Известие

Collapse
No announcement yet.

Поредното полицейско бездействие или "...виновно е обществoто"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Поредното полицейско бездействие или "...виновно е обществoто"

Здравейте. Да се оплача на какво станах свидетел днес, за мое огромно съжаление. След работа ( пътувам обикновено с трамвай 5 в София – за хората, които не са запознати е основно превозно средство за много хора, живеещи в западните квартали и работещи в центъра, като съвсем наскоро подмениха всички мотриси с чисто нови), се качвам в трамвая. За мой ужас, в задната част имаше някаква агитка от т.н. “ултраси” – поскандиранията разбрах, че става въпрос за малка част ( не,че попринцип са много хора) от агитката на Локо София, която пътуваше за стадион “Славия”. В предната част бяха съвсем нормални редовни пътници, прибиращи се от работа, нагъчкали се един в друг, поради безумието в задната част на превозното средство. “Ултрасите” бяха петнадесетина хлапета на не повече от 15-16 годишна възраст, всички неадекватни ( пияни или дрогорани). Креше се зверски, като се пееха някакви безумни песни...така докато трамвая не тръгна – тогава започнаха да подскачат и тряскат тавана на трамвая с юмруци. След не повече от 10 метра ватманката спря, защото натискали аварийните бутони – няколко от тях се бяха подали с половината от тялото си на прозорците и много смело скандираха “Ушев преде**ст...” и подобни обидни думи – като се обърнах какво да видя – трима полицаи с мотори карат успоредно с трамвая, като “уж охраняват” така наречената агитка от 15 дрогирани лумпени. Трамвят тръгваше и спираше на всеки 5-10 м. Поради една и съща причина, а трошенето на тавана продължи...а въпросните лица на ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ се усмихваха от другата страна на самият булевар, ескортирайки трамвая.
    На следващата спирка пристигнаха още двама моторизирани униформрни, при което скандиранията и “Ушев п***ст”, “свирка**ии”, и псувни по адрес на майките им се засили рязко. На спирката трамваят не тръгна поне 5 мин., а аз не се стърпях и попитах един от униформените “До кога смятат да ги търпят тези 15 хлапета, които потрошиха трамвай струващ стотици хиляди левове, платен от моите пари дадени за карти, билети и данъци?” – отговора не получих, само лош поглед. Единият от ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ се качи в превозното средство с предупреждението към ултрасите – “... искате ли да гледате мача – ако да, давайте по-спокойно...”...
    И се продължи в същият дух до следващата спирка – петимата полицай с моторите по бул. Цар Борис 3, а ултрасите ги псуваха от трамвая, който се налагаше да спира на всеки 10 м. На следващата спирка, кгато отново дойдоха т.н. “полицай” отново заедно с част от останалите пътуващи попитахме – “Какво става, няма ли да предприемат мерки – все пак всички си плащаме, за д аполучаваме нормален обществен транспорт” – отговора беше – “Такова е положението – те слизат след 3 спирки”.
    Не се стърпях, на следващата спирка сезнах и влезнах в словесен спор с “много знаещият” охранител от “ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ” на който заплатата се изшплаща от моите данъци, които чинно си плащам всеки месец. ПОпитах го какво е това безобрази е и докога така – на спирката имаше още 5-6 служителя на полицията – отговора му беше – “....господине, обеството ни е виновно...аз нищо не мога да направя...” ??? Останах втрещен – попитах как нищо, при положение, че те са 5- 7 полицай, които най-малкото могат да свалят лицата от превозното средство да има извършат проверка за документи ( със сигурност нямаха), да арестуват поне 2-3 за погром на обществено имущество и няколко за нарушаване на общественият ред = вместо това, те нищо не правеха, което направо ме вбеси – що за хора са тези униформенти тъпири? За какво им се плащат заплати (от нас, редовните данъкоплатци)– за да се хилят докато ги псуват ли? Да гледат как 10 15 годишни келеши трошат трамвай купен за стотици хиляди с платените от мен пари за карти и билети? На зададените от мен въпроси, двама от тях (униформените) ми казаха, че това е положението и нищо не могат да направят – ако аз съм можел – да съм направил каквото е необхдимо.....”...такова ни е обществото, господине..”. Това е безумие!!!! Не, че не си позволявам да правя забележки, когато смятам, че са уместни или нещо подобно – но да влизам в конфтонтация с част от футболна агитка в присъствието на 7 униформени, които се подхилкват ми се струва безуме.
    Разбира се не изтъпях, обадиш се на 112 и обясних в детайли случилото се, както и бездействието на униформените лица, надявам се, че ще има последствия за тях, но какво от това??? Трамваят си остава потрошен, десетки редовни пътници ( в това число и майки с малки деца) се наслушахме на куп простотии, обиди и нецензурни думи, пътувахме повече от 40 мин. от Пирогов до Красно село и станахме свидетели на поредното полицейско бездейстие ...
    Стана малко дълго, но бях много, ама много възмутен и афектииран от случващото се...и нали знаете – когато няма спазване на общественият ред, няма правораздаване, няма здравеопазване и образование – НЯМА И ДЪРЖАВА!!!!
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
    ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Що си образуваш нерви.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      Що си образуваш нерви.
      Защото е прав. Свалят ги, проверка, ако не съдействат - по каналния ред. Даже и да ги понатупат могат, но тогава натупаните ще надат такув вой, че полицията явно предпочита, да няма подобно главоболие. Което е безумното в ситуацията.

