Тъй като нямах зимни гуми реших да попитам мой приятел за оферти в една от големите фирми вносителки в Пловдив, където той е управител. Покрай всичко ми предложи Pirelli W210 http://www.naievtinitegumi.bg/bg/pne...SID=osxpszfmcn , но с ДОТ края на 2007 година, като цената за мен е 100 лева на гума. Размера е 225/60/16 и в този клас читавите марки са над 240 лева за гума. Интересно ми е какво мислите вие по тази оферта. Мненията които получих до сега са абсолютно крайни , от пълни боклуци до супер оферта.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Плюсове и минуси на нови гуми със стар ДОТ?
Collapse
X
-
Имах подобни опасения, обаче отидох да ги видя. Съхранявани са в склад за гуми без лъч слънчева светлина, по нищо не се отличават от тези с новият ДОТ, поне на допир и външен вид, читавите брандове дават максимален живот на гумите си до 10 години при правилно съхранение....та за това и ги взех.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
не е до годините просто с Пирели си изпускаш пряката като спираш,единственото хубаво им е календара с мацките,не познавам гумаджия да кара с Пирели па не знам,дот е топъл печат и е по изискване на транспорта,дот-а се пренабива де та следете шарките коя кога излиза и до кога,ако не ги е пекло директно слънце нищо им няма с сигурност то е изпечен каучук конци и телове вътре кво да им стане,колкото ще остарее един гумен вибратор в склада толкова и те.
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеИмах подобни опасения, обаче отидох да ги видя. Съхранявани са в склад за гуми без лъч слънчева светлина, по нищо не се отличават от тези с новият ДОТ, поне на допир и външен вид, читавите брандове дават максимален живот на гумите си до 10 години при правилно съхранение....та за това и ги взех.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеИмах подобни опасения, обаче отидох да ги видя. Съхранявани са в склад за гуми без лъч слънчева светлина, по нищо не се отличават от тези с новият ДОТ, поне на допир и външен вид, читавите брандове дават максимален живот на гумите си до 10 години при правилно съхранение....та за това и ги взех.
Иначе от личен опит- един познат ми продаде преди 3 години чисто нови 4 гуми Pirelli P zero уж много хубави ала бала.. по 214 лв. парчето- 215/45 Р17. Понеже му имах доверие и въобще не съм гледал ДОТ-та. Гумата си изглеждаше перфектно, а бе нова гумаОбаче след време гледам ДОТ-та заличен и ми стана ясна работата.. Кой знае колко време са престояли. На 2-рото лято се напука борда. Та аз се преебах, щото платих почти пазарна цена за боклуци, но твоето си е оферта за 100 лв.
Lexus IS200
Comment
-
Вземи ги......бъди внимателен първите 100 км.......след това направи 1-2 резки спирания и тогава съди за качествата им......."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Купувал съм 5-6 пъти гуми втора употреба на по 7-8 години и никога не съм имал проблеми.
Струва ми се, че малко се престаравате.
Болиди ли карате или професионални спортни коли може би."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеКупувал съм 5-6 пъти гуми втора употреба на по 7-8 години и никога не съм имал проблеми.
Болиди ли карате или професионални спортни коли може би.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеКупувал съм 5-6 пъти гуми втора употреба на по 7-8 години и никога не съм имал проблеми.
Болиди ли карате или професионални спортни коли може би.А тези 40 см. ти ги дава новата гума.
Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеАми зависи, какво означава "проблеми". За мен проблем е като не ти стигнат 40 см. да спрешА тези 40 см. ти ги дава новата гума.
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Нямам впечатления от дискутирания модел гуми, но след наколкогодишно каране с гуми от същата марка, стигнах до заключението, че имат прекалено слаб борд за нашите пътища. Скъсаха се да избомбват странично дори и при много внимателно каране.
Пирели никога повече няма да си купя. Независимо от цената.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment