Известие

Collapse
No announcement yet.

Времето е чалга и ние сме във времето

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Bekich Покажи съобщение
    Лошото е, че ме карат .... в градския транспорт, такситата, 95% от заведенията ... тая гняс ни залива от всички страни.

Рокът е отживелица викаш ... след 60 години влияние, той само се развива и разклонява, пък ... да видим след още 60 (да сме живи и здрави дотогава)

Не се заяждам, колега Споделям гледната си точка или не може?
    Не се връзвай твърде много на прасето. Той разбира от всичко, защо да не се изкаже и за музиката .
    Всъщност често с изказванията си доказва, че нищо не разбира, но за сметка на това пък е много настоятелен и упорит.
    Така е и в тая тема. Той слушал "всякаква хубава" музика, ама хубава според него естествено , но даже не знае, че е един "музикален помияр".
    Остави го да си "джавка" .
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      Не разбирам защо трябва да изпитвам вина от това, че ме побиват тръпки когато слушам Шабан Шаулич, Сашо роман или Цеца Величкович, а не когато слушам Металика, Дииииййй ПърплЕ или всякаква друга подобна музика.
      Щото душата ти е свинска и проста и се радва на лесно попиваеми дебилни ритми, за това. Музиката е вид изкуство, не може духовен инвалид да разбира от нея. За това настръхваш на нещо просто и лесно запомнящо се, защото такава ти е душата - елементарна. А тези клишета за мазните коси, кожени якета и гривни може да си ги завреш от там, където излиза преработената ярма... Има и такива, но повечето които слушат рок са си съвсем нормални хора, изглеждащи нормално, които няма как да различиш от масите по улиците. Музиката е огледало на душата, каквото и да ми обяснявате... Аз не познавам някой интелигентен и ерудиран човек да се кефи на чалга, може да слуша, но в никакъв случай да се кефи на нея...

Comment

• @ bager, Doomguy

Благодаря за адекватната подкрепа, колеги

Comment

Лошото е, че ме карат .... в градския транспорт, такситата, 95% от заведенията ... тая гняс ни залива от всички страни.

Рокът е отживелица викаш ... след 60 години влияние, той само се развива и разклонява, пък ... да видим след още 60 (да сме живи и здрави дотогава)

Не се заяждам, колега Споделям гледната си точка или не може?
          Напротив, радвам се, че изразяваш своята позиция.
          Рокът е част от глобализацията. Част от онази унищожителна и опустишителна глобализация унищожаваща бавно и поетапно всички различни култури и идентичности, но това е друга тема.
          Аз често ползвам таксита, често съм слушал Рамщайн, Пантера и Сепултура дори. Тази музика плаши детето и предизвиква разстройства в моята лирична душа, но това не ме дразни, защото приемам РАЗЛИЧНИТЕ, за разлика от теб, и за разлика от музикалните сноби и първенюта. Аз приемам, че хората имат различни вкусове.

---------- Post added at 07:38 ---------- Previous post was at 07:35 ----------

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
          Не се връзвай твърде много на прасето. Той разбира от всичко, защо да не се изкаже и за музиката .
          Всъщност често с изказванията си доказва, че нищо не разбира, но за сметка на това пък е много настоятелен и упорит.
          Така е и в тая тема. Той слушал "всякаква хубава" музика, ама хубава според него естествено , но даже не знае, че е един "музикален помияр".
          Остави го да си "джавка" .
          Писал съм доста за музика, имам изградена теория за така наречените музикални сноби. Това са парвенюта робуващи на клишета, такива има и при хората слушащи чалга. Това е определена порода, те са скотове, тесногърди и ограничени. Хора не приемащи различните вкусове.

