Първоначално публикувано от Susscrofa
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
таблица за смесимост на препарати за растителна защита
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениетова са основни самостоятелни дисциплини и се изучават 5 години, в кое си прав, преди да пишеш се образовай, не може да сравняваш култивираните растения с другите.
Каза, че растенията гладуват без да ги ториш.
Бъркаш учебна специалност с учебна дисциплина /предмет/."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеТи ги сравни не аз
Каза, че растенията гладуват без да ги ториш.
Бъркаш учебна специалност с учебна дисциплина /предмет/.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеСега иди да пишеш някъде където се чувстваш компетентен и сигурен"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеНе ми обясни каква е разликата между дисциплина и специалност?Last edited by lordliness; d.m.y г., 00:55.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениемного интересна тема,взех едно място да се занимавам с нещо полезно от време на време но е обрасло с пирей и от долу е подземни коренища преплетени,виках булдозер да подравнява правих ограда и тн но най сложното за момента е пирея изкривих мотиката и за затъпява за норматив,четох по нета и се чудя късно ли е да го пръскам с нещо като ще садя скоро?от горе е изкастрен от булдозера но пак поникна свежо зеленко и е на подземни туфи коренища като стъпваш и земята вибрира като куха е от долу и са на дълбоко,на есен ще го изора с машина ама сега ни е за оране ни е за пръскане вече,та идеята е някой ако се е сблъсквал с години неработено място и обрасло цялото с пирей да даде съвет все пак сме 10 ти май да е есен или пролет е лесно.Last edited by starata alfa; d.m.y г., 00:54.алфа ромео 156 1.8 тс -на части
алфа ромео 164 2.0тс -на части
нисан примера п10 1,6 16в хечбек
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеСуско, Суско, като ти чета писанията се чудя да плача ли или да се смея - направо си е загуба на време диалога с теб.
Като чета за какви неща тровите околната среда и ми се дорИва.
Три години, сериозна работа по двора и се справих с всички ненужни за мен така наречени бурени, без дори и за миг да си помисля да тровя земята, а и не само нея.
Но това е един от основните проблеми на съвременното общество. Винаги се търси онзи лесния и бързия начин.
А българинът най го е страх да не се преумори.
Тва хората са страшна напаст.
Ама иначе на приказки всички сме "здравословни" и се оплакваме, че кока-кола и макдоналтс ни тровели.
Жалка картинка."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеПоплачи си старче, поплачи си.
Като чета за какви неща тровите околната среда и ми се дорИва.
Три години, сериозна работа по двора и се справих с всички ненужни за мен така наречени бурени, без дори и за миг да си помисля да тровя земята, а и не само нея.
Но това е един от основните проблеми на съвременното общество. Винаги се търси онзи лесния и бързия начин.
А българинът най го е страх да не се преумори.
Тва хората са страшна напаст.
Ама иначе на приказки всички сме "здравословни" и се оплакваме, че кока-кола и макдоналтс ни тровели.
Жалка картинка.Last edited by old alfist; d.m.y г., 09:23.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщениенаса,раундъп и глифоган са за тревни вредители,но трябва да пръскаш поне трипъти през две седмици ,пръска се на зелено.при мен беше първо изорано/март месец/ 2 дена след орането го дисковах и събрах и изгорих изкараните корени и изпръсках с ударна доза наса .след 1 месец пръсках с 1 доза наса,1 доза раундъп и една шепа тор.този месец като ходя ще видя как е но предполагам трябва да се пръсне още веднъж.в единия двор беше обрасло с хмел и бъз,а в другия пирей и къпини
Вече е малко късно да се пръска с толкова силни отрови, защото както каза, раундъп, наса се пръскат на зелено и има вероятност да засегнат и част от културните растения, които също са се разлистили.
За пръскане през лятото спокойно можеш да използваш меден сулфат и да комбинираш с кумулус. Може да се каже, че са доста ефективни за гъби, но са контактни препарати и след всеки дъжд отново се пръска. А за акари може да използваш инсектициди, уловката тук е да се внимава с карантинните периоди, заради дърветата, които спомена, че имаш и да се сменят инсектицидите, най-добре след всяко пръскане, защото вредителите много бързо развиват резистентност.alfa romeo sprint 1984
Comment
-
румен каза че е обрасло с пирей ,както беше при мен,при това положение мисля че има само пирей той си е зелен цяло лято така че може да пръска,щом е вкарвал булдозер съдя че нее засаждал нищо,а докато не изчисти пирея няма смисъл да сади нищоалфа ромео 156 1.8 тс -на части
алфа ромео 164 2.0тс -на части
нисан примера п10 1,6 16в хечбек
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеСега е момента, стига да има хубава листна маса, за да има по-голяма площ, която да поеме по-голямо количество от препарата.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеТова е точно така и може да се пръска тревата по всяко време стига да не се пръскат културните растения.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
реших тая година да не пръскам с нищо,копая си го на ръка но е много трудно защото отскача мотиката и подскача на кухо от корените на пирея те са подземни гнезда сплетени надълбоко,правя си навеси пейки огради нещо като барбекю и кво ли не и покопавам по малко,за няколко ходенета ще го копна,ще си правя лехи защото ще изпусна сезона а на есен че го изора дълбоко и ще чистя така реших,физическият труд е доста сам си правя всичко ама не ми дреме ще стане ебати и буренищата ще ги изпепеля нема къде да ходят колко пъти поникне толко пъти бой от горе,лошото е че земята е рохка и хубава и са се вкопали на дълбоко реални 25 см и по дълбоко вадя туфи.ако е песъкливо или скала на на плитко и се вади лесно,ще ги насниимам тия дни като ходя,днес бях на езерото в Казичене и нали до него е затвора и се разхождат зад оградата те са на лек режим и гледам един мъжага голем висок на средна възраст полива нещо,отидох заговорих се викам абе и градинари станахте а?той вика абе садиме тука занимават ни,вика гледах насадил краставици домати тиквички и ми ги сочи затворника,заговорихме се разпитва ме нещо се подсмихва и ме гледа и ме разпитва и накрая вика бе обменям опит щото вика аз съм агроном по професия...е не го питах кво прави зад оградата що не агрономства некъде другаде ама като видех как беше набоцкал тиквичките една до друга като жито си викам тоя е засадил на некой нещо бая гъстичко сигурно да стигне до тука...абе за там си беше по добре да не сади в цивилният свят
Comment
Comment