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Що си образуваш нерви.
        Ами защото все още живея в настоящата среда, плащам си данъците и таксите чинно на тази държава...засега...
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
        ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Да бе момчета, знам как става в белите държави, просто у нас няма смисъл.Затова спрях да се нервя и седя и се радвам на простотията.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Нямам думи - цяла група полицаи им прави ескорд, като, че ли ги охранява от някой друг.
            Всичко в тази държава е откачило и се опасявам, че и аз ще откача в тази среда.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Що си образуваш нерви.
              Ми, щото е нормален човек и иска да живее в нормална държава. Затова си образуваме нерви и по-големи проблеми ще си образуваме щом трябва. Ти през това време чакай някой да почне да хвърля лимонки, ама и тогава ще го гледаш от вкъщи по телевизора, в това съм сигурен.
              Много хора смятат, че България ще тръгне нагоре, когато не остане нито един от поколенията, закърмени през социализма и явно са прави.
              2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                Много хора смятат, че България ще тръгне нагоре, когато не остане нито един от поколенията, закърмени през социализма и явно са прави.
                Хайдеее, ново противопоставяне - да не вземете да ни трепете сега поголовно, с калашници.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Хайдеее, ново противопоставяне - да не вземете да ни трепете сега поголовно, с калашници.
                  Не е противопоставяне, просто трябва да мине време. Щом по друг начин не става...
                  2014: Deutschland über alles

Comment

примери много,на нашата спирка се събираха ултрасите на Левски преди години некви скинове некви Рашо Иван Манасиев е такива смешковци,бяха 40 човека и мятаха пиратки по хората на спирката???и крещяха,ние месните им викнахме да не мятат бяхме на 50 метра от тях 3 пъти по малко хора и един от тях ни напсува и познай спряхме движението масов бой на булеварда на Малинов и познай дали повече се събират на тая спирка,едно единствено нещо ги оправя бой и унижение непрекъснато неспирно,не мога да съм толерантен към такива,на агресията се отговаря с агресия,полицайте си ги оправят тихо на далече от общественото мнение,другото което е че има проверка за алкохол на входа и няма да ги пуснат ще седят на вънка,едно време бяхме уличници не сме се гордяли а сега е на мода,имам лошо мнение за хора който гледат мачове пият бира и имат татуировки.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                      примери много,на нашата спирка се събираха ултрасите на Левски преди години некви скинове некви Рашо Иван Манасиев е такива смешковци,бяха 40 човека и мятаха пиратки по хората на спирката???и крещяха,ние месните им викнахме да не мятат бяхме на 50 метра от тях 3 пъти по малко хора и един от тях ни напсува и познай спряхме движението масов бой на булеварда на Малинов и познай дали повече се събират на тая спирка,едно единствено нещо ги оправя бой и унижение непрекъснато неспирно,не мога да съм толерантен към такива,на агресията се отговаря с агресия,полицайте си ги оправят тихо на далече от общественото мнение,другото което е че има проверка за алкохол на входа и няма да ги пуснат ще седят на вънка,едно време бяхме уличници не сме се гордяли а сега е на мода,имам лошо мнение за хора който гледат мачове пият бира и имат татуировки.

