Известие

Collapse
No announcement yet.

Митът "2.0 туин спарк"...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
    На еднакви килограми http://www.youtube.com/watch?v=GXWALN9WbNQ коментар? 2,5 V6 в 155ца коментирам през цялото време че сток Qv ще го бие, да поясня.
    Първо, килограмите не са еднакви, освен ако 3.0 V6 двигател не тежи колкото 2.0TS такъв.
    Второ, сложи си ръка на сърцето и кажи, че червеното QV е сток.
    И не, няма да го бие, ако двата двигателя са сток и са в аналогично състояние.
    Ето го НАГЛЕДНО

Това, че 12v 2.5 V6 са вече на по 20+ години не означава, че са по-лоши или по-бавни двигатели от 15 годишен TS.
    Просто са по-амортизирани и затова е възможно да се получат отклонения от характеристиките им и съответно да са бавни.

Егати темата, досега (включително и ти Радо) всички са били на мнение, че 16v TS е егати трошливия боклук, а сега искаш да го изкараш най-бързото нещо, слагано под капака на Alfa Romeo и че пердаши наред всякакви 6-таци.
    Последно?
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      Ми нека някой запознат каже, какви са конструктивните разлики в двата двигателя.Диаметър на шийките на коляновия вал, степен на сгъстяване, ход на буталото, охлаждащата система може ли да поеме повечето произведена топлина и т.н.Т.е. технически да има обосновка защо единият е по-издръжлив или не от другия.Иначе някой някога нейде из форума беше писал - дайте ми каквато кола искате и ще ви изродя двигателя.
      Ти сериозно ли очакваш някой да ти даде обоснован отговор, различен от това, че нам кой си циганин бил карал колата преди теб и никога не бил сменял масло, а в най-добрия случай наливал вместо Selenia - Селена.....
      Аз лично в огромното множество от подобни теми до момента съм прочел 2 - 3 смислени поста...........

Накратко - обсъжда се следствието, но не и причините.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
        Първо, килограмите не са еднакви, освен ако 3.0 V6 двигател не тежи колкото 2.0TS такъв.
        Второ, сложи си ръка на сърцето и кажи, че червеното QV е сток.
        И не, няма да го бие, ако двата двигателя са сток и са в аналогично състояние.
        Ето го НАГЛЕДНО

Това, че 12v 2.5 V6 са вече на по 20+ години не означава, че са по-лоши или по-бавни двигатели от 15 годишен TS.
        Просто са по-амортизирани и затова е възможно да се получат отклонения от характеристиките им и съответно да са бавни.

Егати темата, досега (включително и ти Радо) всички са били на мнение, че 16v TS е егати трошливия боклук, а сега искаш да го изкараш най-бързото нещо, слагано под капака на Alfa Romeo и че пердаши наред всякакви 6-таци.
        Последно?
        Според тва дето си постнал и двете взимат 400 метра за еднакво време 16,3
        (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Понеже гледам, че темата се изроди жестоко и гледам, че май ще излезе 16V TS най-великият мотор на планетата, та да питам аз къде се вреждам със скромното боксерче, при условие, че имам победи над TS-и, та дори и над някои шестаци, С20ХЕ и др.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
            Понеже гледам, че темата се изроди жестоко и гледам, че май ще излезе 16V TS най-великият мотор на планетата, та да питам аз къде се вреждам със скромното боксерче, при условие, че имам победи над TS-и, та дори и над някои шестаци, С20ХЕ и др.
            И къде видя такива твърдения по-точно?

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
              Понеже гледам, че темата се изроди жестоко и гледам, че май ще излезе 16V TS най-великият мотор на планетата, та да питам аз къде се вреждам със скромното боксерче, при условие, че имам победи над TS-и, та дори и над някои шестаци, С20ХЕ и др.
              Ми ''скромното'' боксерче е точно в тоя клас на 16 секундните, атмосферни бегачки.

Значи 16V TS e трошляк невероятен, но пък е прилично вървяш в някои купета. Арезето е значително по здрав, но пък за кубатурите си е малко коне, не е кой знае колко динамичен и гори за страх. Все пак топ модела е "цели" 250 коня.

П.С. Бобсън тия мотори къде буталата са е...б като гейове да не ги коментираме ич.

