Известие

Collapse
No announcement yet.

Песъкоструйка и прахово боядисване .

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Песъкоструйка и прахово боядисване .

Привет колеги искам да попитам някой има ли познати с песъкоструйка и да боядисват прахово (печенето на боята трябва да е на ниска температура защото метала на джантите е изстрадал ) и по възможност на нормални цени .
    Не знам дали темата е за този раздел , извинявам се ако съм объркал.

В Русе ще ти препоръчам. Но аз доста четох за боядисването по този метод..за джанти не е препоръчително:
    1) ако се удари от камъче, направо се луспи на големи парчета
    2) Темп. на които се пекът не е много добре за метала
    3) на много места използват едър песокоструй, и може да повредят джантите!
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

При мен проблема е че боята се люпи на големи люспи и метала се е окислил. И ако директно боядисам не знам дали боята ще издържи и летният сезон . Освен да си пръскам всяка година или да си търся други джанти

Comment

Потърси Odisey от форума, той ще ти каже къде му правиха джантите - станаха Адин пЪт!!!
        За 4 сеемнайски май беше дал 150лв.
        sigpic

Comment

Където и да проверявах ми казаха...че по-добре кит за алуминии и боя.
          sigpic

Comment

..... и 400-500лв.
            sigpic

Comment

200 лв цялостно боядисване на 19'!
              sigpic

Comment

При теб може!
                В София са по 100лв. бройката.
                Разбира се, зависи и от състоянието на джантите, вида на боята, кадърността на бояджията....
                Праховото обаче със сигурност е по-устойчиво
                sigpic

Comment

Аз съм доволен от PBG , които са в Дружба.
                  Малки детайли съм давал, но стават идеално.
                  145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

На прахово дори мисля е по-евтино. Както спомена 150 лв с песокоструя.
                    Но там нямам избор в нюанси...а каквото имат в наличност като сив металик!
                    sigpic

Comment

Във фирмата в която работя тук в Радомир се извършва такава услуга и до колкото знам цената е 100 лева за комплект 4 джанти.Цолажа мисля,че нямаше значение.Процедурата включва бластиране и прахово боядисване.
                      Утре ще попитам със сигурност каква е офертата и ще дам координати на фирмата.

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                        На прахово дори мисля е по-евтино. Както спомена 150 лв с песокоструя.
                        Но там нямам избор в нюанси...а каквото имат в наличност като сив металик!
                        Да, за избора на боя съм съгласен, че е силно ограничен - черно, графитено сиво, сребристо, бяло
                        Има прахово боядисване, където можеш да заявиш всякакъв цвят боя по номер, НО не знам дали тази боя е подходяща за джанти, пък и цената с поръчка е друга
                        sigpic

Comment

боята може да се купи в количество, което пожелаеш, като част от нея се губи при боядисването, има специални бои за външни условия, цветовете се избират по RAL, тази боя е един вид пластмасово покритие
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Пробема ми е праховото боядисване , на много малко хора се навиват да печат на ниска температура . Или не се наемат да се занимават с меки джанти . Намерих за 400 кв пясъкоструй и боядисване на студено за 400 лв . Но не виждам смисал да давам такива пари при положение че за 500 ще мога да си купя чисто нови джанти . Ще проверя в дружба ПиБиДжи и ще преценя . Благодаря за отговорите .

Comment

На колко ниска температура търсиш ?
                              Тук във Варна имам едни мои хора които се занимават с прахово боядисване и от тях знам ,че боята я пекат на 160 градуса . Имат и пескоструй но е с много фин корунд и не се навиват да бластират джанти защото става изключително бавно но за сметка на това пък става идеално гладко за разлика от тия които ги бластират на "едро" и после като се загледаш се вижда под боята .
                              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
                              X