Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на миниван.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Избор на миниван.

Понеже наближава коледа и ще ми трябва транспорт за бурканите с месо се нуждая от превоз.

Имам нужда от съвет, стига да има някой сравнително запознат.

Оглеждам следните "маршрутки"

Ланча фаедра - 2.2 ХДИ
    Фиат улийсе - 2.2 ХДИ
    Ситроен С8 - 2.2
    Пежо 807 - 2.2
    Разбрах, че тези всичите са с еднакви двигатели, та даже и интериорът им е почти един и същ.

Другото, което гледах са Рено еспейс и гранд еспейс след 2003, там има два варианта 2.2 ДЦИ и 3.0 ДЦИ.
    Тройката повечето са автомати и двигателя бил на ИСУЗУ. (не знам това какво означава)

Гледах и ужасно грозните, поне за мен Шаран и Галакси с техните 1.9 ТДИ, а галаксито го има и 2.3 бензин.
    Шаранът държи цена.

Зяпах и карах и една КИА карнивал 2006 година с двигател 2.9 ЦРДИ, която остави приятно усещане в мен, беше с автоматични задни врати и много им се радвах

Ще съм много благодарен, ако някой ми даде съвет, защото вече се омотах като свиня в калчища и колкото повече научавам за тези "маршрутки", толкова повече се обърквам.

Благодаря предварително за всеки пост, независимо дали и по темата или не.
    Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 09:28.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Какво стана бе Суси....тъщата да не ти намекна пак, че ти е малка колата
    Last edited by Бобби; d.m.y г., 12:00.
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Ммм той всичко, което е изброил е френско така да се каже. Нищо, че пише Ланча и Фиат. Моето шуре преди 2 години взема един Гранд Еспейс 2.2 нафта след 2003-та .. ма не знам коя е точно и прави наскоро ремонт на матора. Нещо прегря, извря и купува направо цяла тиква. Според мен лично VW Touran е много по-добър от тези, които си посочил. Или Opel Zafira B - поне дизеловите им версии са с италиянски мотори.
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Т.нар. Еврованове (http://en.wikipedia.org/wiki/Eurovans) определено не са препоръчителни. Наистина. Доста бъгави модели излязоха, макар че последните са малко по-добре сглобени и изработени. Макар че и те имат забележителни драми с плъзгащите се врати например. И не само тях ...

За Киа-та просто забрави - имаме такава служебна (2,9 дизел ръчка), вярно, голяма е, но иначе е ужасна - гори като ламя (и на дълъг път си лапка около 10, в града под 13-14 просто не може да слезе), не върви, дрънчи като контейнер за боклук и направо се разглобява в движение.

Турана е най-бъгавия автомобил в историята на марката Холцваген. И продължава да е на почетното първо място, ама отзад напред в класацията по надеждност на Ауто Билд.

Моя съвет, и то категоричен, е Орел Зафира (2005-2011), задължително с 1,9 JTD маторя (120 или 150 коня) и по възможност с автомат (мноу здрав 6-степенен Айсин http://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC). Много хубав, добре изработен, хитроумно замислен и здрав автомобил с евтина поддръжка (реално е на базата на Астра). И много икономичен, един колега си купи такъв новичък от София Ауто през 2007 г. (120 коня ръчка) и досега (90 000 км) няма абсолютно никакви проблеми, гори му 8-9 в града и 5-7 на дълъг път.
        Last edited by pinko; d.m.y г., 11:16.
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Гледах една зафира, но беше бензинова.
          В сравнение с еспейса вътре е доста тесничка.
          Разходът на гориво не е водещ в моя случай.

На мен най-много ми хареса гранд еспейс рендето с 3.0 ДЦИ.

Ще прегледам как вървят зафирите.

Блгодаря.
          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            Гледах една зафира, но беше бензинова.
            В сравнение с еспейса вътре е доста тесничка.
            Разходът на гориво не е водещ в моя случай.

На мен най-много ми хареса гранд еспейс рендето с 3.0 ДЦИ.

