Известие

Collapse
No announcement yet.

таблица за смесимост на препарати за растителна защита

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кажи какво смяташ да смесиш или какво ще пръскаш аз ще ти кажа допустима ли е комбинацията .Имам нужната квалификация
    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
      Кажи какво смяташ да смесиш или какво ще пръскаш аз ще ти кажа допустима ли е комбинацията .Имам нужната квалификация
      мерси предварително,първо ми трябва актуална таблица,защото се оказва че доста от препаратите са забранени и вече не се продават.иначе ме интересува какво мога да смесвам срещу мана,акари и гроздови молци по лозята и срещу червеи и въшки по овошките.и един допълнителен въпрос имам млади крушета в двора които ги пръсках с би 58 ,въшките измряха но след пръскането има почернели листета и младите ластари са като оклюмали и повехнали
      алфа ромео 156 1.8 тс -на части
      алфа ромео 164 2.0тс -на части
      нисан примера п10 1,6 16в хечбек
      sigpic

Comment

Кажи какво смяташ да смесиш или какво ще пръскаш аз ще ти кажа допустима ли е комбинацията .Имам нужната квалификация
        100 грама сливова с голЕма бира, ще смесвам на всеки 30 минути.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

• http://www.agrostart.eu/opisanie-torove.html
          http://www.syngenta.com/country/bg/b...talog_2012.pdf
          http://agropal-bg.com/products/insek...tml?order=date

Актуална таблоца не можах да намеря или не днам къде да търся , дано това ти е от полза
          Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 11:04.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
            мерси предварително,първо ми трябва актуална таблица,защото се оказва че доста от препаратите са забранени и вече не се продават.иначе ме интересува какво мога да смесвам срещу мана,акари и гроздови молци по лозята и срещу червеи и въшки по овошките.и един допълнителен въпрос имам млади крушета в двора които ги пръсках с би 58 ,въшките измряха но след пръскането има почернели листета и младите ластари са като оклюмали и повехнали
            Здравей ,на лично съобщение получаваш еднократна безплатна консултация .
            За крушите ще трябва поне снимки на повредата да видя, тъй като те са доста деликатни дръвчета и дали към би58 е имало нещо друго.Добре е още и сорта ако се знае кой е, също ми изброй всички култури които се каниш да пръскаш и каква пръскачка използваш -тогава ще ти съставя препоръка каква комбинация от препарати да използваш така че да контролираш максимален брой болести и вредители . Между другото тази година има адски много и различни видове листни въшки .
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Здравей ,на лично съобщение получаваш еднократна безплатна консултация .
              За крушите ще трябва поне снимки на повредата да видя, тъй като те са доста деликатни дръвчета и дали към би58 е имало нещо друго.Добре е още и сорта ако се знае кой е, също ми изброй всички култури които се каниш да пръскаш и каква пръскачка използваш -тогава ще ти съставя препоръка каква комбинация от препарати да използваш така че да контролираш максимален брой болести и вредители . Между другото тази година има адски много и различни видове листни въшки .
              едната е счерни листета,другата има кафява пепел .пръскал съм ги само с би 58.крушите са вилямова масловка,едната с черните листа е 3 годишна,другата на 2.и миналата година бяха така,но не помня с какво ги пръсках

за пръскане ще пръскам лозници,ябълки круши,имам и сини сливи.на другото ми село освен изброените имам и праскови и череши ,но черешите вече сигурно са узрели и тях сега няма да ги пръскам,но за догодина ще ме интересува.имам още кестен,лешник,смокиня и нар,но те незнам дали изобщо се пръскат-никога не са пръскани те

за пръскане ползвам 16 литрова гръбна пръскачка,но мога да си правя разтвора в бидон,ако това е определящо за дозата в литри разтвор
              Attached Files
              sigpic

Comment

• утре отивам на село и мисля да пръскам лозята и ябълките с нутале и шавит
                sigpic

Comment

• е ще кажеш до къде си стигнал,аз имам засадени доматчета и тиквички и тиква цигулка и краставица и картоф по малко и с това ще се занимавам доколкото мога пък наесен ще обърна резултата с пирея в моя полза.

Comment

• не успях да изпръскам нито лозята и овошките нито тревата,защото валя дъжд,в понеделник ще ходя пак и дано успея.резултата е следния-тревата горе долу е добре но трябва да се изпръска още веднъж,бъза обаче е все едно никога нее пръскано и понеже беше доста висок/50-60 см го оскубах че до другата седмица сигурно щеше да стане над метър
                    отвън на двора мисля да го изпръскам с глифоган
                    http://agro-magazin.com/index.php?ma...roducts_id=384

за пирея прочети това
                    http://www.gradinata.bg/index.php?pa...rticle_id=1346
                    sigpic

Comment

• я кажете кой препарат се справя най добре с бъз и хмел.активното вещество на всички е еднакво/глифозат/ и незнам дали да не взема глифоган
                      sigpic

Comment

• Глифозат не е активно вещество. Всеки тотален хербицид ще свърши работа, във всяка аптека работят специалисти, които ще ти помогнат, тук ще получиш хиляда некомпетентни мнения от псевдо специалисти.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• От много години пръскам абсолютно всичко с Шавит и Купроцин. Единственото което е различно, са пестицидите. В зависимост от това , след колко време ще се консумират плодовете. Не пръскам с Би-58 , защото има дълго деийствие, а комшията има пчели. Пръскам вечерта, след като са се прибрали.
                          Пръскам с Би-58 единствено много рано на пролет, когато още не са се развили дърветата и лозниците.
                          До сега няма писменни оплаквания от листните въшки, акарите, тютюневата мозайка и маните.
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• изпръсках ябълките и лозниците с нурале и шавит,по лозята имаше мана а по ябълките много въшки
                            относно бъза ще бера много ядове.след орането го изпръсках с наса и след месец още веднъж с наса и раундъп по 250мл в една пръскачка 16л с добавен към тях шепа амониева силитра.сега изпръсках с раундъп 500мл на 16л вода но незнам колко пъти трябва да пръскам или да сменя препарата
                            sigpic

Comment

• Ефекта ще се появи след около две седмици, селитрата се слага за по- добро проникване през листата, глифоган , глифозат и раундъп са едно и също за наса не помня. И помни след като напръскаш не трябва да вали поне шест часа.
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• някой ползвал ли е тревисимо и има ли впечатления от него
                                http://sortovisemena-bg.com/units/%D...A.html?u=94217
                                sigpic

Comment

Working...
                                X