Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос към строителите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
    Драги ми смехурко аз съм си собствена фирма това първо . Второ от тях се отказах да ги продавам и монтирам именно заради горепосочените примери .
    А твоята духалка е сигурно е била една от 4те в контейнера с духалки която все още работи след като и е изтекла гаранцията .

Проточния бойлер би му свършил по-добра работа в случая , защото ще ползва топлата вода на момента а няма да я чака да се стопли . Което е удобно ако ходи само за един ден на вилата .

Щибел имат и проточен 5,7 и 6,6 киловата за 2 или 3 точки под налягане .
    Щом ще слагаш нов водопровод задължително го изолирай с пеногума минимум 13мм дебела . 6мм която е масово разпространената по железариите ( особенно сивата лъскава ) за нищо не става ако искаш да не ти истива водата докато стигне от бойлера до чешмата .
    Твоя е само празната ти тиква, гринго.
    Научи се да носиш на шега малко.
    През шперца ми е какво е качеството на дипломат и какви печки и бързоварчета продаваш.
    Проточния бойлер е като мобилния климатик, а именно.....един ОГРОМЕН компромис.
    И стига с това време за затопляне, че ме забавлявате.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Като ти познавам излианита по форума . Не се шегуваш а винаги гледаш да провокираш .
      Q=m.Cp.(t1-t2)/h основна формула в топлотехниката господин бъзовар . Няма смисъл да ти дешифрирам буквите защото знам че ги знаеш господин тесен специалист по въпроси от общ характер .
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
      sigpic

Comment

Виждам, че има големи специалисти тук, но само да вметна, че за проточен бойлер трябва да има изградена подходяща ел.инсталация.
        Новите обикновени бойлери имат опция против замръзване и няма нужда да се източват.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
          Като ти познавам излианита по форума . Не се шегуваш а винаги гледаш да провокираш .
          Q=m.Cp.(t1-t2)/h основна формула в топлотехниката господин бъзовар . Няма смисъл да ти дешифрирам буквите защото знам че ги знаеш господин тесен специалист по въпроси от общ характер .
          Хайде сега си поправи грешките в текста и напиши кое какво означава в тази формула, защото формули така се пишат.

Където:
          а-
          б-
          в-
          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
            банята и кухнята ще се изграждат наново,включително инсталацията и изолацията както и водопровода.единствено стари остават стените,всичко друго щее ново,включително плочата защото сега е гредоред
            А частта от входящия проводник (преди електромера) до банята/кухнята ще остава старата така ли?
            Ако да - забрави за проточния.
            Ако не - усилено трасе с отделен предпазител.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Като знам по селата какво скапано и непостоянно напрежение на тока имат, съмнявам се проточния бойлер да е добър вариант.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Като знам по селата какво скапано и непостоянно напрежение на тока имат, съмнявам се проточния бойлер да е добър вариант.
                Като гледам той вече е направил своя избор.

Напрежението по селията е отвратително.
                Ние на вилата като включим бойлера /обикновен/ и лампите започват да мижат. Представям си с един як проточен бойлер какво би станало.
                К.М.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  А частта от входящия проводник (преди електромера) до банята/кухнята ще остава старата така ли?
                  Ако да - забрави за проточния.
                  Ако не - усилено трасе с отделен предпазител.
                  значи точно срещу къщата е трафопоста и кабелите от стълба до 1м преди електромера са сменени от енергото,незнам каква квадратура са но изглеждат дебели.мястото което искам да направя баня и кухненски бокс досега са използвани като вехтушарник иначе е правено за стълби към тавана.ще си пусна водопровод тъй като сега няма.ще пусна и силов кабел 6 м2 за бойлера,единственото което мога да използвам от помещението са стените които дори не са измазани.стената която ще направя между двете помещения щее 10-15см и душа и мивката в бокса ще са гръб в гръб така че няма да се губи разстояние и да изстиват тръбите.водопровода за банята и мивката ще се захрани от мазето под тях,което е приземно с около метър под земята и стени дебели над 50см така че и то е топло.банята ще бъде изолирана отстрани и отгоре.
                  иначе брат ми има проточен бойлер 8кв и лятото работи на половин мошност а зимата когато е около и под нулата водата е хладка.това е при неотопляема къща и северна баня без изолация.мисля си че с изолация и бойлер 8,5кв не би трябвало да има проблем.от обемен бойлер в необитавана къща и малка баня невиждам никакъв смисъл.още повече че с проточния бойлер лятото сметката е 15-20лв.единствено се колебая между гореспоменатите и този полския от 9 кв

http://megashop.bg/techno/product_in...=803475&rek=28

колебанието е заради възможноста да захраня с един бойлер 2 или 3 точки,които няма да се ползват едновременно и да не купувам втори бойлер макар че за цената на полския бих купил три други
                  алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                  алфа ромео 164 2.0тс -на части
                  нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                  sigpic

Comment

В предния си/мой/ пост ти пратих линк на една табличка за мощностите, тока и квадратурата на кабелите.Ако от трафопоста до електромера кабела е 10 кв.мм./което ме съмнява/ си ок.Ако е 6кв.мм. си на ръба, като имам пред вид че освен бойлера ще включваш и други консуматори освен ако не спираш фурната за да се окъпеш.8.5 KW на 220 V са 38 ампера.Принципно и 6 кв.мм. ще стигнат но не е зле да се позастраховаш.Тока е насочено движение на електрони, колкото по малко е сечението толкова триенето е поголямо и проводника се загрява и става дефакто консуматор.И от там загуби и лампите почват да мъждукат.Все едно да изпразниш пълен стадион през обикновенна врата.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

разгледах таблицата но съм на вие с тоците,кабелите ще ми ги пуска приятел на баща ми който прави цялата инсталация на брат ми на къщата а той е добър електротехник и няма да ме прецака,кабелите които идват към къщата са поне на вид по-големи/дебели/от 6 м2,същите са и на брат ми на къщата и там издържат на стар калорифер с 4 реотана,духалка и 8 кв бойлер,но на него и инсталацията в къщата е яка.при мен обаче преди да сменят кабелите от стълба към къщата при хладилник ,печка и електрожен бушона гърмеше.идеята е първо да пусна нова инсталацията до банята,след това да подменя и всичко останало по тоците в другите стаи и помощните помещения които не са малко,въпроса е че незнам дали ще успея за 1месец да свърша всичко което съм планувал.за това време трябва да бутна гредореда,да избия плоча,изолация,водопровод,ток,баня,кухня и смяна на цялата дограма и това е най-спешното за момента.след това имам още куп други работи които незнам дали ще успея да свърша,но те поне не са спешни
                      sigpic

Comment

По-добре се концентрирай първо върху грубия строеж и конструктивната част, после смени дограмата, след това инсталациите и довършителните работи - и чак тогава сменяй бойлера, ако евентуално ти останат пари.
                        sigpic

Comment

Гледам не си вмъкнал в графика бирата и кебапчетата............

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            Гледам не си вмъкнал в графика бирата и кебапчетата............
                            Срещу каса бира ставам бетонобъркачка от световен мащаб.
                            К.М.

Comment

От опит препоръчвам бирата след бетона.

Comment

бирата и скарата са задължителни
                                sigpic

Comment

Working...
                                X