А къде са държавата, държавната власт и законите? Както и тези които трябва да ги прилагат? Със саморазправа ли трябва да решаваме какива проблеми? Трябва ли всеки да ходи с брадва и бухалка в колата си и с нож и пистолет в джоба си? Не мисля че това е решението на проблема! Човек трябва да има положителен принос в това гражданско общество! Да се съобщава постоянно за такъв вид безредици, хулиганства и престъпления. Човек не трябва да остава безпричастен, но по начина който визирах а не да се саморазправя!
                      sigpic
                      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Колега sasho_n2, изложи тези факти в писмо до някоя отговорна институция. Самоличностите на въпросните "охранители" следвт да бъдат установени и те да си понесат наказанията, каквито твърдо вярвам, че им се полагат.

Не трябва да търпим подобно отношение. На никаква цена!

На колегите на които им се струва, че случката е маловажна, ще припомня това, че нищо добро не очаква жителите на една държава, ако в нея не се спазва преди всичко "принципът на счупеното стъкло".

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако не са лъжа ултрасите са били на ФК Черно море.

Полицията ни бездейства, защото сме демократична държава и всеки парцал може да блокира Орлов мост, когато си поиска, дори и да е сам.
                          И ако някой полицай си свърши работата обикновено го уволняват, защото един тон смръдливи неправителствени организации и един тон изпедерастени медии опищяват орталъка, че са нарушени човешки права.
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
                            А къде са държавата, държавната власт и законите? Както и тези които трябва да ги прилагат? Със саморазправа ли трябва да решаваме какива проблеми? Трябва ли всеки да ходи с брадва и бухалка в колата си и с нож и пистолет в джоба си? Не мисля че това е решението на проблема! Човек трябва да има положителен принос в това гражданско общество! Да се съобщава постоянно за такъв вид безредици, хулиганства и престъпления. Човек не трябва да остава безпричастен, но по начина който визирах а не да се саморазправя!
                            така идва полиция-кой мета пиратки?не съм аз не съм аз не съм аз,кой крещи-не съм аз,хората няма да свидетелстват щото ще кажат утре ще ме видят на улицата и ще ме пребият тия хулигани,е кой да чакам ми кажи ти?ако имаш жена,майка,сестра,баща на спирката и мятат пиратки по тях и ги травмират?що да търпят обикновенните хора такава простотия,ми като мета пиратки и ни псува и вика елата кво да го правиш,абе жалко че не си бил да видиш тарикатите дето плашеха хората и крещяха как ораха асфалта,мисля че щеше да видиш че е справедливо,не мисля че сме направили нещо лошо в случая.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                              така идва полиция-кой мета пиратки?не съм аз не съм аз не съм аз,кой крещи-не съм аз,хората няма да свидетелстват щото ще кажат утре ще ме видят на улицата и ще ме пребият тия хулигани,е кой да чакам ми кажи ти?ако имаш жена,майка,сестра,баща на спирката и мятат пиратки по тях и ги травмират?що да търпят обикновенните хора такава простотия,ми като мета пиратки и ни псува и вика елата кво да го правиш,абе жалко че не си бил да видиш тарикатите дето плашеха хората и крещяха как ораха асфалта,мисля че щеше да видиш че е справедливо,не мисля че сме направили нещо лошо в случая.
                              Разбира се, че такава неизбежна саморазправа, за каквато говориш е за предпочитане пред публичното бездействие.
                              Но това не би се налагало, ако полицията си вършеше работата както трябваше. Ако беше така, във въпросните келешчета щеше да съществува страха от това, че ще дойде полиция и ще му дърпат здраво ушите.
                              Иди блъскай в някой трамвай в Германия, Австрия или която и да е друга иначе най-демократична страна, да видиш какво ще ти се случи. Няма и да си помислиш някога да повториш.

Накратко - думата демокрация у нас е погрешно възприемана от много хора като синоним на слободия, хаос и беззаконие.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X