Известие

Collapse
No announcement yet.

Внимание ! ! !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Внимание ! ! !

Здравей те ! От известно време сам почитател на Алфа Ромео и съм се спрял на МОДЕЛ 156.Попаднах на една обява в мобиле и по-точно на тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=2suu7t
    Когато отидох при човека който я предлага и я разгледах всичко изглеждаше "ОК" до момента в който го попитах можели да отидем до най-близкия сервиз в който да направят диагностика на колата..,той категорично отказа,думите му бяха следните "Нямам време за глупости,времето ми е пари" След това му предложих да докарам аз техник на място който да си свърже лаптопа към алфичката и да и направи диагностика,той отново отказа.. "един така ми дойде и директно го изгоних.Ти дай парите първо пак после я карай където искаш,който искаш да я гледа" това бе отговорът му. Започнах да се чудя,казва че колата е в перфектно състояние а отказва да и се направи диагностика..Попитах го как мога да бъда сигурен че колата наистина е в перфектно състояние както той твърди,той отговори "Ти знаеш ли тая кола какъв човек я е карал..,такъв дето има толкова пари че..." нещо си,не помня точно какво беше сравнението.Попитах го каква е причината за продажбата на автомобила той каза че нея е карал и за това. После попитах от къде е колата,той ми каза че я е вкарал от Италия където имал приятел със заложна къща и колата била заложена там и после "изгоряла" и той я бил купил много ефтино...(малко не ми се върза историята след като твърдеше че предишния собственик бил голям "паралия") Много странно,помислих си.. Помолих го за ключа на колата за да дам на контакт и да пробвам теста с скоростите на място. Той отказа и по-точно каза "Кви са тия глупости,кой ти ги казва тия измишлиотини,ти знаеш ли аз от колко години се занимавам с коли"... отговорих че съм прочел за този тест тук в форума,при което той замлъкна..Както всеки друг се отказах и прекратих спора като реших да си тръгна а човечеца ме изпрати с думите "ходи да четеш и си купи друга Алфа"...
    Между другото колата няма някой от екстрите които е написал в обявата и по-точно;автопилот,парктроник,ел.седалки.
    Направи ми впечатление че като го попитах какъв разход дава колата той не знаеше,буквално това бе отговорът му "не знам".Също така като го попитах как се отваря багажника за да разгледам (все пак никога не съм имал такъв автомобил и не знам какво да гледам така че гледам всичко) той отново отговори с "не знам",не е ли странно ? Имал колата от година и не знае какъв разход дава и как се отваря багажника.
    Пуснах темата за да предупредя невежи купувачи като мен да не се опарят,или такива който разбират да не се разкарват..
    Надявам се да е полезна,ако ли не е,моля модераторите да ме извинят за спама и да я изтрият.
    Last edited by Bukca; d.m.y г., 18:55.

Виж ся, аз на кафе, карти и боб не вярвам, само на току що свалено дамско бельо.В смисъл, може да те уверява много неща но моят съвет е без диагностика не купувай.И въобще ако аз търсех кола с тоя изобщо нямаше да се занимавам.Укроти си мерака и потърси кола по автокъщите.Няколко коли съм купил или съдействал при покупка и не съм имал случай да ми откажат преглед и диагностика в сервиз.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Не разбрах защо да внимаваме?
      Постът ти не доказва колата да има сериозен проблем.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

