Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на миниван.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Дааа, сега се сетих, че плъзгаща странична врата еспаса няма, за разлика от братчедите Федра, Ситроен С8 , Улисе и Пежо. С плъзгащата врата е много по-удобно. Но няма пълно щастие. Но пък плюс при Еспаса е, че задния ред седалки си имат шейни за местене напред-назад. Което пък го нямат другите алтернативни модели, които изброих.

Comment

Първоначално публикувано от gari Покажи съобщение
      Дааа, сега се сетих, че плъзгаща странична врата еспаса няма, за разлика от братчедите Федра, Ситроен С8 , Улисе и Пежо. С плъзгащата врата е много по-удобно. Но няма пълно щастие. Но пък плюс при Еспаса е, че задния ред седалки си имат шейни за местене напред-назад. Което пък го нямат другите алтернативни модели, които изброих.
      Можеш и да свалиш средната и да сложиш подлакътници.
      Еспейса е най-комфортен от всичките останали разглеждани алтернативи. Поне според мен.
      Въпросът е дали е и технически надежден, колкото и относително да е това.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Един познат караше еспейс 3,0 дизел, ремонтира го човекът, ремонтира пък накрая му писна и го продаде. Сега кара Зафира 2,2 на газ. Нещото, което най-много ме дразни в Рено са безбройните им пластмаси, които от година на година се разпадат на парченца.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
          Гледах и това, заедно с хонда стрийм.
          Това, което ме дразни е, че задната седалка е като пейка.
          Не случайно го сравняват с рено гранд сценик, а не със спейса,
          Каква пейка бе....я погледни поправката в поста ми....много ме натовари днес)))
          п.п.следваща тема автубус SETRA...
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
            Каква пейка бе....я погледни поправката в поста ми....много ме натовари днес)))
            п.п.следваща тема автубус SETRA...
            Не ти следя поправките.

Не говорех за одисей.

Ти знаеш ли колко струва този одисей?
            Ако ти е скучно, отскочи в друга тема, тук не се справяш добре.
            Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 14:04.
            К.М.

Comment

Не ти следя поправките.

Не говорех за одисей.
              Ako темата е сериозна от твоя страна...седни покарай Зафира и си ти........от личен опит ти го казвам.....не уморява на дълъг път и отвсякъде е шест....
              Ако не..... си чешай козината в форома колкото си щеш..
              п.п. за пари говорим!!!....нали не те интересуваше разхода.....сега какво ми намекваш за икономия....май ти се оплете в собствената си тема)
              Last edited by Бобби; d.m.y г., 14:11.

Comment

Скоро обикалях България с един Citroen C4 Grand Picasso , за първи път се впечатлих приятно от ван.
                http://youtu.be/53sltsabts8

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                  Ako темата е сериозна от твоя страна...седни покарай Зафира и си ти........от личен опит ти го казвам.....не уморява на дълъг път и отвсякъде е шест....
                  Ако не..... си чешай козината в форома колкото си щеш..
                  п.п. за пари говорим!!!....нали не те интересуваше разхода.....сега какво ми намекваш за икономия....май ти се оплете в собствената си тема)
                  Не ме интресува разхода на гориво бе г.. т.. МноУ ме дразниш!

Зафирата ми харесва, но ми е тясна! Тясна е. Тя дори няма три седалки на втория ред, а е като "тъпата" ми алфа.
                  К.М.

Comment

Еспейс е хубаво 2 ро поколение най здравото и най високото от земята с най хубави седалки,3 то поколение е трагедия не можеш да минеш по черен път веднага задира и ако ти се запоти предното стъкло трябва да носиш парцал с удължител да го бършеш докато караш,за каране става Еспейса малко ми клати странично и не е нещо с мека возия кой знае кво,подлакътника е летва трагедия е но от алфа на друга кола доста ще се мръщите,Киа карнавал карах точно дизел доста е пъргава и е добра стъпва на пътя удобна е за каране за мене е класи на Еспейс като каране и комфорт дори задните седалки са по добри,КИА та е ненужен хамбар едва ли някога в живота си ще ползваш и 50 процента от тоя обем щом побра половин тон кашкавал...мене ако питаш това дето съм карал и ме грабна е Ситроен Ксара Пикасо много добра кола мултифункционална и височка от земята и адски комфортна,има по 1.6 бензин двигатели доста са пъргавки,чувал съм че Ланчията е най комфортна но не съм карал иначе другите рено ситроен и пежо всякакви от товарни до пътнически са еднакви.

