Известие

Collapse
No announcement yet.

Плюсове и минуси на нови гуми със стар ДОТ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Плюсове и минуси на нови гуми със стар ДОТ?

Тъй като нямах зимни гуми реших да попитам мой приятел за оферти в една от големите фирми вносителки в Пловдив, където той е управител. Покрай всичко ми предложи Pirelli W210 http://www.naievtinitegumi.bg/bg/pne...SID=osxpszfmcn , но с ДОТ края на 2007 година, като цената за мен е 100 лева на гума. Размера е 225/60/16 и в този клас читавите марки са над 240 лева за гума. Интересно ми е какво мислите вие по тази оферта. Мненията които получих до сега са абсолютно крайни , от пълни боклуци до супер оферта.
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Без да претендирам, че съм компетентен, според мен е важно как са съхранявани.
    Ако са добре съхранявани, гумите са идеални и офертата е "чук".
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Те са се мумифицирали тия гуми вече. Аз не бих си купил гуми по-стари от 2012, но вярно, че при тоя размер са допустими известни компромиси.
      2014: Deutschland über alles

Comment

Имах подобни опасения, обаче отидох да ги видя. Съхранявани са в склад за гуми без лъч слънчева светлина, по нищо не се отличават от тези с новият ДОТ, поне на допир и външен вид, читавите брандове дават максимален живот на гумите си до 10 години при правилно съхранение....та за това и ги взех.
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

не е до годините просто с Пирели си изпускаш пряката като спираш,единственото хубаво им е календара с мацките,не познавам гумаджия да кара с Пирели па не знам,дот е топъл печат и е по изискване на транспорта,дот-а се пренабива де та следете шарките коя кога излиза и до кога,ако не ги е пекло директно слънце нищо им няма с сигурност то е изпечен каучук конци и телове вътре кво да им стане,колкото ще остарее един гумен вибратор в склада толкова и те.

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
            Имах подобни опасения, обаче отидох да ги видя. Съхранявани са в склад за гуми без лъч слънчева светлина, по нищо не се отличават от тези с новият ДОТ, поне на допир и външен вид, читавите брандове дават максимален живот на гумите си до 10 години при правилно съхранение....та за това и ги взех.
            Ми реално като се замислиш, ако си купуваш втора злоупотреба гуми, ем ще са със стар ДОТ, ем ще са на цена малко по-малка от тая, така че аз бих ги взел, на сериозно търкаляне караш 2 години и сменяш. Карал съм с такива Нокианки и няма яд, държаха се перфектно.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

нокианките имат триенето и в милиметри има скала на грайфера,за мене и летните и зимните им модели са почти без конкуренция в всеки клас,за дъжд и мокро и да държи завой правия канал некое конти ги доближава.

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                За по 100 лв на гума си е супер оферта. Взимай и не се замисляй.

Иначе от личен опит- един познат ми продаде преди 3 години чисто нови 4 гуми Pirelli P zero уж много хубави ала бала.. по 214 лв. парчето- 215/45 Р17. Понеже му имах доверие и въобще не съм гледал ДОТ-та. Гумата си изглеждаше перфектно, а бе нова гума Обаче след време гледам ДОТ-та заличен и ми стана ясна работата.. Кой знае колко време са престояли. На 2-рото лято се напука борда. Та аз се преебах, щото платих почти пазарна цена за боклуци, но твоето си е оферта за 100 лв.
                Lexus IS200

Comment

Вземи ги......бъди внимателен първите 100 км.......след това направи 1-2 резки спирания и тогава съди за качествата им.......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Купувал съм 5-6 пъти гуми втора употреба на по 7-8 години и никога не съм имал проблеми.
                    Струва ми се, че малко се престаравате.
                    Болиди ли карате или професионални спортни коли може би.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                      Купувал съм 5-6 пъти гуми втора употреба на по 7-8 години и никога не съм имал проблеми.
                      Още след втория сезон има чувствителна разлика в сцеплението. Говоря от личен опит с нови гуми. Едните Maloya, другите Dunlop. Проблеми и аз не съм имал, но новото си е ново.
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                        Ами зависи, какво означава "проблеми". За мен проблем е като не ти стигнат 40 см. да спреш А тези 40 см. ти ги дава новата гума.
                        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          Ами зависи, какво означава "проблеми". За мен проблем е като не ти стигнат 40 см. да спреш А тези 40 см. ти ги дава новата гума.
                          Принципно е така, но все пак никога нямаш възможност след като не ти стигнат 40 см, да опиташ и по другия начин за да разбешеш дали е щяло да ти стигнат........
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Нямам впечатления от дискутирания модел гуми, но след наколкогодишно каране с гуми от същата марка, стигнах до заключението, че имат прекалено слаб борд за нашите пътища. Скъсаха се да избомбват странично дори и при много внимателно каране.

Пирели никога повече няма да си купя. Независимо от цената.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Да, но тези 40см може да ти костват живота или този на някой друг!
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Working...
                              X