Блгодаря.
            Точно от 3-литровия дизел на Исузу трябва да бягаш като дявол от тамян. Ключова дума "потъващи ризи"
            Volvo XC90 D5 '06
            Alfa Romeo Spider 2.0 '90
            Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
            ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
            ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

За мен отговора на въпроса ти е Опел Зафира 2.0 ОРС, Еспайса не е лош вариант но като идеш да ремонтираш нещо ще отнесеш много псувни как може да си купиш такава кола
              Last edited by t-1000; d.m.y г., 11:26.
              AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
              http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
              Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
              BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

Ягуар...джипка са па търси камион Прасето......
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                  Точно от 3-литровия дизел на Исузу трябва да бягаш като дявол от тамян. Ключова дума "потъващи ризи"
                  Уффффффф, за какво ли пуснах тази тема

Еми, ако не ми хареса зафирата, ще търся еспейс ренде с бензинов, но до сега само 2.0 Т намирам.

---------- Post added at 08:26 ---------- Previous post was at 08:26 ----------

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                  Ягуар...джипка са па търси камион Прасето......
                  Тази тема е сериозна.
                  К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                    Какво стана бе Суси.....свекървата да не ти намекна пак, че ти е малка колата
                    ...иде сезона и ше се опраси,кат се пръкнат 10-12 прасенца и му е малка Алфата.
                    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

...Еми, ако не ми хареса зафирата, ще търся еспейс ренде с бензинов, но до сега само 2.0 Т намирам.
                      Гледай да ти хареса, за еспейса ще ти кажа само едно-първо чети 3 дни без да спираш из форума им и ако ти се иска да произнесеш думата еспейс, продължи да ги гледаш.
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
                        Гледай да ти хареса, за еспейса ще ти кажа само едно-първо чети 3 дни без да спираш из форума им и ако ти се иска да произнесеш думата еспейс, продължи да ги гледаш.
                        Четох.

Няма да пусна такава тема тук, преди да съм чел.

Преди да купя алфата, един така ме прати да чета тук и така вече 6 години.
                        Пък от алфата не мога да се оплача.
                        К.М.

Comment

......, ще търся еспейс ренде с бензинов, но до сега само 2.0 Т намирам.......

Тази тема е сериозна.
                          2,0 бензин турбо си е класика. Може би това е един от най-здравите двигатели на Рено. Зет ми си купи наскоро такъв Еспейс, но го взе от Холандия. В България не можа да намери в прилично състояние. Между другото не е чак такава ламя. Но ако си се спрял на дизел, най безпроблемен е 2,0ДЦИ. С верига е и по държи от 2,2 и 1,9ДЦИ-то. От 3,0ДЦИ също много реват. Дано намериш читав екземпляр. Иначе стъкленият покрив е гоуем кеф!

Comment

Думичката "espace" е дума от френския език и се произнася "еспас"

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от gari Покажи съобщение
                              2,0 бензин турбо си е класика. Може би това е един от най-здравите двигатели на Рено. Зет ми си купи наскоро такъв Еспейс, но го взе от Холандия. В България не можа да намери в прилично състояние. Между другото не е чак такава ламя. Но ако си се спрял на дизел, най безпроблемен е 2,0ДЦИ. С верига е и по държи от 2,2 и 1,9ДЦИ-то. От 3,0ДЦИ също много реват. Дано намериш читав екземпляр. Иначе стъкленият покрив е гоуем кеф!
                              Гледах един еспейс 2.0 дци, те са по-новички и по-скъпички.
                              2.0 Т намерих само един, който вътре беше доста зле.

Не знам, но в еспейса някак си дишам и се чувствам комфортно, в зафирата се чувствам по-зле от колкото в алфата.
                              А аз с годините държа любимата ми съпруга да отстои на по-голямо разстояние от мен.

---------- Post added at 08:46 ---------- Previous post was at 08:46 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Думичката "espace" е дума от френския език и се произнася "еспас"
                              Благодаря за корекцията, приемам я, но ме мързеше да ги изписвам на латиница.
                              К.М.

Comment

Working...
                              X