Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос към строителите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въпрос към строителите

здравейте,имам въпрос към стоителите или хора които имат отношение към строителни фирми и складове за материалите
    първо искам да си купя бетонобъркачка 130-160 литрова.всякаква информация би ми била от полза.
    ще ми трябва и проточен бойлер за баня.идеята е да мога да го вържа към две или три точки,но нее задължително.спрял съм се на няколко варианта

http://technika.bg/product/2350/boyl...ine-8-5kw.html

https://www.boileri.bg/product/281/d...-fam-8-8s.html

http://www.amazon.co.uk/Triton-Sevil...lectric+shower

http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/8330040.htm

http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/8329130.htm

ако някой се занимава със строителни материали или ползва някаква отстъпка за строителни материали също би ми бил полезен ако мога да ползвам неговата отстъпка за закупуване на материали.става въпрос за района на София,Дупница или Благоев град.благодаря предварително.
    алфа ромео 156 1.8 тс -на части
    алфа ромео 164 2.0тс -на части
    нисан примера п10 1,6 16в хечбек
    sigpic

Колега, пиши на rumenti77, той се занимаваше със строителство и изолации май и може да ти е от полза!
    Пък и скоро и от бойлери се интересуваше - най вероятно е запознат!
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Като човек продавал до скоро Дипломат ще ти кажа . Бягай на далече от тях !!! Няма такива боклуци 80% от стоката се връща гаранционно . Духалки конвектори и какво ли още не 2/3 от клиентите ми се връщат с рекламации . А за София сервиза е в Казичене на баба си трънкина .
      За бойлери бих ти препоръчал Елдом . Вече имат автоматизиран завод с , който вдигнаха качеството и отделно имат и сервиз с мобилни групи .
      Други хубави проточни бойлери са Полските Коспел и Немските Щибел Елтрон . Ако към Щибела проявяваш интерес ми пиши лично .
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
      sigpic

Comment

Ако искаш проточен бойлер който да ти върши работа варианта ти е само един - стибел елтрон ! За съжаление официалните представители за България са задници , така че се подготви психически. За проточен бойлер ти трябва и надеждна ел. инсталация, а за по сериозните (спомена, че ще захранваш 3 точки) - и трифазно напрежение.
        Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Може да ти е от полза.http://www.eltro-bg.com/articles_2.htm
          За 8,5 KW бойлер ти препоръчвам 10 кв.мм централен кабел и 6кв.мм. за бойлера ако искаш като го пуснеш пада на U да е най-малък.Що са мъчиш с туй нещо.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

за проточния бойлер се спрях защото ми трябва за къщата на село,а тя не се обитава постоянно и не ми трябва обемен бойлер,проточен върши идеална работа за там.трябва да е монофазен,че няма смисъл от вкарване на трифазен ток.две или три точки искам за да не взимам два или три бойлера,иначе няма да се ползват трите чешми едновременно
            иначе съм ползвал 8 кв бойлер и се справя добре,кофти е зимата когато е много студено водата е хладка.гледах ги на стибел елтрон но ми се струват страшно много тези 18кв.зимата рядко ходя там така че 8-9кв е достатъчно,за инсталацията всичко ще се изгражда отново тъй като е стара и слаба
            Last edited by starata alfa; d.m.y г., 23:56.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
              здравейте,имам въпрос към стоителите или хора които имат отношение към строителни фирми и складове за материалите
              първо искам да си купя бетонобъркачка 130-160 литрова.всякаква информация би ми била от полза.
              На твое място бих си спестил парите от бетонобъркачка. Труда по пълненето си го има, а почистването след всяко бъркане трябва да е много съвестно изпълнено, да го кажа направо-лично от теб. Повериш ли го на други, бързо ще се стигне до изчукване на втвърден бетон, ще загуби вид и тръгва ръждата. Тоя, който оперира с нея, също трябва да е с глава на раменете, а това е все по-рядко в строителните среди.
              По-добре е да дадеш хляб на 2 човешки бетонобъркачки, хем ще вземат участие и в полагането на бетона.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Не се набивай с този проточен бойлер!
                Сложи си нормален бойлер, просто зимата ще го източваш, докато пиеш последната биричка за есента. Става бързо. Ако зазимяваш къщата, де.
                Проточният бойлер е огромен компромис за много крайни случаи.

