Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет при избора на електрожен

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет при избора на електрожен

Здравейте колеги, решил съм да си взема електрожен, спрял съм се на старите Български Кракра.
    Това са тези които съм харесал:
    http://prodavalnik.com/star-elektroz...-kra-i18751841

http://prodavalnik.com/elektrozhen-elektrojen-i20291047

И двата са Крарка, като първият е по-старият модел със по дълги кабели и вентилатор за охлаждане, а вторият е по-новият модел и изглежда като нов.

Молбата ми е ако има заварчици във форума да ми помогнат кой от двата да взема защото аз не мога да избера. Кой от двата е по-добър, старият в металната кутия или новият в пластмасовата.
    EX' Alfa Romeo 33 1.7 16v / EX' Alfa Romeo 164 super 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 166 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 146 TI
    Peugeot 406 Coupe 2.2HDI
    Peugeot 106 1.4 Sport-на жената мачето

не разбирам от заваряване,но до колкото знам тези кракра са променливотокови. това значи че си ограничен от към електроди и метали които можеш да заваряваш.
    точка

Comment

Аз пък разбирам от заварки, но не разбирам от електрожени - само знам, че едно време връзките на панелите се заваряваха само с агрегати на прав ток и заварките бяха като изляти.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Правотоковите са скъпи, има в този ценеви диапазон нови китайчета без гаранция
        http://prodavalnik.com/igbt-invertor...160a-i23596911
        EX' Alfa Romeo 33 1.7 16v / EX' Alfa Romeo 164 super 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 166 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 146 TI
        Peugeot 406 Coupe 2.2HDI

Comment

Дано се намери някой специалист да даде акъл, защото има особености или тънкости при заваряването с единия и другия вид и най-вече има значение целта, за която ще ползваш електрожена.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Този първия в металната кутия не го знам. Явно е много стар модел. Този в пластмасовата кутия също е доста стар модел (отпреди около 30 г), но се е доказал в практиката, като доста издържлив и непретенциозен.
            Всичко зависи от това за какво ти трябва. За продължителна работа с електроди 2,5 - 4 мм този с пластмасовия корпус няма да те предаде.
            Не е добър обаче за прецизни заварки на тънки детайли.
            Накратко - ако ти трябва за по-груба работа и продължително натоварване, взимай него.
            Ако ти трябва за по-прецизна работа, по-добре потърси някой по-осъвременен, макар и на малко по-висока цена. Новите електрожени са по-сложни като схеми, но предлагат и по-големи възможности.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Колега ориентирай се към вторият модел, но не очаквай кой знае какво, с 3,25мм електрод работи сравнително добре можеш да заваряш само черни метали, което според мен много те ограничава в полето за работа- винкелчета шинички и др. такива не претенциозни неща. 4мм. електрод го мъчи, ако питаш мен \не искам да ти насаждам мнение\ все пак ти ще си го ползваш е да разгледаш моделите на ВИКИ-Б българска фирма за заваръчна техника, като цена ще е малко по-висока от тази която е на този който си показал но, поне знаеш, че ще вземеш нещо хубаво. Има е един друг вариант също удачен, марката Varstroj чешка е, но продуктите им са също добри.

Comment

Спрях се на този, чухме се с продавача и се разбрахме другата седмица като се прибере да ходя да го видя.

http://prodavalnik.com/invertoren-el...-200-i25385561

Кажете си мнението за него.
                Peugeot 406 Coupe 2.2HDI

Comment

Нямам впечатления от тази марка, цената му за втора употреба не е малка, има ли кабели, че на снимките е без........

Comment

Осем години съм заварявал, бих взел втория модел - до 160 А дето е.Здрав и няма да те предаде ако е в ред.Но само за черни метали.Бих вложил повече пари в инверторен.Много разширява възможностите.СО що не вземеш, или ти трябва преносим.В този случай инвертор.Ще си изкара парите.Не се стискай за инструменти.От преебалник не съм купувал,няма и да купя пред вид боклуците с които се набутаха мои познати.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Иска ми се телоподаващо, но нямам толкова пари, размера не е от значение.С инверторен освен черни метали какво още може да се заварява?
                      Към правотоковите електрожени съм виждал приставка за телоподаващо.
                      Peugeot 406 Coupe 2.2HDI

Comment

Неръждавейка, чугун.За какво ти трябва ако не е тайна.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ако ти трябва професионално....нито един не става....ако заваряваш на двора асмата е без значение.......
                          Това електрожена е отживелица.......ако искаш да правиш много видове заварки, ще ти предложа едно телоподаващо, което е почти последна дума на техниката...тежи към 4кг. заедно с ролката, без бутилката...там сам си я избираш в зависимост от работата.....е цената е към 3200лв......но ако го умеш тоя занаят...ставаш бог...

---------- Post added at 21:28 ---------- Previous post was at 21:26 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Неръждавейка, чугун.За какво ти трябва ако не е тайна.
                          За нераждавейката, трябва плазма....
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Не ми трябва за професионални заварки, а като се наложи нещо по двора да не обикалям и да се моля някой комшия да ми даде неговият.
                            За това исках Кракра но всички ме съветват да взема инверторен. Избора ще е между тези двата:

http://prodavalnik.com/elektrozhen-elektrojen-i20291047

http://prodavalnik.com/invertoren-el...-200-i25385561

но като трябва да избирам се почва едно чудене, вайкане..... за това се допитах до форума.
                            Peugeot 406 Coupe 2.2HDI

Comment

Аз бих избрал втория. Ако някога си заварявал с прав ток, то не би трябвало да се колебаеш. Дори ако говорим само за черни заварки.
                              Вярно е, че е по-сложно като устройство и вероятността да дефектира е по-голяма от тази при другия.
                              Но същото това съображение не ни кара да предпочитаме жигулата пред Алфата

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X