От такъв и семки няма да си купя.Определено колата е с проблем и не ефтин затова ти е отказал.Успех с търсенето.
        АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
        http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Е каква е драмата? Кристално ясно е, че си попаднал на много елементарен мошеник, който си търси много наивна жертва. Още при отказа за диагностика плюеш, обръщаш се и си тръгваш.
          П.С. Сега видях обявата. Тази кола е на над 300 000 км, т.е. съвсем скоро предстоящ основен ремонт.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Колега, темата си е много убава!
            По-често трябва такива тарикати да се показват!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
              Не разбрах защо да внимаваме?
              Постът ти не доказва колата да има сериозен проблем.
              Добре помниш, че те бяха баннали точно заради подобно тролене.
              Ако нямаш какво да кажеш, не говори глупости! Дори и когато става дума за този раздел!
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Хаха яко, тъкмо я разглеждах на живо едно приятелче я купил за износ.. та изглежда лачена. В смисъл салона и външността и са много запазени. На място вие някоя ролка.. Каза че скоростите надолу сама ги сваля, а нагоре трябва с педалчетата от волана, което ми се стори странно... нали е автомат?? Другото е, че предницата е много омекнала .. Както и да е да му мислят в Тайван. Все пак, го посъветвах да отиде на обстоен преглед, щото знаем че двигателя е бая капризен ии може би леко сбъркан от завода.. Здраве да е
                Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Нормално, ако му е писнало да се занимава и да му обсъждат колата по форумите .. А това, че времето е пари си е самата истина. Повечето купувачи ще му теглят една майна и няма да я купят, ама това явно не го бърка. Такива търговци пазарът ги изхвърля, то си е закономерност
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Тук се хвърля недоказано обвинение.

И пак ще попитам, какъв е проблемът тук, с какво да внимаваме?
                    Имаме търговец, чиято практика изключва загуба на време за кола струваща 3 000 лева. Разкараването по сервизи не е задължително.
                    Това си е негово право и в никакъв случай не означава, че колата има проблем.
                    Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 09:14.
                    К.М.

Comment

И какво толкова ще разбереш, като я прочетеш с лаптопа? Дали не е налял в мотора 20W-50 или някоя добавка за компресията? Или че е превъртял километража от 300 000 до 100? И аз когато си търсех Алфа ги четох с лаптоп, повечето нямаха никакви грешки, а не вървеха въобще. Всички си показваха уж реалните километри, но никоя не беше на толкова, за колкото ги бяха обявили. Моя съвет е да бягаш далече от такива нелюбезни цървули, тях пазара така или иначе ще ги измете. Заведи някой с теб, който малко поне ги разбира тези коли, въпреки, че няма гаранция дали пак няма да се прецакаш с някой дръгел. Успех в търсенето.

Comment

...Имаме търговец, чиято практика изключва загуба на време за кола струваща 3 000 лева. Разкараването по сервизи не е задължително.
                        Така е, човек не е длъжен да прави каквото му кажат. По едно време продавах един пасат и ми беше писнал чепа да влизат, излизат, тръгват на ръчна и какрото там се сетите, та по едно време просто преценявах, че човека няма излъчване за такава кола и го отсвирвах още на втората минута.
                        С последната обаче бях в настроение да ме правят на маймуна, та я друсаха на стендове, та строго ми казваха, че скоростната кутия, стартера и главата на двигателя са сменени! И докато се правят на луди едно момче даде парите и отпраши с колата за 20-30 минути всичкото. Това всичкото за пушка бойлия, стягана лично от Светлия Иво Pininfarina - Пазителят на Духът на Алфа!
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

по горе ви казаха че колата е купена тей че стига разсъждения
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Тук се хвърля недоказано обвинение.

И пак ще попитам, какъв е проблемът тук, с какво да внимаваме?
                            Имаме търговец, чиято практика изключва загуба на време за кола струваща 3 000 лева. Разкараването по сервизи не е задължително.
                            Това си е негово право и в никакъв случай не означава, че колата има проблем.
                            Добре, кажи ми само, ти самият вярваш ли си на думите или само, за да дразниш околните ги пишеш тия глупости?

Никой не изпуска 3 хилядарки, пък ако ще да е най- големия гъзар.
                            Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              Добре, кажи ми само, ти самият вярваш ли си на думите или само, за да дразниш околните ги пишеш тия глупости?

Никой не изпуска 3 хилядарки, пък ако ще да е най- големия гъзар.
                              Имаш пазар, имаш търговец, който определя правилата в тази им част. Ти отиваш при него и започвате да се догваряте, ако на някой от двамата не му изнасят условията на другия, то всеки си хваща шапката и си заминава.
                              Еми утре някой ще започне да плюе джамбазите по форумите, че не дават едногодишна гаранция за колата.
                              Това си е негово право и не приемам да се прави изводът, че колата е повредена.
                              Ако искаш бре, никой не те кара насила.
                              Има хора, които си поемат риска да я купят и без проверка.
                              Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 13:47.
                              К.М.

Comment

Working...
                              X