Известие

Collapse
No announcement yet.

Омразните клишета

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Омразните клишета

Пускам тази тема с ясното съзнание, че може и да не се развие добре, но все ми е тая.
    Тук всеки може да напише своите най-омразни житейски клишета, с които все ще се намери някой да ни размахва пръст и да ни назидава поучително.
    Може разбира се и да споделяте и клиширани разбирания за околния свят.

Ето няколко от мен.

"Човекът е единственото същество, което убива, храни се и прави секс за удоволствие".

Напълно невярно и отвратително дразнещо за мен клише.
    Всички бозайници правят секс за удоволствие, те търсят своя партньор, за да изпитат удоволствие. А еволюцията отсява и закрепва генетично именно тези, които изпитват удоволствие от секса, останалите не търсят интензивно партньори и логично отпадат, давайки по малко поколения.
    Убиването определено е удоволствие за много от хищниците, поради същата логика.
    За храненето дори не ми се коментира............имаме бозайник, при който инстинкта за тъсене на храна е дори по-силен от майчиния инстинкт. Определено плюска с удоволствие.

"Бързата кучка слепи ги ражда"

Отвратително тъпо клише, оправдаващо страха на някои хора да вземат бързи и жизненоважни решения в кратки срокове.

"Българите са номадски народ по произход"

Това е тъпотия номер едно в света.
    Българинът е ненормален на тема уседналост и свой дом. Колкото по здрав и дълговечен е домът му, толкова по- щастлив е той.
    Мрази да сменя дома си, независимо, че пътува до местоработата си с часове.
    Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 09:05.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Да, в Бг има много тъпи клишета наистина. Може би повечето са резултат от пропагандата през годините.
    Кои бозайници освен човека и делфините правят секс за удоволствие? Доколкото знам останалите животни се клецат само през размножителния период.
    2014: Deutschland über alles

Comment

За клецането и аз не съм съгласен, примерно при котките е много болезнено.

Comment

На мен не ми харесва думата - евала- италианското- браво звучи къде къде по- добре. Може да предложите и други подходящи думи, понеже май ние нямаме подходяща родна дума- защо ли.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          На мен не ми харесва думата - евала- италианското- браво звучи къде къде по- добре. Може да предложите и други подходящи думи, понеже май ние нямаме подходяща родна дума- защо ли.
          похвално

И тъкмо тук е мястото, от първа ръка да ни се обясни, това за "хубавите ябълки и свинете..." вярно ли е ?
          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

На мен "червата ми се обръщат", като чуя "визия" и новопръкналите се: Фидосизъм - "входирам" и Трифонизъм - "зачитам".

За лозунгите, с които говори т.н. "политическа класа", въобще не ми се говори.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

За мен най-омразното е:"Наведена глава,сабя не я сече".Според мен точно това състояние е виновно за положението на цялата ни нация.
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Правете разлика между народни мъдрости и поговорки от една страна и клишета от друга.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Българския казан в ада не го пази дявол, защото ако някой надигне глава, друг веднага го дърпа надолу.
                  Е, как пък все някой друг ни е виновен

Стиковам, казус, тийм-билдинг....
                  Без коментар.

Фейсбуук ме дразни безкрайно много!
                  Едва ли има по-голямо клише в съвремието от всякаквите видове социални мрежи.
                  Все едно без тях - край!

Съдбата обича смелите.
                  Пфффффф......
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Правете разлика между народни мъдрости и поговорки от една страна и клишета от друга.
                    Много от народните мъдрости и поговорки са клишета

"Ако не си имотен, бъди баре работен"

"Да ме ритне кон барем, не ще ме е яд, а то ме рита краставо магаре".
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Има и форумни клишета......."колега"....и любимото ми е "Алфист"..........
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                        Това не е точно така. "Колега" е обръщение и е доста по-смислено от "пич", "приятелю" или "брато" , примерно .
                        А, "Алфист" не сме го измислили ние(българите)...сметам знаеш .

Във връзка с това
                        "Ако не си имотен, бъди баре работен", предполагам се има предвид, че ако е работен, един ден ще стане имотен .
                        Мен по-ме дразни " Залудо работи, залудо не стой" - това вече си е идиотско.
                        Last edited by bager; d.m.y г., 13:05.

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                          Колега е обръщение, а "Алфист" е форма на ALF.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Тази наставка -ст на английски не означава ли принадлежност към някаква професия- например артист.
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

In Italian, an Alfa Romeo enthusiast is an "Alfista", and a group of them are "Alfisti".

Не мислех, че някой в тоя форум не го знае това!

Comment

Working...
                              X