Известие

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте добър часовникар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Препоръчайте добър часовникар

Здравейте.
    Имам на ръката си механичен Сейко, който не е свалян 10г. За съжаление установявам, че започва да изостава. Къде в София могат да му направят профилактика, без да съжаля после ?
    Alfa Romeo 1.8 TS `98
    sigpic

Това е форум за часовници, сигурно знаят и имат някакъв опит http://strelki.info
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
      Здравейте.
      Имам на ръката си механичен Сейко, който не е свалян 10г. За съжаление установявам, че започва да изостава. Къде в София могат да му направят профилактика, без да съжаля после ?
      Здравей колега,

Аз моето сейко съм го носил преди 2-3 години до хотел Хемус срещу City Center. Там роботят двама братя и преди бяха официален сервиз на сейко и бях доволен. Мисля, че профилактиката беше около 25лв. Предполагам, че още работят. https://maps.google.bg/maps?q=42.677...M9k6BeCl8mH55A
      Alfa Romeo 159 1.9jtdm EX

Comment

На Раковска по посока гарата, след Дондуков вляво има 2 магазина за часовници - Гюлиан и Джулиани. И в двата има часовникари. На мен ми взеха 80 лв. за профилактика на автоматик Кандино, но не знам какво точно включваше процедурата. В крайна сметка ми се стори, че работят доста професионално. Накрая май вакуумираха часовника в някъв апарат.
        2014: Deutschland über alles

Comment

Здравейте.
          Ходя на всеки 5 години с такъв Сейко при Ончо, безистена на Славейков, в който е и бирария Лучано, пълно разглобяване, почистване и сглобяване, последния път 60 лв, часовникът ми е на 19 години.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
            На Раковска по посока гарата, след Дондуков вляво има 2 магазина за часовници - Гюлиан и Джулиани. И в двата има часовникари. На мен ми взеха 80 лв. за профилактика на автоматик Кандино, но не знам какво точно включваше процедурата. В крайна сметка ми се стори, че работят доста професионално. Накрая май вакуумираха часовника в някъв апарат.
            Ами би трябвало да го разглобят, измият - в машина, да го смажат, па и явно и са го вакумирали
            sigpic

Comment

луди пари, абе хора вие телефони нямате ли
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Какви телефони , какви пет лв.По едно време бях събрал 8часовника-Tissot,Seiko и др.
                За часовникар бих ти препоръчал един изпитан-форумният часовникар на strelki.infohttp://strelki.info/viewtopic.php?f=23&t=275
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  луди пари, абе хора вие телефони нямате ли
                  E часовника е най доброто мъжко украшение, обичам автоматични аз
                  sigpic

Comment

Прав си за автоматиците, аз в последно време нося само това култово Сейко"чудовище"
                    Attached Files
                    Last edited by stu; d.m.y г., 09:14.
                    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Здравейте.
                      Аз си ги правя сам, има вътре една стрелка, разграфено е и даже си пише + и - Има си хас да не го отворя. Вече отдавна съм с ел. Касио, ама си спомням Механизмът се вижда горе бута се части от мм с една игла.
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

И на мен ми мина тази мисъл през ума. Играл съм си преди това със балансите на разни руски Ракети и тн, та ми е ясен принципа.
                        Обаче по-горе чета за едни процедури , едно вакумиране..., та се чудя дали има толкова специално в него вътре??
                        Че е хубаво да се измие и смаже е така, ама 80 кинта за това множко ми се виждат...
                        Alfa Romeo 1.8 TS `98
                        sigpic

Comment

би трябвало да включва- изваждане на механизма и почистването му с разтворител, смазване със специално масло, поставяне на стенд и регулиране ако е нужно.
                          обикновено от клеясало масло и/или боклуци изостават, така че не е добра идея да се ръчка по баланса, че ако му се случи нещо , става страшно.
                          точка

Comment

Еми всеки си преценя, който знае какви смазки се слагат в тия механизми е наясно, че такова понятие като клеясали масла в часовник няма. Пуснете го от пробката и направо го сменете, тя е на видно място Боклуци също не виждам откъде ще влязат, цялата дандания е да си дадете парите което е по-добрия вариант ако не ви слушат много ръчичките, щото може и да го развали човек, то е ясно.
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Човека речи, за за 25 лв ще му се случи това...
                              http://www.strelki.info/viewtopic.php?f=53&t=9235
                              А това със вакумирането...., е търговски виц....
                              Alfa Romeo 1.8 TS `98
                              sigpic

Comment

Working...
                              X