Известие

Collapse
No announcement yet.

Времето е чалга и ние сме във времето

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Все по-рядко се срещат фини хора - да си кажат нормално мнението, както и такива които да ги изслушат и да се опитат да влезат в гледната им точка, човешки да коментират - в крайна сметка да стигнат до някакво сходно мнение или компромисно решение.
    Преобладават хората със супер мнение, запленени от своето великолепие и всички неподкрепящи го са некомпетентни, идиоти, селяни, врагове и др.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
      Титана на икономиката, на българската литература и на всичко, дава акъл! Това ли успя да измислиш троле? Аууу издишаш...
      Това е закачка с подписа му.

Кайо няма нужда от адвокат.
      Писах достатъчно в тази тема, добре се получи.

---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:32 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Все по-рядко се срещат фини хора - да си кажат нормално мнението, както и такива които да ги изслушат и да се опитат да влезат в гледната им точка, човешки да коментират - в крайна сметка да стигнат до някакво сходно мнение или компромисно решение.
      Преобладават хората със супер мнение, запленени от своето великолепие и всички неподкрепящи го са некомпетентни, идиоти, селяни, врагове и др.
      Гордост, труден за овладяване грях.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Това е закачка с подписа му.

Кайо няма нужда от адвокат.
        Писах достатъчно в тази тема, добре се получи.

---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:32 ----------

Гордост, труден за овладяване грях.

Стига си клинчил прасе! Отдавна ти казах, че се дъниш....
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Стига си клинчил прасе! Отдавна ти казах, че се дъниш....
          Дъня се тук от 5 години.
          Приемам оценки от равни
          К.М.

Comment

Дъня се тук от 5 години.
            Приемам оценки от равни

Разбрах те! Ще се пробвам да се принизя още!
            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Разбрах те! Ще се пробвам да се принизя още!
              Дай за чалгата.
              К.М.

Comment

Пийни си мастичката, отново си с изкривени представи.
                Днес съм на бърбан.....
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                  Днес съм на бърбан.....
                  жим бим?
                  К.М.

Comment

Дай за чалгата.
                    Момче,не слушам чалга, даже и като се напия. Нищо против нямам стила музика, но просто не ме кефи....
                    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Не знам защо, но като чуя чалга ми се разваля настроението и гледам по най-бързия възможен начин да се изнеса от такова място - не мога да си го обясня логически, но изпитвам отвращение от тази псевдо музика.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

жим бим?
                        4 рози........
                        Last edited by Кайо; d.m.y г., 23:30.

Comment

Аз също мисля,че не музиката е причина за "чалгализирането".
                          Светът в който живеем се опитва да наложи стандартизирани представи за това, какъв трябва да е човек ,каква кола да кара и изобщо как трябва да протича животът му.Гледаме манипулиращи филми и телевизия,"възхищаваме се " и подражаваме на изкуствени хора, ядем евтина и фалшива храна.Ценностите станаха други.Простотията е издигната в култ.Факт.Отварям една скоба,понеже това ме подсети за ситуацията в много от училищата (с изключение на елитните ).Имам две близки приятелки,които са учителки.Едната преподава класически балет,другата математика.Та,на тях им е забранено да пишат двойки ,защото има опасност да останат без ученици,съответно да намалят броя на паралелките,от което пък доста хора ще останат без работа.Случайно ако се скарат на някой ученик,има реален шанс да ги уволнят .Налагат им още куп условности ,които няма смисъл да изброявам .
                          С тези ограничения,как човек да има самоуважение и съответно,как да се очаква ,че другите (учениците ) ще го уважават или пък ще имат респект.Завършват неграмотници,който след време ще са в администрацията,ще учат децата ни,ще ни лекуват и ще управляват страната ни.Темата е много дълга,може да я обсъдим отделно,ако искате Да се върнем на "чалгата"
                          Понякога имам усещането,че толкова са ни закърнели чувствата, емоциите и рецепторите , с които възприемаме света, че истински красивото и важното, вече не ни прави впечатление.Изборът между "лъскавото" и "ценното " става все по-труден.
                          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Румен Белчев:
                            - През 90-те години станахте известен с лафа си „Малко се пие в тази държава!” Промени ли се банкетната култура на българина?

- Не, напротив. Лошото е, че българинът все по-малко пие. Това е една от основните причини за провала на прехода и за мизерията, в която се намираме. Трезвеният човек винаги е съобразителен и предпазлив, а почерпеният – искрен, свободен и мисли повече. От тези съображения сме на този хал. Хората, които пият, се поддават по-трудно на манипулация. След две големи всеки нормален човек се изрепчва и казва: „Ти ли ще ми кажеш”?! Цялата закачка с този лаф беше, че България тогава (а и днес) е като една кръчма, в която никой не знае кой пие и кой плаща.
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                              Румен Белчев:
                              - През 90-те години станахте известен с лафа си „Малко се пие в тази държава!” Промени ли се банкетната култура на българина?

- Не, напротив. Лошото е, че българинът все по-малко пие. Това е една от основните причини за провала на прехода и за мизерията, в която се намираме. Трезвеният човек винаги е съобразителен и предпазлив, а почерпеният – искрен, свободен и мисли повече. От тези съображения сме на този хал. Хората, които пият, се поддават по-трудно на манипулация. След две големи всеки нормален човек се изрепчва и казва: „Ти ли ще ми кажеш”?! Цялата закачка с този лаф беше, че България тогава (а и днес) е като една кръчма, в която никой не знае кой пие и кой плаща.
                              .......аз казвам пийте ама вие не ме слушате.

Comment

Оптимист - Поза 69 качеството не е много високо....червения анцуг е нумеро уно...
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Working...
                                X