Известие

Collapse
No announcement yet.

HDMI кабел ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• HDMI кабел ?

Колеги , дайте съвет . Вчера напазарувах едно телевизорче Panasonic Viera 50 LED Full HD . Домъкнах го вкъщи , наръгах му Скарт буксата от Близу и предава отвратително . Засича ми Скарт буксата като AV вход , демек май не е цифров , а аналогов сигнал ... Близу декодера ми има HDMI изход . Ако отида да купя един кабел на Panasonic за 30 лв. , който се води от най-добрите като скорост и версия , мога ли да очаквам подобрение на картината , или да не си давам парите ? Благодаря !
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
    Колеги , дайте съвет . Вчера напазарувах едно телевизорче Panasonic Viera 50 LED Full HD . Домъкнах го вкъщи , наръгах му Скарт буксата от Близу и предава отвратително . Засича ми Скарт буксата като AV вход , демек май не е цифров , а аналогов сигнал ... Близу декодера ми има HDMI изход . Ако отида да купя един кабел на Panasonic за 30 лв. , който се води от най-добрите като скорост и версия , мога ли да очаквам подобрение на картината , или да не си давам парите ? Благодаря !
    Ако скарт кабела ти е даден от близуууу, заеВи.
    Те раздават от тези за 3 лева.
    Не очаквай обаче добро качество на картината с цифровата на близу на ЛЕД телевизор с ХДМИ, това го казвам от опит.
    Ориентирай се към ХДМИ приемник. Те и близу имат, но ще ти е по-голяма сметката.

Ако си беше взел плазма нямаше да пускаш този пост дори и с външна балконска антена да беше.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      Ориентирай се към ХДМИ приемник.
      Само лека техническа корекция - по-скоро трябва да е Full HD приемник с HDMI изход.
      Иначе скарта ако ще от злато да е направен, няма да станат нещата, не харчи излишни стотинки да си купуваш по-свестен кабел.

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
        Само лека техническа корекция - по-скоро трябва да е Full HD приемник с HDMI изход.
        Иначе скарта ако ще от злато да е направен, няма да станат нещата, не харчи излишни стотинки да си купуваш по-свестен кабел.
        Напълно прав си.
        Благодаря за уточнението.

По добрият скарт ще подобри нещата, при мен се получи, но не много.
        К.М.

Comment

Приемника ми е hdmi , някакъв уж хубав . От скарта не очаквам нищо , ама с hdmi кабел мисля ще е по-добре ? В фитнеса съм с булсат , със скарт ... Предава по-добре .
          145 1.6 ТС '97 ех.
          145 1.9 JTD '00
          307 CC 2.0 '04

Comment

http://www.sat-receiver-world.com/me...700hccf-sw.jpg

Tе това ти трЕбва, или нещо подобно.
            Както каза таковачът на майки ХД приемник.
            К.М.

Comment

Тока, купи си САM-модул, за да поставиш картата директно в телевизора
              Аз унас имам CONAX CAM и според мен това е НАЙ-правилното решение!
              Ползваш си твоето дистанционно, ползваш в пъти по-добрия тунер на телевизора, можеш да правиш с програмите повече неща, имаш два кабела по-малко.... отвсякъде си на далавера, срещу 50лв., вместо кабел за 20-30лв.

sigpic

Comment

Кире това къде се слага ?
                145 1.6 ТС '97 ех.
                145 1.9 JTD '00
                307 CC 2.0 '04

Comment

Има слот на левия профил на телевизора.

sigpic

Comment

Кире един приятел е с такова , а друг с приемник с hdmi . При тоя с кабела предава по-добре ...
                    145 1.6 ТС '97 ех.
                    145 1.9 JTD '00
                    307 CC 2.0 '04

Comment

Е, няма причина
                      Както и да е де, ти си решаваш - аз просто ти давам вариант.
                      Ако ще си купуваш кабел, задължително търси такъв поддържащ и 3Д
                      sigpic

Comment

Приемника ми е hdmi , някакъв уж хубав . От скарта не очаквам нищо , ама с hdmi кабел мисля ще е по-добре ? В фитнеса съм с булсат , със скарт ... Предава по-добре .
                        Scart портовете осъществяват САМО аналогов пренос (RGB или комплексен сигнал + аналогово аудио)

Щом имаш HDMI изход на приемника, намери си HDMI кабел и пробвай. Би трябвало да стане. Без значение дали говорим за full HD или не.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Говорих с близу . Казаха , че през скарт няма да имам хубава картина , но с един хдми кабел всичко ще е наред , щом като приемника ми е Хд . Купих кабел с версия 1.4 и довечера ще го пробвам . Кабела е 10 лв от близък човек , ако не върши работа ще го върна
                          145 1.6 ТС '97 ех.
                          145 1.9 JTD '00
                          307 CC 2.0 '04

Comment

Говорих с близу . Казаха , че през скарт няма да имам хубава картина , но с един хдми кабел всичко ще е наред , щом като приемника ми е Хд . Купих кабел с версия 1.4 и довечера ще го пробвам . Кабела е 10 лв от близък човек , ако не върши работа ще го върна
                            Преди седмица я играх тази игра с едно сони.
                            Точно с близу, нямаше ефект.
                            Дано при теб има.
                            К.М.

Comment

Ще го мъча довечера и ще пиша какво става
                              145 1.6 ТС '97 ех.
                              145 1.9 JTD '00
                              307 CC 2.0 '04

Comment

Working...
                              X