Известие

Collapse
No announcement yet.

Ланча Тезис.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ланча Тезис.

Колата е 2003 година, 2.4 JTD.Около 7000 лв.Един приятел много я харесва и се е навил да си купи такава.И аз бих си купил но не бих могъл да я поддържам.Моли ме за съвет и помощ, но за ланчиите нищо не знам и не знам какво да му кажа.Освен че изразих съмнение относно възможностите му да я обслужва, но се е зарибил яко и не чува.Та ще помоля разбиращите да кажат нещо за модела.Не са необходими съвети да си вземе Ауди,Мерц и тем подобни.Той иска точно това.Иначе кара Ситроен С4.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Коментирали сме я тази кола - много е гот, но е рядък екземпляр и подръжката е като на екзотичен автомобил.
    Предишният папа и шефа на една голяма италианска банка се возеха преди 10-на години в тази кола.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Окачване,ремонт на скоростна кутия/ако е автоматик/,дори и собственика,джамбазина да твърди че е ремонтирана...около 6-7 000лв.Ако може да го понесе на първия месец да я взима
      sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Какви автоматици им слагат на тия животни?
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
          Какви автоматици им слагат на тия животни?
          Чупещи се най-образно казано За по няколко хиляди.
          Спор няма,автомобила е невероятен..просто невероятен!
          Ама е непосилна поддръжката за това и паднаха на такива цени за няма и година и половина.
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Твоя човек да бяга далеч,ако няма солиден доход за поддръжка! Интересувал съм се доста от колата,защото имаше опция баща ми да вземе такава. Ремонтите са ужасно трудни и скъпи,а да не говорим,че една шепа майстори ще се навият да я пипнат. Автоматика на Тезис е много чуплив и скъп! Иначе колата е много изискана и елегантна,но определено не е за всеки.
            Alfa Romeo GTV 1.8TS eX
            Alfa Romeo 146 1.6 boxer eX
            Lancia Kappa 2.0 eX

Comment

Колега, прочети моля те мненията в този раздел на Ланча форума: http://lancia-bg.com/forum/viewforum.php?f=53
              Има доста изписано от хора, собственици на такъв автомобил. Аз също много сериозно се интересувах от този модел и бях на ръба да взема една за около 8 000 лв. По двигател, мога спокойно да ти кажа, че поддръжката не е в никакъв случай по-различна от тази на Либра ( или 156 ). Проблем е когато се налага да се ремонтира окачването, което е адаптивно. Скоростните кутии, които монтират, доколкото знам за японски и зависи на какъв екземпляр ще попаднеш. Дали ще ремонтираш свтоматична скоростна кутия на Тезис или на БМВ или на Ситроен е все едно - ремонта при всички случай не е евтин, независимо от марката.
              Но пък от друга страна не трябва да се забравя, че това лимузина от висок клас, с уникална визия и возия. Моят съвет е, ако човека има средства да поддържа такъв клас автомобил, да се хвърля съвсем спокойно.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
              ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                Чупещи се най-образно казано За по няколко хиляди.
                Спор няма,автомобила е невероятен..просто невероятен!
                Ама е непосилна поддръжката за това и паднаха на такива цени за няма и година и половина.
                Аз затова викам, че автоматик в България е само за баби и то реститутки.
                Значи да търсят с ръчна. И да събират за окачване.
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Е, на вас като ви разправяха преди да си купите първата алфа, че са чупливи и със скъпа поддръжка - пак си купихте нали
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Ама Тестиса е три пъти по-скъп
                    sigpic

Comment

Ми не се включвам в разговора понеже нямам наблюдения върху колата.Че ми харесва харесва ми, ако имах възможност до я поддържам бих си я купил...може би.Щото за мен избора е ясен - 159.Той обаче много ме изненада, понеже имаше мнение за италянките, няма ви казвам какво и сега изведнъж е много зарибен и не си прави сметка за подръжката.Кара си Ситроена като такси, няма друга работа и се съмнявам че е във възможностите му да я обслужва.Ма както казах е яко зарибен.Лично аз няма да го убеждавам в нищо, просто ще му предам отзиви за колата.Той най-добре си знае, не е малък къде 40 годишен е.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Реално, поддръжката на Тезис спокойно може да се конкурира с поддръжката на S-класа, с тази разлика, че за S-класата има части!
                        Най-добре му кажи да не се надъхва повече
                        sigpic

Comment

Горе-долу поддръжката е на кантар със 159. Или S както каза Kuku. Части вече има за всичко, разбира се за Тесис пада малко търсенка. Иначе има в мобилето 7-8 разпарчетосани.
                          Last edited by code; d.m.y г., 21:01.
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Знам хора с тезис, не съм чул някой да се оплаква от колата си. Не мисля обаче, че е с нещо повече от конкуренцията. С V6 харчи доста. Дизела е по-добре в това отношение, но динамиката му е посредствена (все пак тежи 1800 кг). Предницата мен лично не ми харесва, но дизайна е въпрос на личен вкус. Аз бих се ориентирал към друг модел.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                              Знам хора с тезис, не съм чул някой да се оплаква от колата си. Не мисля обаче, че е с нещо повече от конкуренцията. С V6 харчи доста. Дизела е по-добре в това отношение, но динамиката му е посредствена (все пак тежи 1800 кг). Предницата мен лично не ми харесва, но дизайна е въпрос на личен вкус. Аз бих се ориентирал към друг модел.
                              Ебаси кита тежи колкото 166 със 4 възрастни, това ще гори нафта като ламя, то по-добре ще му е бензин на газ а и бензин може да вземе доста по-изгодно.
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                              X