---------- Post added at 03:36 ---------- Previous post was at 03:34 ----------

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
                Като човек продавал до скоро Дипломат ще ти кажа . Бягай на далече от тях !!! Няма такива боклуци 80% от стоката се връща гаранционно . Духалки конвектори и какво ли още не 2/3 от клиентите ми се връщат с рекламации . А за София сервиза е в Казичене на баба си трънкина .
                За бойлери бих ти препоръчал Елдом . Вече имат автоматизиран завод с , който вдигнаха качеството и отделно имат и сервиз с мобилни групи .
                Други хубави проточни бойлери са Полските Коспел и Немските Щибел Елтрон . Ако към Щибела проявяваш интерес ми пиши лично .
                Сменил си фирмата и плюеш предишните, не е коректно така.
                Имамх духалка дипломат, която работи 7 години, накрая я изпуснах и тя се строши.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

от бетонобъркачката не бих се отказал,по лесно и по бързо е с нея а и можеш да си го бъркаш сам,изчетох доста неща и още повече се убедих от нуждата и.за проточния бойлер също не мисля че е компромис понеже нечакаш да се топли водата,което е голям плюс при режим на водата,иначе къщата се зазимява откакто ми гърмя тоалетната чиния от замръзване
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
                    от бетонобъркачката не бих се отказал,по лесно и по бързо е с нея а и можеш да си го бъркаш сам,изчетох доста неща и още повече се убедих от нуждата и.за проточния бойлер също не мисля че е компромис понеже нечакаш да се топли водата,което е голям плюс при режим на водата,иначе къщата се зазимява откакто ми гърмя тоалетната чиния от замръзване
                    Имаш право на избор.
                    Водата в хубав 80 литров бойлер се топли за час.
                    Да не говорим, че с проточния никога няма да постигнеш тази постоянна температура.
                    Но както си решиш.
                    Тоалетната чиния е елементарна, пакет сол за 15 стотинки и нека става и -30.
                    Изпробвано 20 години подред.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

По-миналата зима и при мен се спука целия моноблок - казанчето и тоалетната чиния. Сол бях сложил, но всички помним каква беше по-миналата зима. Къщичката е в едно севлиевско село и там температурите бяха паднали до -31 тогава. Къщичката я купих преди 7-8 години и единствено тая зима имаше тоя проблем.
                      Слагам антифриз вече, като дойде ред за зазимяване.
                      За бойлера ще съм поредния, който ще те посъветва да си вземеш обикновен. Когато се спука моноблока, бойлера не беше мръднал(и все още не е ), а не беше източен целия. Купих го преди пет години и се ползва максимум един-два пъти месечно от април до октомври.
                      Дипломат е марката му, 80л. и нямам никакви оплаквания засега.
                      А бетонобъркачка си вземи, като не ти е нужна ще я продадеш .
                      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

понякога има режим на водата и няма да може да се ползва тогава защото му трябва 1 час да згрее водата,а при проточния няма този проблем-пускаш и тръгва топлата вода,а и са по икономични.освен това заемат доста място обемните за разлика от проточните,зимата почти не се ходи там,а когато се зазимява направо източвам цялата инсталация за всеки случай
                        иначе селото е преди благоевград и там зимата нее толкова студена като на женами на селото,за да не се справи проточен бойлер,особено ако се огрее къщата и се изолира добре банята
                        Last edited by starata alfa; d.m.y г., 13:54.
                        sigpic

Comment

За стара ел. инсталация проточния е жива беля (каквото и да тамъниш) ... говедото си иска доста повече ток.
                          Или полагаш нова инсталация или си купуваш нормален бойлер.
                          Режим на водата - ако имаш кладенец си направи автоматична помпа да се включва когато падне налягането, с възвратен клапан да не връща във водопровода.
                          Години наред се спасявахме така на село.
                          За бъркачката - да кажат ония дето отбират.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

банята и кухнята ще се изграждат наново,включително инсталацията и изолацията както и водопровода.единствено стари остават стените,всичко друго щее ново,включително плочата защото сега е гредоред
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение

Сменил си фирмата и плюеш предишните, не е коректно така.
                              Имамх духалка дипломат, която работи 7 години, накрая я изпуснах и тя се строши.

Драги ми смехурко аз съм си собствена фирма това първо . Второ от тях се отказах да ги продавам и монтирам именно заради горепосочените примери .
                              А твоята духалка е сигурно е била една от 4те в контейнера с духалки която все още работи след като и е изтекла гаранцията .

Проточния бойлер би му свършил по-добра работа в случая , защото ще ползва топлата вода на момента а няма да я чака да се стопли . Което е удобно ако ходи само за един ден на вилата .

Щибел имат и проточен 5,7 и 6,6 киловата за 2 или 3 точки под налягане .
                              Щом ще слагаш нов водопровод задължително го изолирай с пеногума минимум 13мм дебела . 6мм която е масово разпространената по железариите ( особенно сивата лъскава ) за нищо не става ако искаш да не ти истива водата докато стигне от бойлера до чешмата .
                              Last edited by Ladjov; d.m.y г., 15:08.
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                              sigpic

Comment

Working...
                              X