---------- Post added at 11:38 ---------- Previous post was at 11:33 ----------

Можеш и да свалиш средната и да сложиш подлакътници.
                    Еспейса е най-комфортен от всичките останали разглеждани алтернативи. Поне според мен.
                    Въпросът е дали е и технически надежден, колкото и относително да е това.
                    човек бъркаш да знаеш изглежда хамбар но вътре е евтин хамбар и не е конфортен нито на седалка нито на подлакътник дори и на музика ако щеш,иначе да качихме пистов мотор хонда 1000 се хваща от зад като махнеш седалките,загледай предната броня и се сети как ще се качваш на бордюрите или черен път до вилата или риболов ако ти се наложи.

Comment

Хубаво де, като искаш "маршрутка" що пропускаш Мерецедес Вито, и хамбара си е хамбар, има го и в луксозно изпълнение, надежден е.....
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                        Хубаво де, като искаш "маршрутка" що пропускаш Мерецедес Вито, и хамбара си е хамбар, има го и в луксозно изпълнение, надежден е.....
                        Това са ванове, микробусчета.

Хубави са, но чак толкова голям автомобил не ми трябва.
                        Въпреки, че витото не е много голям.

Там имаше едно, каравеле май беше, на фолксваген е мнооого яка машина. Имах познат с такова и беше уникално, но държи много висока цена.
                        К.М.

Comment

не споменавам Вито щото е дърво едни с задно предаване едни с предно едни на 16 цола други на 15,огромен волан и квадратна форма и вътре е трагично всичко е изсечено по прилича на руски автомобил,имам хиляди километри с Вито и не бих го взел за собствена консумация,това си е дървен бус да прекараш екипажа на Луфтханза от хотела до летището,отделно е доста скъп за подръжка спрямо това което предлага,си сложиш нещо в шоферската врата и пропада некъде си не можеш да бръкнеш с ръка да си го вземеш в движение,качваш се с отскок в него като се държиш за волана.

Comment

отново казвам туран, че явно ми се изгуби поста сред дискусията...

от всичките горе изброени коли е най-сигурен като поведение на пътя, вътре за пътниците е широк да си ебе, а багажника му е пре-достатъчен за каквото се сетиш

седалките му са удобни и задните всяка от тях се мести индивидуално наперд назад и се вади от колата за отрицателно време

ергономичен е много, а качеството на изработката на интериора просто е светлинни години пред всичките пежа, ситроени, опели, и тем подобни празници на пластмасата

вози малко по-твърдо в сравнение с горе изброените екземпляри за да е по-стабилен, но за сметка на това за такава кола върви и изглежда приятно

пак повтарям за ремонтите - за 6 години и 200 хил. км са му направени ремонти за около 3-4 хиляди лева - това със смяна на тампони и накладки ОБЩО

Части бол, китайски, стари, оригинални - все на приемливи цени

ако е такъв с някоя и друга екстра като чейнджър и кожа тук таме по купето направо няма какво да го сравняваме с другите талиги

да не говорим за паразитни шумове и т.н. - единственото нещо, което може да скърца в тази кола е багажа ти и задната врата про осукване и слизане от огромен наклон - вратите й все още се затварят като на чисто нова кола и следи от употреба почти няма, нищо, че имахме куче, редовно се возят малки деца в нея и се кара ноооон стоп
                            Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 15:23.
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                              отново казвам туран, че явно ми се изгуби поста сред дискусията...

нея и се кара ноооон стоп
                              Прочетох ти поста и ги прегледах като обяви.
                              Ще ги поогледам на живо, но като всеки фолксваген държат висока цена.
                              К.М.

Comment

...някой спомена ли за Форд Транзит.....казах ви, че ще стигнете до автобусите......така е като чешате прасето....
                                Аз му предлагам Волксваген Транспортер или Каравел с перденца))....ниска цена...разхода не от значение за него....става и ладов мотор да му хакне,ако има проблем....абе това е колата ....да си вози тиквите...

Comment

Working...
                                X