                            -- достъп на камиона за пренос по магистрала: 0.35лв;
                            -- пренос на хляб на ниска скорост: 0.25лв;
                            -- пренос на хляб на висока скорост: 0.50лв;
                            -- добавка за минаване на зелено: 0.75лв;
                            -- високоефективно комбинирано производство на хляб: 0.30лв;
                            -- невъзстановяеми кражби на хляб от поточнат линия: 0.60лв.
                            -- Общо: 3.70лв., ...ааа и нещичко за държавата: 20% ДДС:

- Дължите 4.44 лв. - ето Ви го и се радвайте, че ядете най-евтиния хляб в Европа!
                            .
                            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                            К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              В магазина:
                              - Колко струва хляб "Добруджа"?;
                              - Ами 50 стотинки, НАЙ-ЕВТИНИЯТ в цяла Европа."
                              - Дайте ми един хляб тогава.
                              - Момент, такааа... - един хляб: 0.50лв;
                              -- пренос на хляб:0.45лв
                              -- достъп на камиона за пренос по магистрала: 0.35лв;
                              -- пренос на хляб на ниска скорост: 0.25лв;
                              -- пренос на хляб на висока скорост: 0.50лв;
                              -- добавка за минаване на зелено: 0.75лв;
                              -- високоефективно комбинирано производство на хляб: 0.30лв;
                              -- невъзстановяеми кражби на хляб от поточнат линия: 0.60лв.
                              -- Общо: 3.70лв., ...ааа и нещичко за държавата: 20% ДДС:

- Дължите 4.44 лв. - ето Ви го и се радвайте, че ядете най-евтиния хляб в Европа!
                              .
                              няма да ям ляп,ше маам кифтаци
                              Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Какъв е тоя космически датчик? Ако цената на киловатчас е 20 стотинки, излиза, че имаш постоянно включен консуматор с мощност 55 вата.
                                Ами нали и аз това казвам!
                                По-горе съм пояснил, че съм му замерил тока. Уреда не е много, даже никак прецизен, но все пак показваше 3-5 мА.
                                Идва ми да оскуба жиците !

Comment

Working...
                                X