П.С 2. Като цяло Алфа философията още не мога да я разбера, а карам кенефите им 10тина години вече. Луда работа и гледайте малко по-забавно на нещата.
              Last edited by thecleaner; d.m.y г., 19:55.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Така. От два дни съм се забила в този форум, а днес от обяд конкретно в тази тема. Всъщност от два дни имам и алфа - въпросния мотор. Аз съм жена шофьор, точно както звучи и никак, ама никак, не разбирам от коли(под капака - ако ме питаш за салона, ще си кажа за всяка).Ще направя обощение, както съм разбрала нещата. Моля просто потвърдете или отхвърлете заключенията ми.
                Първо собствените критерии, за да са валидни обобщенията. Купихме тази кола много изгодно, с газова уредба. Това ще е семейният ни автомобил, с дете на 6 години сме. В нашият случай употребата се свежда до каране от и до работа и за двамата и водене и прибиране на детето от училище. Сравнително дълъг път един два пъти в годината за семейните почивки. От горенаписаното и прежно прочетеното оставам с впечатлението , че с добри консумативи и масло всичко ще е наред.
                Правилно ли съм разбрала?

Comment

• Първоначално публикувано от Момиче Покажи съобщение
                  Така. От два дни съм се забила в този форум, а днес от обяд конкретно в тази тема. Всъщност от два дни имам и алфа - въпросния мотор. Аз съм жена шофьор, точно както звучи и никак, ама никак, не разбирам от коли(под капака - ако ме питаш за салона, ще си кажа за всяка).Ще направя обощение, както съм разбрала нещата. Моля просто потвърдете или отхвърлете заключенията ми.
                  Първо собствените критерии, за да са валидни обобщенията. Купихме тази кола много изгодно, с газова уредба. Това ще е семейният ни автомобил, с дете на 6 години сме. В нашият случай употребата се свежда до каране от и до работа и за двамата и водене и прибиране на детето от училище. Сравнително дълъг път един два пъти в годината за семейните почивки. От горенаписаното и прежно прочетеното оставам с впечатлението , че с добри консумативи и масло всичко ще е наред.
                  Сменяте си консумативите Овреме и я водите при правилния доктор и всичко е ток и жица и не вярвай на абсолютно всичко което четеш тук, понеже има много верни неща от хора, които разбират, но има и много глупости Човек трябва да отсява. Успех и безаварийни километри!

Comment

• Първоначално публикувано от Момиче Покажи съобщение
                    ...
                    В общи линии - да. Но една молитва не е излишна - предните собственици да са й сменяли навреме маслото и да не е юркана от бг рацер в лютеницата ...

Честито за придобивката и много безаварийни км!

Добре дошла! При нас е весело!

Comment

• Момиче-нце, ако нямате резервна кола, по една карта за автобуса ще свърши работа.
                      Сега като се присетя, от тук пишештите вероятно почти всеки има алтернативно/резервно превозно средство.
                      Last edited by Доко; d.m.y г., 20:46.

Comment

• Моето е метро, не за друго, ами защото ми е най удобно
                        Иначе проблеми с алафата нямам-пазя си я, грижа се и тя ме слуша,
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                          Перфектен пример с 3,0 24V6 vs. 2.0TS. А дали 2,5V6 12v. вървежа му има нещо общо с 3,0. А същия въпросен 2,0 16v. сложен в 200кг. по леко QV от GTV то, дали ще му даде бинокъла? Много ако та и заменки станаха, но има хора които явно не са виждали читави агрегати от едните или от другите, та трябват некви бебешки обяснения.

http://www.youtube.com/watch?v=vpiECO3_1eE Тука реално Мирон не е хипер супер тунингован.
                          Tи госин Алфисте,имаш ли представа с тези пари дето са набити в на Мирон Кувето,ако се налеят в едно Бусо какво ще се случи ????? Питам те реално,не искам да преиначаваш нещата,отговори честно.Стига сте хвалили чуждите коли,хвалете си вашите,ако има с какво,запчоваш да приличаш на една друга особа

П.С.Никога недейте да забравяте коя кола с предно предаване беше най-бърза на писта до преди 3-4 години
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• [QUOTE=Mury;1206237]Ти тая кола дето ти я пише в подписа,реална ли е,защото аз лично не знам да има 156 3.0 В6 ??????????/[COLOR="Silver"]

Май е раелна.
                            Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

• [QUOTE=radostin_ivanov;1206581]
                              Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                              Ти тая кола дето ти я пише в подписа,реална ли е,защото аз лично не знам да има 156 3.0 В6 ??????????/[COLOR="Silver"]

Май е раелна.
                              Браво радвам се на ентусиасти като теб
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Още ли джвАКАТЕ тая тема бре,четворки,петаци,шестаци...еба си мамата,14 страници як и брутален спам
                                Alfa 155 1.9TD '97 EX
                                Alfa 166 2.4 JTD EX
                                Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Working...
                                X