Известие

Collapse
No announcement yet.

засмукан парцал !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• засмукан парцал !!!

Какво става с двигателя ако през колектора засмуче парцал и го изкара на прежда през ауспуха иначе колата си варви като преди и си пали без проблем но започна да трака доста повече от преди случката нещо причуква !!! За алфа 156 1.9 jtd 105hp става на въпрос!!!

Могат да станат големи поразии, като да се изкриви клапан или да се почупи бутало. Най-добре премери компресия. Ако е еднаква за всички цилиндри, може и да се е разминало.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Нещо не ми се връзва цялата история.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Имал съм такъв случай-и въобще не излезе през ауспуха,наложи се демонтиране на смукателния колектор!После всико,беше ок!

Comment

Щом не ти е оплел фланелка през ауспуха, няма страшно...

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
            Щом не ти е оплел фланелка през ауспуха, няма страшно...

Уааахахахахаха
            156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

А парцала какъв беше, вълнен или...? Ако е вълнен може да пуснеш малко молци, те ще изядат остатъците ако има такива

пс Сега сериозно, поразиите може да са големи, колегите споменаха по-горе, клапани, бутало, турбо, общо взето все сериозни неща.
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Могат да станат големи поразии, като да се изкриви клапан или да се почупи бутало. Най-добре премери компресия. Ако е еднаква за всички цилиндри, може и да се е разминало.
                А колко трябва да е компресията ??? И някои може ли да ми каже с каква сила се стяга главата и има ли чалъм в самото стягане,че съм решил да я свалям !!! Чудя се и каква марка гарнитура да избера ???

Comment

Подробна информация можеш да намриш в Аутодата, има я в замунда.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                    А парцала какъв беше, вълнен или...? Ако е вълнен може да пуснеш малко молци, те ще изядат остатъците ако има такива

пс Сега сериозно, поразиите може да са големи, колегите споменаха по-горе, клапани, бутало, турбо, общо взето все сериозни неща.
                    По какво да разбера какви поразии има при мен,както споменах по горе колата си варви като преди но нещо притраква и мени оборотите чудно ми е тракането от какво е ???

Comment

Най-добре отиди в сервиз да ти замерят компресията, това можеш да направиш на първо време. Добре е да не я караш така. Тракането къде се чува, голе в главата, долу в блока? То е относително да ти кажа така, знаеш че от всмукателния колектор през клапаните се стига в цилиндрите, оттам в изпускателния колектор през турбото и към ауспуха. Общо взето това е пътя на парцала. Може да е направил поразии навсякъде, може да пукне бутало ако щеш, може да е превъртял и някой биелен лагер ако е ударило в клапаните горе съответно и в биелните лагери. Общо взето ти трябва майстор да чуе.

Comment

Да го засмуче, да мине през интеркулера, а после през клапаните и цилиндъра, а после през турбината и всички гърнета, та да излезна на конци.....
                        Мисля, че до тука описах мотор с турбо, а не дарак!
                        Ето за това, колегите не ти вярват .
                        Аз обаче вярвам, че си видял конци от ауспуха, но те не са от парцал, а са от ватата на гърнето.
                        Така, че не си троши колата!
                        Нали върви без промяна.
                        Колкото до тракането :
                        Няма мотор, който ако започнеш да го преслушваш внимателно, нещо да не му "трака".
                        Започваш да чуваш дори и това. което не трака.
                        Карай си колицата и не я ръчкай излишно.
                        Виж си гърнето!
                        Когато отвътре се скапе и започва да си плюе ватата, има моменти в, които тя запушва гърнето. От това може да ти мени оборотите.
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от muro007 Покажи съобщение
                          А колко трябва да е компресията ??? И някои може ли да ми каже с каква сила се стяга главата и има ли чалъм в самото стягане,че съм решил да я свалям !!! Чудя се и каква марка гарнитура да избера ???
                          Не се впускай в сваляне на главата преди да си премерил компресия. Не мога да ти кажа точната стойност на компресията, която трябва да има твоя двигател а и това не е толкова важно. Идеята ми беше, че парцалът е минал през един цилиндър и ако е нанесал поражения, би трябвало на един от цилиндрите да се усети разлика в компресията.
                          Относно стягането - На всяка гарнитура точно е описана процедурата на стягане. При отваряне на главата обикновено се сменят и болтовете.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Това е ако е парцал, а не парцалче за бърсане на очила, още на входа на турбината ще угасне мотора.Пък дори и да го прекара през цилиндъра ще изгори в изходящия колектор.Нещо си в грешка, ми се струва.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                              Това е ако е парцал, а не парцалче за бърсане на очила, още на входа на турбината ще угасне мотора.Пък дори и да го прекара през цилиндъра ще изгори в изходящия колектор.Нещо си в грешка, ми се струва.

Aaaa Митак той парцала азбестов бре
                              Как така ще изгори ?
                              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
                              X