---------- Post added at 07:43 ---------- Previous post was at 07:38 ----------

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
          Щото душата ти е свинска и проста и се радва на лесно попиваеми дебилни ритми, за това. Музиката е вид изкуство, не може духовен инвалид да разбира от нея. За това настръхваш на нещо просто и лесно запомнящо се, защото такава ти е душата - елементарна. А тези клишета за мазните коси, кожени якета и гривни може да си ги завреш от там, където излиза преработената ярма... Има и такива, но повечето които слушат рок са си съвсем нормални хора, изглеждащи нормално, които няма как да различиш от масите по улиците. Музиката е огледало на душата, каквото и да ми обяснявате... Аз не познавам някой интелигентен и ерудиран човек да се кефи на чалга, може да слуша, но в никакъв случай да се кефи на нея...
          Ооооооо, ако знаеш само какви запомнящи се балкански песни има.
          Нямам нищо против тези, които слушат рок, имам против тези, които ми размахват пръст и съдят за мен по музиката, която слушам.
          Бедни хора са това, празни хора, които нямат дух, нямат идентичност и опитват да изградят своята личност само около клишета като музикалните предпочитания.
          Опазил ме Господ от хора, които съдят за личните качества на един човек по дрехите, храната, колата и музиката.

---------- Post added at 07:51 ---------- Previous post was at 07:43 ----------

Първоначално публикувано от Bekich Покажи съобщение
          @ bager, Doomguy

Благодаря за адекватната подкрепа, колеги
          О, колко мило, ще се просълзя.
          Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 11:00.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

• Ей, да не заколите прасето посред лято! Чакайте да качи некое кило, та да има повечко суджуци и сланинка зимата. Хубаво сте се събрали сектанти . Само ми е странно, че за повечето от вас рок е някакви групи от старци свирили преди 50-60 г., които изглеждат меко казано нелепо и повечето от тях вече са изгубили и възможностите си да пеят - някой да е слушал как звучат актуалните Кинг Даймънд, Джудас, Пърпъл - плаче ми се като ги сравнявам с едно време...ама не искам да накърнявам чувствата на толкова много фенове тук . Има толкова много стилове, особено в по-тежките жанрове, че листа няма толкова по дърветата. И повечето не пеят за социална справедливост, мир и любов, но не искам да пиша, че правилата на форума не позволяват да използвам такива думи. Да изкарваш рок/метъл за елитарна и едва ли не класическа музика е смешно, защото това е музиката на бунтарите и ъндърграунда. Захаросаните помии които се дават по МТВ и другите телевизии не ги броя. Музиката е бизнес от много отдавна и са единици които свирят само за идеята. Което се купува това се и предлага. Специално за България в чалгата има много пари и затова и качеството и се повишава. Да не говорим, че нито един друг стил в България не може да си позволи парите да снима такива скъпи клипове като тях. Можещите певици от тоя стил могат да пеят и друго, но то не се търси и затова си стоят там. Колко от претенциозните нечалга псевдо звезди могат да пеят? Ако не броим останките от соца - Една Мария Илиева и Мариана Попова, за други ми е трудно да се сетя, а чалгарки има десетки. Знам, че плюенето е народен спорт в България, но отричането на другите не прави по-велики вашите идеи и интереси. Музиката всеки я разбира по-своему и това, че на някого му се слушат претенциозните композиции на Петручи, Лабрий и Портной е хубаво, но с какво прави по-ниско стоящ човек, който слуша Нирвана? Дори не е задължително да разбираш и за какво се пее, даже в повечето случай това си един минус - защото рап музиката е по-зле и от нашата чалга, ама феновете са милиони, ако не и милиарди. Всеки да суша, което му е на душа, а тези пози за елитарност - ами смешно е.
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
              ...

О, колко мило, ще се просълзя.
              Ама как ще се просълзиш, като на песен на някой чалгаджия ли?
              Страшна гледка - свиня размазана от умиление и жал, на някоя мазна чалга, подсмърчаща и бършеща си очичките с ...копитце.
              Или пък друга гледка - същата тази свиня подскачаща и тресяща се на някой гнусен кючек и щракаща с пръсти(тук вече въображението леко ме предава, защото щракането с копитце не знам как става) ...
              Тесногръд скот и първеню, хахаха....айде жив и здрав .

