Известие

Collapse
No announcement yet.

Eко бензиностация....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Като оставим настрана всичко останало, ето една моя си гледна точка:

През 1980 една добра заплата беше 250 лв.

С нея можеха да се купят:

312 л. бензин (по 80 стотинки) или 312 пакета цигари "феникс" (също по толкова) или 7 кг. кафе на зърна (отвратително виетнамско или никарагуанско)

Днес, според мен една що-годе добра заплата е 1000 лв.

С нея могат да се купят:

383 л. бензин (по 2,61 лв) или 227 кутии цигари (по 4,40 лв.) или 25 кг кафе (Лаваца - доста по-добро от виетнамското)

Накратко - смятам, че горивото днес е по-евтино отколкото през 80 - та.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Този Бобката ми повлия.

Днес отидох да пълня и изгоних момчето, казах, че сам ще си пълня.
      Издишах парите от зареждането на 40 кила бензин.
      А и ми се схвана ръката
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Този Бобката ми повлия.
        А и ми се схвана ръката
        Хванала се царската дъщеря на работа....
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Като оставим настрана всичко останало, ето една моя си гледна точка:

През 1980 една добра заплата беше 250 лв.

С нея можеха да се купят:

312 л. бензин (по 80 стотинки) или 312 пакета цигари "феникс" (също по толкова) или 7 кг. кафе на зърна (отвратително виетнамско или никарагуанско)

Днес, според мен една що-годе добра заплата е 1000 лв.

С нея могат да се купят:

383 л. бензин (по 2,61 лв) или 227 кутии цигари (по 4,40 лв.) или 25 кг кафе (Лаваца - доста по-добро от виетнамското)

Накратко - смятам, че горивото днес е по-евтино отколкото през 80 - та.
          Не знам дали са верни цифрите , ама бензина го дават 0.40лв. http://www.konzertfilmer.de/alice/Al...communism.html

Comment

Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
            Не знам дали са верни цифрите , ама бензина го дават 0.40лв. http://www.konzertfilmer.de/alice/Al...communism.html
            Стигнахме до извода, че статията е писана от 25 годишен, стажант-журналист фантазьор...

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
              Този Бобката ми повлия.

А и ми се схвана ръката
              Вземи си мокри кърпички и си избърши ръцете...да не миришат на бензин))
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                Стигнахме до извода, че статията е писана от 25 годишен, стажант-журналист фантазьор...
                Е дай да видим , някой не фантазьор.

Comment

Е па така си е...по време на социализма имаше бензин марка с 86-октана и с 96-октана....след това се пръкна един с 93-октана.....и т.н.
                  Цените започваха от 16ст. литър....няма да ви разправям...каква черна борса беше.....даже като правеха НДК.....тия с зиловете, за да си оправдаят надписаните курсове го източваха в канавката....

Comment

Аз, и Екотроника, не четеш ли...

Comment

Слушай мене))

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                        Е па така си е...по време на социализма имаше бензин марка с 86-октана и с 96-октана....след това се пръкна един с 93-октана.....и т.н.
                        Цените започваха от 16ст. литър....няма да ви разправям...каква черна борса беше.....даже като правеха НДК.....тия с зиловете, за да си оправдаят надписаните курсове го източваха в канавката....
                        Кви 16 стинки бате, ходехме с тубата и помпата по Зиловете и Газките, не си заключваха резервоарите, даже не слизахме от Варбурга на бащата на моя приятел, паркираш до Зила и си налееш в тубичката. Голямо имане беше...
                        Last edited by Доко; d.m.y г., 00:40.

Comment

Ей това медиите в днешно време много им промиват мозъците на младите....

---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:40 ----------

Кви 16 стинки бате, ходехме с тубата и помпата по Зиловете и Газките, не си заключваха резервоарите, даже не слизахме от Варбурга на бащата на моя приятел, паркираш до Зила и си налееш в тубичката. Голямо имане беше...
                          Трай си...ще ни изкарат крадци))

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                            Ей това медиите в днешно време много им промиват мозъците на младите....

---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:40 ----------

Трай си...ще ни изкарат крадци))
                            Взимахме назаем, тогава всички заемаха, кой половинка хяб от комшията или кило захар, кой 20 до аванс... През комунизма никой не крадеше...

Comment

Взимахме назаем, тогава всички заемаха, кой половинка хяб от комшията или кило захар, кой 20 до аванс... През комунизма никой не крадеше...
                              То така някой в началото на демокрацията....авансово станаха милионери...ама това друг въпрос...
                              Българина винаги е крадял......само по времето на цар Крум....малко се е спрял)).....

Comment

Фантазьор друг път, ама на някой не му отърва да се помни какво беше. Иначе сутрин като тръгвах за училище и нашите ми даваха 20 ст за да имам за закуска от лавката. А когато дойдеше лятото и баща ми или майка ми взимаше "заем" 500 лева от спомагателната каса в работата и отивахме 5 човека за 2 седмици на море. Няма нужда да казвам че тоя "заем" беше без лихва. Помня и как цената на парното и топлата вода беше 20 лева на месец през зимата а радиаторите винаги бяха на макс
                                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Working...
                                X