Comment

• @ Susscrofa

Talk to the hand !

@ rossenvn

Слушам рок и метъл (в почти всичките му разновидности) от 50-те до ден днешен и много добре знам разклоненията му. Не деля феновете на Нирвана и Дрийм Тиътър, не наблягам на бунтарското ... темите са достатъчно разнообразни за да не може рок музиката да се определя само и единствено като "бунтарска"

Впрочем, понеже гледам, че много обичате да лепите етикета "тесногръд" на всички, които не харесват чалгата, за протокола ще отбележа, че не - не съм тесногръд, не - не слушам само рок.

Слушам също така изпълнители като АББА, Бони М, Лиса Стенсфийлд, Бевърли Крейвън, Стинг, Лара Фабиан, Арета Франклин .... и т.н. да не изброявам нататък - схванахте идеята за стиловото разнообразие, надявам се!
                Last edited by Bekich; d.m.y г., 11:21.

Comment

• Не знам защо се запъвате като магарета на мост и бягате от очевидното.
                  Чалгата е част от културата на Балканите.
                  Навсякъде, когато хората сядят на маса, независимо от класата , която представляват, те си слушат тяхната поп музика.
                  С едно изключение.
                  У нас!
                  В нито една страна, чалгата не е с толкова пошли послания и толкова циничен текст.
                  Да не признаваме проблема, а да го отричаме е все едно да замитаме боклука под килима.
                  Все едно да съберем хромите и недъгавите и да ги пратим в някой концлагер.
                  Щраусът не е символ на ума!
                  Има една сюрия органи и институции, които се грижат за чистотата на езика ни и недопускане на пошлости и некоректни неща от медиите в обеството.
                  Започвайки от СУ "Климент Охридски", СЕМ та се стигне до последния даскал в основното Училище.
                  "Напипай го!" на Азис, сутрин рано на път за работа си е неуместно нещо, подминавам и българския рап, заото с някои изключения е съставен главно от псувни и анални въжделения. Пускам някаква , що-годе прилична песен по едно от националните ни радия. Горе-долу всичко си върви нормално, до като келеша не изревава: " нещата да се случааааат!".
                  Е няма текст в чалгата, от който да ми се преобърнат чак толкова червата.
                  Къде дремат институциите.
                  Тука нямаме цинизъм.
                  Тука имаме поругаване на езика ни, а това е вече престъпление!
                  Ето как, чичковците и какичките с по две-три дипломи и с огромни претенции показват, че нямат дори и основно образование.
                  За това- бой по чалгата!
                  Ама като шопа.
                  Я не знам как е , ама и така не е!
                  Та нещата, които се преписват на чалгата не са нейно изобретение.
                  Тя само ги показва!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

@ Susscrofa
                    Talk to the hand !!

Бях убеден, че си поредният интернационализиран и глобализиран индивид.
                    Говори и пиши на Български, това няма да отнеме титлата ти "фешън" или "кУУУл".[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 08:26 ---------- Previous post was at 08:24 ----------
                    Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 17:03.
                    К.М.

Comment

• @ Susscrofa

Огледай се, ослушай се, прочети пак 3-4 пъти за какво иде реч, осмисли го малко и пак пробвай ... тоя път с по-адекватен коментар! И ако ти е във възможностите, дай да запазим добрия тон, щото в противен случай просто затвърждаваш написаното от мен.

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                        Ама как ще се просълзиш, като на песен на някой чалгаджия ли?
                        Страшна гледка - свиня размазана от умиление и жал, на някоя мазна чалга, подсмърчаща и бършеща си очичките с ...копитце.
                        Или пък друга гледка - същата тази свиня подскачаща и тресяща се на някой гнусен кючек и щракаща с пръсти(тук вече въображението леко ме предава, защото щракането с копитце не знам как става) ...
                        Тесногръд скот и първеню, хахаха....айде жив и здрав .
                        Не плача.
                        Казах, че настръхвам. Поне така помня.
                        Не танцувам също.
                        И с пръсти не щракам.
                        Никога не съм ходил на концерти, без значение на кой са.
                        Седя и пия, ям и разговарям.
                        Уточних кога и къде харесвам да слушам тази музика.
                        Възможно е като се напия да викна или да размърдам някой крайник в ритъма на музиката.
                        Това е!

---------- Post added at 08:38 ---------- Previous post was at 08:34 ----------

Първоначално публикувано от Bekich Покажи съобщение
                        @ Susscrofa

Огледай се, ослушай се, прочети пак 3-4 пъти за какво иде реч, осмисли го малко и пак пробвай ... тоя път с по-адекватен коментар! И ако ти е във възможностите, дай да запазим добрия тон, щото в противен случай просто затвърждаваш написаното от мен.
                        Виж сега, Не знам мъж ли си жена ли си.
                        Знаеш ли коя е една от любимите ми поговорки.
                        "Истинският джентълмен е този, който знае кога да престане да бъде такъв."

Така, че ич няма да ми дреме и една майна да ти тегля или да ти кажа, че си бастун.

Не ми давай наклон на оня работа къде да се оглеждам и какво да осмислям.
                        Появяваш се тук кат неква даскалица по литература и ми развяваш снобския си задник, друсащ се само на рок ритми и ми обясняваш как някой, който слуша различна музика е тъп, прост и невъзпитан.
                        През оная работа ми е.
                        К.М.

Comment

• От всеки твой коментар си личи, че си тъп, прост и невъзпитан.

Comment

От всеки твой коментар си личи, че си тъп, прост и невъзпитан.
                            Възмутен ли си?

Може да съм прост, но за сметка на това съм грозен.

Научи се да приемаш различните вкусове на хората, хората са различни и няма сила, която може да ги оеднакви.
                            Радвай се на себе си, това ти се отдава.
                            К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                              В нито една страна, чалгата не е с толкова пошли послания и толкова циничен текст.
                              Това, че ти не си чувал означава ли, че наистина е така? Не знам дали си слушал рап и колко добре разбираш английски, но тогава "Напипай го" ще бъде като невинна детска приспивна песничка. Или някоя по-екстремна дет/грайд или подобна група? Игривите намеци на Васко Педераса са нищо пред откровените изблици на омраза, закани за избиване на хиляди хора, разчленяване, използване на първичните органи не по преднанзачение. Концерт на Рамщайн гледал ли си? На сцената се имитира изнасилване на мъже от мъже, а публиката е обливана с урина - предполагам не натурална.

@ Bekich - радвам се, че слушаш разнообразна музика - макар и леко намирисваща на нафталин . Като бях ученик за мен имаше само метъл и нищо друго. Висях по магазинчета и пазари и презаписвах "класики", но с времето започнах да слушам аутсайдери като Ник Кейв, прослушах рап, по-късно джаз, блус... Установих, че има много красива музика и извън метъла/рока. Колкото и да е странно дори в чалгата се намират такива песни.
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Мнението на некои люде слушащи чалга, за хора НЕслушащи чалга, никога не е било важно за мен. Предполагам и обратното е в сила, т.е. чалгарите никога не са се интересували от мнението на презиращите ги .
                                И не се опитвайте да приравнявате чалгата с рок, рап, джаз, блус, латино и др. СТИЛОВЕ МУЗИКА . Аз с тях проблеми нямам и уважавам творците и изпълнителите им.
                                Чалгата е помия, бълвоч и в най-добрия случай буламач от цигански,сръбски, гръцки, арабски и всякакви ориенталски ритми, вкарани в по-съвременно денс звучене.
                                п.п.
                                Най-малкото е несериозно да спонемеш Ник Кейв, наравно с някой чалгар , ама що не се пробваш да назовеш един .

Comment

Working...
                                X